Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 239968 пати)

Отсутен baljo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #600 на: 02 Мај 2015, 22:52:35 pm »
Здраво Докторе,

Ме интересира дали имате, или пак може да се нарача, кит за IsoFix држач за Focus MK2.5 2009 ?
Ако има , или пак може да се нарача, која е цената на китот и која е цената за монтажа ?
Поздрав
Добар ден,

Ве молам а VIN за да Ви дадеме точна информација.
Поздрав,

Докторот

WF0PXXGCDP9R84767

Отсутен Митко

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #601 на: 08 Мај 2015, 13:28:33 pm »
Kolku cini servis  na Ford fiesta TDCI 2004 god. ?
Rebrast kais set , site filtri i vodna pumpa?

WF 0HXXGAJH4R27369
Pozdrav
« Последно менување: 08 Мај 2015, 13:33:53 pm Митко »

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #602 на: 11 Мај 2015, 10:48:35 am »
Здраво докторе,

На 09.05 правев редовен сервис за фокусот и морам тука со сите да споделам негативно искуство.
Колата откако е купена секогаш е сервисирана кај Вас и дотогаш бев презадоволен. Во саботата на мое прашање за промена на глицерин, прво ми беше кажано дека има акција за промена на глицерин по цена од 299 мкд за да кога плаќав ми кажат дека цената била 999 мкд. Теријата дека не сме се разбрале со дечкото не држи бидејки два пати препрашав за цената.
Втората работа е околу промена на маслото. На секој сервис кажувам да се стави масло по специфилација односно околу 3,8 л најмногу а остатокот да се остави во гепек (пошто нели наплаќате за 4л масло) и досега немав никаков проблем. Во саботата немаше масло оставено во гепек со образложение дека фалело и морале да дотурат. Сега да ве прашам како може да фали кога нели старото се испушта и се става ново масло (така би требало да работите) кое по спецификација собира најмногу 3,8л??? На крајот на краиштата не сакам во моторот да ми се става уље до максимум а според Вас па и над тоа. Пак ќе кажам дека досега сум бил презадоволен од вас но по саботните случувања само потврдувате за лошата репутација која официјалните сервиси ја имаат кај нас. Одсега ме терате лично да присуствувам при извршување на работите бидејки целосно ја изигравте мојата доверба. А со дечкото на прием договаравме термин за голем сервис претходно но по овие случувања се предомислив. Искрено се надевам дека мојата критика ќе ја сватите добронамерно и во иднина нема да имам вакви негативни искуства со вас.
Поздрав
« Последно менување: 12 Мај 2015, 15:25:37 pm Ford Fikus »

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #603 на: 15 Мај 2015, 12:31:41 pm »
Добар ден,
во интерес на зачувување на вашето задоволство од наша страна би те замолиле да го сликаш налогот од сервис и да ни го испратиш во приватна порака. По што ние ќе го испитаме случајот се со цел да не се повтори и Вие да добиете објаснување.
Поздрав
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #604 на: 19 Мај 2015, 13:18:46 pm »
Само и тука да пофалам за брзиот и несебичен ангажман на докторот за решавање на ситуацијата.
Грижата за корисници секогаш дава резултат!

Поздрав.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #605 на: 19 Мај 2015, 14:02:31 pm »
Ајде сега, кажи што се случи и како се реши.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #606 на: 19 Мај 2015, 19:54:34 pm »
Докторот го провери налогот, и неколкуте
претходни налози од сервисите. За антифризот било недоразбирање а за уљето објаснувањето е дека не се точи од канти од по 1 литар или 5 туку од барел па затоа и немаат оставено од уљето.
Најбитно е што докторот маправи да имаат задоволен муштерија што е најважно на крајот :)

Отсутен Tolkuvac

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #607 на: 24 Мај 2015, 02:57:36 am »
Здраво,
Јас сум ФОРД ФАН и веќе 5 години возам  Форд Фокус 1.8 TDDi 90 KS 1999 год од кој сум презадоволен во смисла на трошоци за одржување,вожња,перформанси.Сега имав намера да ја сменам колата и да земам понова и поудобна.Изборот падна на Мондео МК4 дизел 2007-2008 година(повторно Форд се рабира кој би го купил од Германија) кој ептен ми се допаѓа.Меѓутоа пред да купам решив да посветам малку време читајќи по форумите затоа како се задоволни корисниците од тој модел.Се пишува дека многу дизел коли од различни марки и модели се соочуваат со проблеми.Прв,после некои 150 000 км требало да се менува замаец,потисна плоча и ламела за што се потребни некои 2000 евра(како е можен толку скап дефект на таква модерна технологија)?Друго,расипување на пумпата за уље,па при полн мотор со уље рикнува турбината,турбо полначот и слично.Трето,  поголем дел од моторите имале DPF филтер(филтер за тврди честици кој исто така знаел да се расипе па мора да се замени).И четврто,некои мотори имале пиезо дизни(некои Сиеменс,други Бош) па поради нечиста нафта се расипувале и морало да се заменат сите четири(проблематични биле Сиеменс)и чинеле многу.Сега,бидејќи сте реномирана компанија на која многу и верувам,ве молам ако може да објасните за овие проблеми,што е точно,а што не?Друго,а за мене и најбитно,да ми кажете какви се вашите искуства со дизел моторите на овој модел на Мондео?Според вас кој мотор би ми го препорачале од дизелите 1.8 2,0 или 2,2 TDCI и на што да обатам внимание(дали има некој дизел мотор кај кој не мора да се менува или има обичен замаец, да нема или да не прави проблем DPF филтерот и околу проблемот со дизните) ?Однапред ви благодарам!
« Последно менување: 24 Мај 2015, 17:36:36 pm Tolkuvac »

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #608 на: 30 Мај 2015, 11:28:04 am »
Здраво

Ми рикна десната сијалична за средно светло, каква да ставам по локалниве сервиси? Пошто не ми се иде до ск за сијаличка од дебар.

И колку чини кај вас ориентационо

Форд фиеста 2013 тренд, не е редизајн

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #609 на: 30 Мај 2015, 14:04:19 pm »
Зар до таму дојде работата?

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #610 на: 30 Мај 2015, 14:10:53 pm »
У право е човекот, ако купи било каква сијалица можда ќе свети плавкасто или побело. Фабричките сијалици најчесто се 4200к само треба да види ако средни и дугачки му се на една сијалица тогаш треба да земе Н4 а ако средното е посебно Н7.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #611 на: 30 Мај 2015, 14:16:10 pm »
Мислам дека H7 се на Фиеста Мк7. Чим цркнала едната кај и да е ќе отиде и другата. Најубаво земи си Osram Nightbreaker Unlimited и смени ги двете.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #612 на: 30 Мај 2015, 14:36:04 pm »
Посебно е долгото пробав тоа си работи

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #613 на: 30 Мај 2015, 17:19:33 pm »
Не долгата, другата страна..кај мене цркнаа наеднаш и двете. Убаво ти викаат осрам најтбрејкерче земај H7 се на фиестата

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #614 на: 10 Јуни 2015, 02:14:44 am »
прашање за докторот... Имам стара фиеста , 1,3/37кв, 1996. Некако на моменти ослабува сервото на воланот, а течност не се губи. Дали се менува фабричката течност  на сервоволанот ??
б.т.в., . него сигурно нема да го менувам, под сомнеж се висконост на течноста, ПК каиш, затегач