Заборавив да пријавам дека пред некој ден поминавме 40000 км откако е колата кај нас. Ме радува што немам (дополнителни) замерки до сега, во однос на претходно.
Од друга страна пак, на некој начин ме „разгали“ колава... Имено, кога би гледал за следно семејно возило (здравје), ќе мора кандидатот да ги има стварите што ги има оваа, а нормално, секој плус е добредојден. Не би земал наредно семејно возило без активни ксенон (или подобри) светла со светла за кривини, без анатомски седишта со греење, без греење на волан, без вградена навигација, без темпомат+лимитер, без blind spot monitor, без TPMS, без рикверц камера итн итн... Би можел да живеам без систем за следење на ленти и препознавање на знаци, без сензори за светла и дожд, без адаптивен темпомат, без 360 камера, без милион екрани насекаде итн. Секако дека се добредојдени (освен можеби милионите екрани), али не би ми биле одлучувачки.
Би сакал да има седишта и ретровизори со меморија, онака, програмирани на клуч, за да може автоматски да се подесуваат кога возам јас, или жена ми. Треба напредна јога да правам за да влезам у кола откако возела жена ми