Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079904 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Уше полошо. У блад си. Ако е*еш ќе ти се е*е пак. Има луѓе шо ќе отидат на стаза и коа ќе дојдат у град уфурани ќе праат поголеми пиздарии.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ќе прават игралишта за попедерчување

Е сеа ја реши...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Ме интересира, дали во тој период на партизанска беа изгаснати семафорите? Јас баш тој период на илинденска возев, сите семафори беа изгаснати (поради побрза евакуација на митинг-автобусите).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Уше полошо. У блад си. Ако е*еш ќе ти се е*е пак. Има луѓе шо ќе отидат на стаза и коа ќе дојдат у град уфурани ќе праат поголеми пиздарии.

Друга е работава. 95% од сообраќајкиве е тоа што се преценува возачот или ја преценува колата. На стаза ќе ги откриеш сопствените лимити и оние на колата (да не речам ќе научиш да возиш) па ќе се намали процентот на преценување.

Не е само тркачко возење, ете у Навак (не ми се верува дека го правам муабетов по 324324 пат) има академија за безбедна вожња. Возење по дожд, пролизгување на дожд и стабилизирање на колата, moose тест и уште милион работи (и на рекламата иде: научете да избегнете незгода).. Кога сите тие работи ќе ги совладаш, нема при првата опасност на улица да врескаш и да акнеш на кочница со затворени очи (по што 99% следи судар) туку ќе можеш да избегнеш доколку се најдеш во таа ситуација.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
Darth, да не те с'скам ама мене некој вака аматерски да ме провоцира...

Наоѓам кола и влагам у Ла Делишс у 3 сабајле кога е препуно, и тоа со залет.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ако влезе некој у седмица јас сум. Многу малку почнаа компири да ставаат.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Darth мене вака незнам.................................

Иначе да у центар у седмица ич компири не ставаат али у лептокарија ставаат дупло :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор

Друга е работава. 95% од сообраќајкиве е тоа што се преценува возачот или ја преценува колата. На стаза ќе ги откриеш сопствените лимити и оние на колата (да не речам ќе научиш да возиш) па ќе се намали процентот на преценување.

Не е само тркачко возење, ете у Навак (не ми се верува дека го правам муабетов по 324324 пат) има академија за безбедна вожња. Возење по дожд, пролизгување на дожд и стабилизирање на колата, moose тест и уште милион работи (и на рекламата иде: научете да избегнете незгода).. Кога сите тие работи ќе ги совладаш, нема при првата опасност на улица да врескаш и да акнеш на кочница со затворени очи (по што 99% следи судар) туку ќе можеш да избегнеш доколку се најдеш во таа ситуација.

Не бе Игор,на овој народ и со инка да му ставаш памет,нема да ја биде,се додека 18 годишни се фураат со бемвиња,ауди,поршиња итн џабе е,па и нека не се 18 годишни,и постари нека се,од југо седнал во лимузина и мисли градот е негов.Само казна брат,ете сега,земи му ја возачката,репни му дебела казна,нека поправи се што уништил од свој џеб па да видиме дали пак ќе му текне да лета.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Преголем број од сообраќајките се случуваат поради дејство на алкохол и аналогно на тоа, не е опасна зголемената брзина, туку намалената способност на возачот за реакција при таа брзина. Трезен ако реагира нормално и со 100 низ град, пијан нема да може ни со 30.

Јас би казнувал со затвор за возење под дејство на алкохол, затворче рецимо една недела. Да видиш како ќе се оправи работава одма.
Исто и за поминување на црвено.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
Тоа зборам,само јаки казни,или кај Фаланга на третман :)

Отсутен Возач

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Нормални држави во случај на возење под дејство на алкохол имаат право решение за опаметување.
Секогаш ја земам за пример Британија:

https://www.gov.uk/drink-driving-penalties

Ние во однос на ова сме светлосни години назад на ниво на див запад. Убаво рекоа погоре, нема ред кај нас и тоа е. Едно време беше сон да возиш веспа или априлиа да бидеш мангуп, а тоа задоволство чинеше 4000-5000 евра. Сега за дупло помалку пари можеш да возиш БМВ, Ауди, Мерцедес со стотина коњи. И кога секое неизживеано магаре ќе спрегне да тера стотина коњи, ете ти беља за околина.
Ако МВР ги примени овие мерки како Британија, ќе има ред, ама се плашам дека тоа кај нас е утопија....

П.С. Заборавив да ги линкувам и мерките за пребрзо возење:

https://www.gov.uk/speeding-penalties

Се надевам дека ќе се најде некој паметен да воведе вакви санкции и кај нас, па да се стави ред во сообраќајот...
« Последно менување: 06 Април 2014, 11:46:26 am Возач »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Жал ми е што и за шоферот што ќе го гонат и кривично сега, а сигурно ни он не сакал ова да се случи.

Ич не ми е жал. Барам максимална можна казна. Ако не сакал ова да се случи ќе си ги зауздал коњите. Ако биул неспособен да се контролира не би смеел да влезе во кола. МАКСИМАЛНА КАЗНА!!! меѓу другото за пример на другите.

Замислете си само дека ова можеше да ни се случи на било кој од нас или нашите блиски. Да бидеме или од едната или од другата страна.

Не, не може секому да му се случи да биде од другата страна. Баш од причината што утре ова може да му се случи на моето дете да настрада, мене НИКОГАШ не може да ми се случи да возам бесно, ризично и небезбедно. Тоа може да и се случи само на девијантна личност без свест.

Дефинитивно мора некоја кампања да се спроведе за посовесно возење. Мислам дека и ние од форумов можеме да вложиме труд и време за подигање на свеста на возачите. Јас сум за.

Ние како форум ми изгледа дека сме само тука за да се пуваме од зад тастатурите. Без сериозна организација, фонд и јавна поддршка ќе останеме само вербална „сила“.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Ми го имаат зборено истово Ауди ТТ, дека се глупирало по партизанска, претекнувало небезбедно, си правел цик-цак низ лентите, турирал се јачал нешто. Штом го забележале обичните граѓани, сигурно го забележала и полицијата, затоа што очигледно си барал да биде во центарот на вниманието. Да беше нашава полиција посветена на работата, па да реагира на време, може немало да настане ваква беља.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
Се ку*чел малиот. Напраил сериозна беља. Да се надеваме дека ќе ги сноси сите последици.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Го знам овој што го вози  аудиво,17год има...