Автор Тема: Искуства со овластените сервиси  (Прочитано 39824 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Искуства со овластените сервиси
« Одговори #105 на: 28 Декември 2012, 16:25:54 pm »
Никогаш не сум побарал да гледам што прават, едноставно сега, познавајќи го менталитетот на нашиот народ, побарав да видам а да се осигурам дека нема да ме алнат на 12/ти колосек.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #106 на: 28 Декември 2012, 17:39:53 pm »
Да си ми жив и здрав ... !!!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #107 на: 28 Декември 2012, 18:02:35 pm »
Јас моја кола не сум оставил кај што неможам а ја гледам. И во аутомобилеск кога ми била сум јагледал од канцеларијата преку стаклото. Нема шанса така да ја оставам, папала маца. Едино кај еден пријател ја оставам и не се секирам, дличен мајстор, перфект кога станува збор за алфа ама со време е уби боже, никој не го сака ради тоа, не знае да се договори а ако се договори може да те заебе. И сам кажува дека со времето неможе да се подреди и крај.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #108 на: 28 Декември 2012, 18:04:03 pm »
сите добри мајстори се кнап со време,тој што има време толку и добро работи

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #109 на: 28 Декември 2012, 18:17:30 pm »
абе nefer шо да ти дава да видиш шо работи. ти кога работиш нешто сакаш да ти стои некој над глава нон стоп секој ден различен човек?

не е муабетот овде дали гледаш или негледаш

najprosta rabota, pred 19 godini, balansirav gumi, pred mene,gledaš, neubavo ja krevaše kolata  ( go stisna sredniot lonec), mi izgore posle 3 meseca...pa nemožev ni da najdeš takov...
..  pred 8 godini odnesov pežoto da menjam set i sinhroni ...dobro  ostanav malku da gledam, go simnal menuvačot ubavo, ama ne go izmil odnadvor pa zaboravil eden štift ima tamu osven štrafovite. Počna da lupa, ke go pukne zvonoto, mu vikam ima nešto drži, ne prifaća, lupa, dobro eden drug majstor mu kaža... Za ovlastenite da ne zboram...lično gledav na vremeto vo servisot za Reno vo Kisela Voda, (mislam propadna toj posle);  jas čekav da dojde procenitel za zadniot branik za Reno 4. Dojde čovek so Reno 5 za preden branik. Mu pobaraa da ostavi klučovi i samo što si otide mu dignaa hauba i mu izvadija nekoe delče, mislam vakum regulator na razvodnik, na šefo mu bilo rasipano. ... se dogovaraa među sebe, nema strankata odma da oseti a posle nitu ke misli deka  mu e smenet a nemože ni da dokaže. Na vremeto u komunizmo se praveše zapisnik na kolata. Na starosvaticata vo servis i go snemadesniot  retrovizor na mediteranot, ne i priznaa, trebalo da bide staveno vo zapisnik deka ima retrovizor.
..Sreća sega padnaa cenite na polovni koli i na polovni delovi ... no sega drugo e, se izmisluvaat raboti... ednaš bev vo ovlasten i nikogaš poveće... a gledav od gore što prai, dogovotreno beše čistenje dizni a demek gratis ke mi napravi Diagnostika , ništo da ne prčka okolu toa... no toj zema da ja brka kolata na bulevarot a ne oseća deka zatnat uberlaufot, pa mu puknalo crevoto. Mi kažuvaat ne e gotovo, treba da kupšiš nov uberlauf (50 evra) i da produžime so ispituvanjeto... a mi naplatija plus  i diagnostika 600mkd. Jas edvaj stignav doma, trebaše slepcite barem crevoto so onoj crn jak selotejp da go izolirat. Si najdov crevo takvo i kaj lokalecot go isčisti uberlaufot i smeniv crevata i se dobro. Utredenta mi se javuvaat demek trebalo da se prodolži so rabota...
 I za sporedba, gledav na TV pred 5-6 godini, nekoj belgianec go tužel nivniot ovlasten servis na Pežo, mu napravile niza nepotrebni raboti i trošoci ( vsušnost redosledod na servisnite zahvati bil pogrešen pa poradi toa )...servisitranje od nekolku iljadi evra, ama ispadna i debela odšteta... kaj nas ABER nema  od zaštita... more ni garancija nema da ima da e proizvoditelot domašen, tuku uvoznici se....
« Последно менување: 28 Декември 2012, 23:04:20 pm nefer »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #110 на: 28 Декември 2012, 18:17:44 pm »
сите добри мајстори се кнап со време,тој што има време толку и добро работи

За работа има стално работа. Без три коли пред гаража не е. Еве заеден држач за мотор даго смени неможам 2 месеци да го договорам. Треба малце да гo напнам :D :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #111 на: 28 Декември 2012, 18:50:58 pm »
Бугар, на што си бе друже? Дај подели и ние да шмркнеме нешто.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #112 на: 10 Јануари 2013, 16:34:28 pm »
И како да не ги сакаш после?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #113 на: 10 Јануари 2013, 17:10:22 pm »
Бугар, на што си бе друже? Дај подели и ние да шмркнеме нешто.

Delam Poveli vlez besplaten IZLEZ 100 EVRA

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #114 на: 05 Февруари 2013, 23:56:32 pm »
Во кадис го менувам фабричкиот акомулатор стариот си го земав.
Го гледеам од страна со некој сунѓер обложен заштитен и викам чим не го извадиле на новиот има.
Отидов да ја вратам колата во база и од љубопитност дај да го видам новиот, кога гледам шупаците ги мрзело да ја вратат заштитата.
Сакав да им се вратам, си викам ако појдам ќе се испокарам и не отидов.

Правило за нареден пат:
Кога ќе оставиш кола во сервис ти да си до неа!

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #115 на: 06 Февруари 2013, 07:57:23 am »
Jas do sega od servis vo MAS sum zadovolen, sekogas brzo i sporedeno so drugi servisi evtino sredeno.
Primer so shtrafot na trkaloto, go zamenija za brzo vreme, a vo PSS mi spomnuvaa dojdi ti 9 sabajle da ne se iskomplicira nesto, zasto kompliciran zafat e, treba od poluosovina da se otkaci itn., kako mi kazuva mene taka se poveke strav me faka.
A idam u MAS Zoran mi vika za 30min, ke bide ne se sekiraj, ne si ni prv ni posleden.

E sega nest sto ne mi se sviga e sekoj pat dodeka cekam 2-3 minuti vo odelot za servis, tie od Mercedes si igraat majtap na smetka na mnogu musterii sto se javuvaat na telefon, ke im kazat cena na tel. pa posle se zezat za reakcijata na musterijata u stilot na "kupil Merc, a neke da dade pari za servis", neka go pravat toa, ali podiskretno ako moze;)))).

Sportex,
ja bi im kazal sleden pat koga bi posol, duri bi zborel so nekoj od poglavnite, zasto moze da e nekoja dubara od vrabotenite. 
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #116 на: 06 Февруари 2013, 08:14:43 am »
Види...У право се...Ако сакаш да се љуља, и ке жуља...
Се си има цена...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #117 на: 06 Февруари 2013, 08:35:15 am »
У право се, ама не се праи тоа пред потенцијални купувачи, ниту пак пред постоечки клиенти.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #118 на: 06 Февруари 2013, 08:57:46 am »
^Exactly my point.

Ali veruvajte, toa ne e do MAS kako firma, tuku do makedonshtinata kako pojava.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #119 на: 06 Февруари 2013, 09:01:15 am »
У право се, ама не се праи тоа пред потенцијални купувачи, ниту пак пред постоечки клиенти.
Тоа е случај во многу фирми, и е крајно анојинг и непрофесионално. Не пред народ побогу.