Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165172 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
^

Дупло постирање. ;D

А тоа ли им значи дупло постирање - е брат баш си педер што не си ми кажал до сега ;D

Ради тебе тема отворија. ;D

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3383.0.html

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Јас мислам помина тоа ладното? Пред недела дена во мраз ми беше колата од сабајле, ама еве веќе денес-вчера попушта. Ќе мора да набавам некое за одмрзнување, да се најде. Каде има околу центаров некое вакво? И пошто е? (асално)

Земи си Глазер 3 литра 150 денари и најди дома празно шише со пумпица (Ајакс, Спин..) и ќе имаш за 3 зими материјал.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Glazer оноа за во прскалка ставање, такво имам ставено во кола. Може да се користи за одмрзнување!? Да си го ставам во Ајакс истото?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Jas taka pravam , ke pustam prskalkite i gotovo,a marjanot ti vika da si go stavis u prskalka, verojatno za da ne kines brisaci :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Последно менување: 05 Мај 2012, 03:49:09 am zippo »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Glazer оноа за во прскалка ставање, такво имам ставено во кола. Може да се користи за одмрзнување!? Да си го ставам во Ајакс истото?

Jas taka pravam , ke pustam prskalkite i gotovo,a marjanot ti vika da si go stavis u prskalka, verojatno za da ne kines brisaci :D

Баш така, за да не кинеш бришачи, распрскуваш со глазерот, ќе растопи па после уклучуваш бришачи. При хард-кор замрзнато гребењето е многу полесно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Јас мислам помина тоа ладното? Пред недела дена во мраз ми беше колата од сабајле, ама еве веќе денес-вчера попушта. Ќе мора да набавам некое за одмрзнување, да се најде. Каде има околу центаров некое вакво? И пошто е? (асално)

Земи си Глазер 3 литра 150 денари и најди дома празно шише со пумпица (Ајакс, Спин..) и ќе имаш за 3 зими материјал.
Во Хемпро е 130 денари :) Совршено средство за намената.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Alkohol e dobro isto taka ili nekoja rakija (onaa za prozori - metil alkohol) poeftina e, prksas i uzivas. Samo da ne se napies slucajno oti posle ke patuvas kaj Gospod na terapija ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Имам и алкохол, ги бришев прозорите со него по препорака на џиџи, пред зимава. :) Значи Glazer+Alkohol+ШишеОдAjax = C-C-C-C-C-C-COMBO BREAKER!!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Glej da ne e od skapata po 120 denari kilo. Ima edno od 70 denari kilo (metil alkohol) ova moze i mesto benzik da se tura a i poeftina e od benzinot :) Dobra ideja. Metil alkohol mesto benzin :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
^

Дупло постирање. ;D

А тоа ли им значи дупло постирање - е брат баш си педер што не си ми кажал до сега ;D

Ради тебе тема отворија. ;D

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,3383.0.html

Само второто го признавам, а за да не го прекршам правилото бр.4 (оф-топик приватни муабети) - еве едно прашање до тебе на темава -

Колкава е веројатноста да тргнеш веднаш, доколку предходно се решиш Алфата да ја загрееш во лер ?

;D ;D  јака логика.

Не се работи за загревање до работна температура. Чисто размрдување на течности односно достигнување на некоја си температура од 20-30 степена.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Зачистив. :)
Си станал експерт во зачистување. Те канам да дојдеш кај мене во недела да и помогнеше на женава што ни чисти по куќи.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Lele komsijava meganot dizel kako go zagreva sekoe sabajle, pali vo mesto si sedi i si turira, grr gr grrrrr. A i najverojatno go zabole i taka na 3/4 godini si menuva kola

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Незнам само зашто го исмислија палењето на кола со даљинско.