абе nefer шо да ти дава да видиш шо работи. ти кога работиш нешто сакаш да ти стои некој над глава нон стоп секој ден различен човек?
не е муабетот овде дали гледаш или негледаш
najprosta rabota, pred 19 godini, balansirav gumi, pred mene,gledaš, neubavo ja krevaše kolata ( go stisna sredniot lonec), mi izgore posle 3 meseca...pa nemožev ni da najdeš takov...
.. pred 8 godini odnesov pežoto da menjam set i sinhroni ...dobro ostanav malku da gledam, go simnal menuvačot ubavo, ama ne go izmil odnadvor pa zaboravil eden štift ima tamu osven štrafovite. Počna da lupa, ke go pukne zvonoto, mu vikam ima nešto drži, ne prifaća, lupa, dobro eden drug majstor mu kaža... Za ovlastenite da ne zboram...lično gledav na vremeto vo servisot za Reno vo Kisela Voda, (mislam propadna toj posle); jas čekav da dojde procenitel za zadniot branik za Reno 4. Dojde čovek so Reno 5 za preden branik. Mu pobaraa da ostavi klučovi i samo što si otide mu dignaa hauba i mu izvadija nekoe delče, mislam vakum regulator na razvodnik, na šefo mu bilo rasipano. ... se dogovaraa među sebe, nema strankata odma da oseti a posle nitu ke misli deka mu e smenet a nemože ni da dokaže. Na vremeto u komunizmo se praveše zapisnik na kolata. Na starosvaticata vo servis i go snemadesniot retrovizor na mediteranot, ne i priznaa, trebalo da bide staveno vo zapisnik deka ima retrovizor.
..Sreća sega padnaa cenite na polovni koli i na polovni delovi ... no sega drugo e, se izmisluvaat raboti... ednaš bev vo ovlasten i nikogaš poveće... a gledav od gore što prai, dogovotreno beše čistenje dizni a demek gratis ke mi napravi Diagnostika , ništo da ne prčka okolu toa... no toj zema da ja brka kolata na bulevarot a ne oseća deka zatnat uberlaufot, pa mu puknalo crevoto. Mi kažuvaat ne e gotovo, treba da kupšiš nov uberlauf (50 evra) i da produžime so ispituvanjeto... a mi naplatija plus i diagnostika 600mkd. Jas edvaj stignav doma, trebaše slepcite barem crevoto so onoj crn jak selotejp da go izolirat. Si najdov crevo takvo i kaj lokalecot go isčisti uberlaufot i smeniv crevata i se dobro. Utredenta mi se javuvaat demek trebalo da se prodolži so rabota...
I za sporedba, gledav na TV pred 5-6 godini, nekoj belgianec go tužel nivniot ovlasten servis na Pežo, mu napravile niza nepotrebni raboti i trošoci ( vsušnost redosledod na servisnite zahvati bil pogrešen pa poradi toa )...servisitranje od nekolku iljadi evra, ama ispadna i debela odšteta... kaj nas ABER nema od zaštita... more ni garancija nema da ima da e proizvoditelot domašen, tuku uvoznici se....