Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 239971 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #630 на: 24 Јуни 2015, 11:07:25 am »
докторе.. прашање едно битно...

доколку возило купено од кај вас сеуште е под гаранција, а се санира изгребан браник на друг мајстор, дали се губи гаранцијата на возилото? станува збор за мало визуелно оштетување т.е. неколку гребаници без никакви скршени делови... нема ништо оштетено физички...

брзо ми треба одговорот ако може. благодарам однапред.

Добро утро,

доколку се прави било каква поправка (лимариска/механичка) на возило во гаранција вон овластен сервис се губи гаранцијата на истото.
Поздрав,

Докторот

иако ми нема логика за браник да се изгуби гаранција, ок... претпоставував дека вакво нешто од мида може да се очекува, затоа и прашав... ке поминам кај вас денеска, да ми кажете цена колку ке кошта браник цел да се смени со се се што е потребно. доколку и понатака стоите дека на форумџиите им давате попуст, го очекувам истото и сега...

поздрав...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #631 на: 24 Јуни 2015, 11:17:18 am »
Не е само до Ми-Да, туку до секој овластен сервис за што и да е. Ако видат дека е сервисирано/отварано/преправано, а они немаат во својата историја дека тоа го правеле, гаранцијата пропаѓа инстантно. Е сега колку сервисот е расположен да излезе во пресрет е друг муабет.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #632 на: 24 Јуни 2015, 11:20:40 am »
Многу нормално, и тоа во мање више било која индустрија е така, не само со коливе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #633 на: 24 Јуни 2015, 11:23:26 am »
па не би рекол дека секаде е баш така, за да средиш браник на кола, да изгубиш гаранција на цела кола...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #634 на: 24 Јуни 2015, 11:47:59 am »
А од каде да знаат во официјалниот сервис колку била штетата? Дали бил само браникот, или имало нешто и позади него што било поправано/сменето/доправано? Да гледаат на гравчиња? Да ти веруваат на тебе? Кој си ти?

Секој официјален сервис си се штити, и тоа е сосема нормално и очекувано. Од друга страна, од официјалниот сервис добиваш гаранција за сработеното и компанија која стои позади тоа доколку има неаков проблем. Кај Цане во гаража моеш само да добиеш кревање раменици и „абе не знам зашто вака се десило..“ ако случајно се јави проблем заради сработеното.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #635 на: 24 Јуни 2015, 12:39:27 pm »
Се си е тоа во ред НО баш да видиме која цена ќе му ја дадат за санацијата,  ако му начукаат плус 200-300% е тоа не чини. Тогаш си ебан до даска од нивна страна...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #636 на: 24 Јуни 2015, 12:45:40 pm »
Ne 200/300% ama 100% ke bide sigurno poskapo od kaj Boro vo garazata 8)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #637 на: 24 Јуни 2015, 13:07:34 pm »
Се си е тоа во ред НО баш да видиме која цена ќе му ја дадат за санацијата,  ако му начукаат плус 200-300% е тоа не чини. Тогаш си ебан до даска од нивна страна...

Официјалниот сервис е секогаш поскап, тука нема муабет - но како што реков, си има тоа некои бенефити. Плус, споредувате маалски и официјален сервис како да е инвестицијата иста.

Плус, гледам тешко некако комуникацијава без вулгарности, а?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #638 на: 24 Јуни 2015, 13:11:10 pm »
Јас разбирам ако е саниран лимот, пошо од кај знаат они дека се е средено по пропис, а утреден се жали некој дека му појавило корозија, НО таа гаранција треба да си се третира засебно. Пример си средувал некој чепнат полумесец, губиш гаранција на каросерија. Шо па моторот има улога ...

Кај мене е појавено корозија на едно ќоше а санирано било преку овластен сервис,   гаранцијата на возилото е помината, кај јас да се жалам за несоодветна санација.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #639 на: 24 Јуни 2015, 13:11:53 pm »
Треба еден бан да ми опнеш пошто го рушам угледот на форумов каде што царува демократијата, убавите и избрани зборови.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #640 на: 24 Јуни 2015, 13:21:02 pm »
Јас разбирам ако е саниран лимот, пошо од кај знаат они дека се е средено по пропис, а утреден се жали некој дека му појавило корозија, НО таа гаранција треба да си се третира засебно. Пример си средувал некој чепнат полумесец, губиш гаранција на каросерија. Шо па моторот има улога ...

Кај мене е појавено корозија на едно ќоше а санирано било преку овластен сервис,   гаранцијата на возилото е помината, кај јас да се жалам за несоодветна санација.

Во официјален сервис, таму каде што е извршена санацијата. Со сите пропратни документи, секако.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #641 на: 24 Јуни 2015, 14:05:14 pm »

Кај мене е појавено корозија на едно ќоше а санирано било преку овластен сервис,   гаранцијата на возилото е помината, кај јас да се жалам за несоодветна санација.

Во официјален сервис, таму каде што е извршена санацијата. Со сите пропратни документи, секако.
Какви документи попрецизно да ми кажеш ако знаеш, бидејќи ја земав така од претходниот сопственик?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #642 на: 24 Јуни 2015, 14:10:46 pm »
Работен налог, фактура и слично.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #643 на: 24 Јуни 2015, 15:24:09 pm »
Ај малку офтопик за Онак, ако ти наместиш солар кај некого, он си викне свој мајстор и ти чепка, дали ти му ја задржуваш гаранцијата?

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #644 на: 24 Јуни 2015, 15:51:19 pm »
Ај малку офтопик за Онак, ако ти наместиш солар кај некого, он си викне свој мајстор и ти чепка, дали ти му ја задржуваш гаранцијата?
зависи што ке чепка.. всушност за некои ситници кои најчесто спагаат во лични убедувања по естетски прашања поубаво и нека си чепка сам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk