Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 249480 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17690
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #840 на: 15 Ноември 2024, 09:10:25 am »
Јас не би го нарекол тоа функционална кола.

Кодот ќе биде некаде на телото на пумпата, секоја производител некаде различно си го печати или гравира.

Лоцирај ја пумпата под хауба, и барај некаква бела налепница на која ќе пишува Pt. number, part number, pt #, или нешто слично.

Отсутен Bogev1986

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #841 на: 20 Јуни 2025, 13:14:29 pm »
Здраво дали имал некој слично искуство и ако може да помогнете се работи за фокус 2011 1.6 ми се јавува тресење на цевките за гориво односно има поголемо тресење кај цревото за повраток на гориво и се пренесува преку цел систем т.е долу на шасијата има вибрации и се слуша непријатен звук да напоменам дека имаме  е направена дијагностика и не покажува никакви грешки исто така колата си работи без никаква друга забелешка

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14422
« Одговори #842 на: 20 Јуни 2025, 14:18:19 pm »
Здраво дали имал некој слично искуство и ако може да помогнете се работи за фокус 2011 1.6 ми се јавува тресење на цевките за гориво односно има поголемо тресење кај цревото за повраток на гориво и се пренесува преку цел систем т.е долу на шасијата има вибрации и се слуша непријатен звук да напоменам дека имаме  е направена дијагностика и не покажува никакви грешки исто така колата си работи без никаква друга забелешка

Шо е ова во еден ден на двајца ви тресат Фокусите :D

Се зезам.

Смени филтер за гориво, регулатор на притисок да не ти е како што треба или некој неисправен повратен вентил, евентуално некоја дизна да заебава.

Мора систематски.