Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Falanga на 10 Февруари 2012, 10:00:18 amЦитат: MartinAlfista на 10 Февруари 2012, 00:25:51 amБлагодарам, слегувам да го дисконектирам акумулаторот.Нема потреба. Недела дена не е ништо за акумулаторот, па и две недели. Кадетот кога не беше регистриран додека бев во Америка не беше запален скоро 3 месеца. Запали без никаков проблем од второ верглање.кадетот ти е стар па неам толку електроника која работи и кога колата е изгасена, алфата незнам ама колку понова кола...толку повеке има
Цитат: MartinAlfista на 10 Февруари 2012, 00:25:51 amБлагодарам, слегувам да го дисконектирам акумулаторот.Нема потреба. Недела дена не е ништо за акумулаторот, па и две недели. Кадетот кога не беше регистриран додека бев во Америка не беше запален скоро 3 месеца. Запали без никаков проблем од второ верглање.
Благодарам, слегувам да го дисконектирам акумулаторот.
Море пола ампер не малце
Секоја кола што сум ја имал (сите дизели) - било летно време или зимно, иста процедура - пали, некоја секунда и тргам. Е сега зимно време можеби и десетина секунди повеќе чекам пред да тргнам, ама не затоа што јас така сум проценил -едноставно самиот мотор ми укажува со намалување на почетниот повисок лер-гас при палење.