Автор Тема: Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?  (Прочитано 165165 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
:) Сигурно. Ова со магнетите движењето и бесплатна енергија за возови стана... :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Дајте бе тоа вебасто, кај да се најде да се монтира? Јас првпат слушам. Што пари иде тоа?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Дајте бе тоа вебасто, кај да се најде да се монтира? Јас првпат слушам. Што пари иде тоа?
Ти треба инсталација,казанче за нафта,и апаратот(греачот)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
А бе пушти си ја колата во лер да се загрева, помалку од вебасто троши :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Ти треба инсталација,казанче за нафта,и апаратот(греачот)

Многу сложена работа. Члинк ќе треба да точи: бензин, плин а сега и нафта. ;D

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Денес запалив на -15. Почекав околу половина минута вртежите беа 1000. Тргнав, најмногу вртежи 2000 веќе за 3 минути постигна 80 степени температура на течноста. Застанав на семафор вртежите паднаа на 700.

Кога во стоење ќе постигнете работна температура за 3 минути?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Епа шо толку муабети се изнапрајвте. Ја ко што знам пали колата 5 мин. пред да тргнеш и чао пројатно. 500 год. луѓево така праат, башка сега на снегов палиш и додека шистиш снегов трап топло, башка малце ќе се расониш утринска гимнастика.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Денес запалив на -15. Почекав околу половина минута вртежите беа 1000. Тргнав, најмногу вртежи 2000 веќе за 3 минути постигна 80 степени температура на течноста. Застанав на семафор вртежите паднаа на 700.

Кубикажа ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Импресивно :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
За 3 минути 80 степени? ;D

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
2000 кубици бензин. Можам да направам едно видео ако не е за верување.

Или пак пробајте сами еден ден и видете го ефектот?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Секој ден покушавам, ама ќе стигнам на работа и уште не е загреана ни Астрата, ни АХ-от, ни било која моја претходна кола. Се работи за 2,5 км кои се возат за нешто помалку од 10 минути (зависи од сообраќајот).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
2000 кубици бензин. Можам да направам едно видео ако не е за верување.

Или пак пробајте сами еден ден и видете го ефектот?

Единствено што не е за верување, е твојот мерач за температура :) Друго се` е ок :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Za 3 min rabotna temperatura na leto samo pozdrav.

Jas od garaza pod zemja izleguvam pa ne mi postignuva za 3 minuti rabotna