Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079327 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
тие што имаат желба за објаснување и инатење ппишуваат.. вистинските кои возеле брзо и се согласуваат со мене молчат и не коментираат...

Значи, ако некој не ти коментира - мисли дека си во право?

И јас сакам да го знам одговорот на ова прашање. Еве, јас не се согласувам со ништо од горе кажаното, па не дискутирам.
Моторите успорија порад бампи роуд (си пишува и на видеото).  Момците си се издуваа, се надевам на германски автопат без ограничување. Другото кој кого можел да му кидне - детски муабети.

1. LOL

2. Е така де. Знам како ќе заврши „дискусијата“, нема потреба од арчење тастатура :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Јас се согласувам со мислењето на велештрумф :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Експерт ипол. Проценува по тоа како ги поминувал другите коли. Очигледно е кој нема осет за простор и за брзина. Ако не примети автопатот е со 73 ленти. Да речеме дека другите возат со 130 он само во еден момент дига 280. Тоа значи дека ги поминува другите со 150. Поголем дел од снимката вози до ~270. Најди некој толкав простор помини кола со 150 снимај на камера и пуштај си го дома. Иам повеќе пати возено 250 и не е hyper speed. Многу е нормално не е како на  star wars. Незнам како очекуваш да ги поминува  ???

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
Имам возено брзо само јадам ќе пишам покасно...
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
и сигурно километражата е монтирана.... незнам тој факт како го објаснува

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
онак друже не си во право и тоа е тоа,
де де не е крај на свет, човек си ќе згрешиш понекогаш ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
На целиов муабет ќе го кажам само следново..

Инструментот можеби лаже. Ако лаже, лаже до 10 км/ч. Дека лаже повеќе, особено на Audi, па уште одозгора на R8, шије ми га Џура..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Ваљда лаже 5-10% како кај сите други коли. 5% на 280 е 14 а 10% е 28.
Или кај суперспортските возила не лаже?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Falanga, логички коа ке размислиш отстапување од 28-30 кмх е way too much

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Е вака кога десетина ќе нападнат еден тој едниот ми станува симпатичен....

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
Тој со аудито ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Ваљда лаже 5-10% како кај сите други коли. 5% на 280 е 14 а 10% е 28.
Или кај суперспортските возила не лаже?

Кај сите покажуваат погрешни бројки. Али може да има 5% дискрепанца. 10% е веќе многу.

Кај мене кога го опружив Голфот 206 км/ч по GPS (колку што му е максималната брзина, мада би можел можда уште малку), на борд покажуваше ~215.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
епа, 5%. Стандард. 10% може е многу. Може по грешка ми се врти бројка од 10% низ глава ама стандардот е 5% крадење. Еднаш некој кажа дека било нешо ко стандард тоа а Велештрумф рече дека кај Ланцерот не крадело ич

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Еве го објаснувањето за покажувањето неколку % повеќе:
Цитат
Most speedometers have tolerances of some ±10%, mainly due to variations in tire diameter. Sources of error due to tire diameter variations are wear, temperature, pressure, vehicle load, and nominal tire size.Vehicle manufacturers usually calibrate speedometers to read high by an amount equal to the average error, to ensure that their speedometers never indicate a lower speed than the actual speed of the vehicle, to ensure they are not liable for drivers violating speed limits.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Кај мене кога возев 195 55 15 ми лажеше на километража околу 5км/ч на 100км/ч, кога ставив 195 60 15 ми е скроз точно према гпс :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.