Автор Тема: "Пивофест"  (Прочитано 48075 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг: "Пивофест"
« Одговори #210 на: 13 Мај 2014, 21:31:30 pm »
Славен е кај еден особен тип на публика. Кај една публика заслужил, кај друга не заслужил. Ништо страшно во тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #211 на: 13 Мај 2014, 21:35:13 pm »
@DayWalker: Една од нашите обврски ако нешто е наше и не е добро, отворено да го критикуваме. Кајмаковски можда знае да пее, ама нема негови песни и соодветно на тоа, не заслужува да одржува голем концерт пред многу луѓе. Тоа што е во моментов популарен е сосема друга работа.

Не мешај негирање и критикување. Две сосема различни работи - а (квалитетна) критика е една од најпозитивните и најдобрите работи на светот.

А тоа дали е некој педер или не, е апсолутно само негова работа и мене не ми влијае ич на тоа дали ми се свиѓа или не ми се свиѓа неговата музика. Или било што друго.

Муабетот беше дека е време да престанеме да се гушиме во истата екс-ју музика што се врти прошливе 30 години..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #212 на: 13 Мај 2014, 21:35:35 pm »
Еве ја неговата публика :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #213 на: 13 Мај 2014, 21:39:27 pm »
Криво ти е изгледа што тебе не те викнале ако воопшто имаше за што да те викнат. Пљукачи има колку сакаш во државава, пробајте да направите нешто вие во животот самите како за промена.

Има и такви ко тебе што бранат све што е македонско. Затоа сме заглавени во времето и просторот.

Еве ја неговата публика :)
[youtсube]http://www.youtube.com/watch?v=VoY6YLM0oJE[/youtube]

0:28. Се дере едно девојче нешто, што е многу битно за цела публика разлапана околу Кајмакоски.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #214 на: 13 Мај 2014, 21:41:24 pm »
Нема проблем, слободно ти го отстапувам европското на тебе  ;) .

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #215 на: 13 Мај 2014, 21:44:28 pm »
@Achtung Е така де! тоа е поентата на муабетот

@Класен Пивофест е пивофест. Кајмак нема да прави свој концерт туку ке настапува и ке забавља публика. Нема везе што нема негови песни. Барем пее странско повеќе, така да ке не "извади" од екс ју песните.

Инаку тка сме и секогаш ке се слушаат тие песни..
Како у Јамајка што ке се слуша реге, како у Тексас што ке се слуша кантри музика, така и на Балканот ке се слуша турбо фолк и екс ју рок и слично.

Класен, се слагам за критиката. Ама критика и оправдана критика има разлика. Нашено не спаѓа ниту во една група.

А каде сме ние толку загушени во екс ју музика?
Тоа што доаѓаат стално на концерт? Тоа е така пошто ене кај сме и како дома си се. Неможе секој ден да доаѓа Бритни Спирс на саем...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #216 на: 13 Мај 2014, 21:50:05 pm »
Кога имало журка асална како во колосеум порано? Фала пријатно.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #217 на: 13 Мај 2014, 21:57:14 pm »
Као сега нема добри журки? Е како да не :D
Остај го колосеум, сменети милион газди и свашта.
Арно ама секоја година доаѓа по некој добар.
Оние што сакаат турбо фолк си ги имааат Аца Лукас, цеца и останатаи - за нив тоа е добра журка
Пол ван дајк и роџер санчез доаѓаат почесто од Аца лукас и Цеца заедно па не зборите против нив...
Техно/транс журки врие!
Рапери доаѓаат пак кад тад - пред некое време беше Cypress Hill
Рок групи и музичари исто доаѓаат - Били Идол беше пред година две еве го пак доаѓа, а е еден од појаките рокери
продиџи, дип парпл и кој се уште не беа - ама нема да дојдат пак пошо или не постојат или се млади им свират у групите. - А Слеш пример е незаменлив и без него ганс енд розес не е тоа тоа, џабе името.
Карлос сантана доаѓа скоро секое второ лето
Лени Кравиц беше исто два пати сигурно

Кој ви фали?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #218 на: 13 Мај 2014, 21:59:15 pm »
Џими Хендрикс

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #219 на: 13 Мај 2014, 22:15:35 pm »
Кај се Едо и Френки :'(.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #220 на: 13 Мај 2014, 22:18:54 pm »
;D
Таа вечер пред неколку години кога Гоце последен пат настапи на пивофест, ја и The Ghost летви се напраивме :D

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #221 на: 13 Мај 2014, 22:54:32 pm »
Ептен си пребирлив ти со пивата  ;D ...Јас бев кога пееше Лепа брена освен премногу гужва другото беше ок ....  8)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #222 на: 14 Мај 2014, 00:01:21 am »
Тино, а што тебе ти пречи тоа? Има многу локали каде се пуштаат разни други стилови на музика. Никој не те тера да слушаш црвена јабука.

Дики, има многу што мене да ми пречи тоа. У разните други локали се пушта или модерно срање или екс-ју срање... Како и да свртиш, срање е. Секоја чест на ретките локали кои отскокнуваат од таа апатија.
Како што кажав, преку к*р ми е секој ден да го слушам истото од локалните места, и после уште со душа ќе дочека човек некоја помасовна дешавка (концерт на отворено, или пивофест или нешто), и ПАК со истите ебани песни.

У 2014 факин година да најавиш "журка на годината в.3" (или како год ја најавуваат) и да пишеш "црвена јабука" е благо кажано ретардирано и идиотски. Особено што првите две "журки" биле со бендови што одбиваат да се пензионираат, па после уште ќе направат некоја умоболна соработка по која си го фрлаат името и реномето у вода (Плави Оркестар и некоја певаљка, побарај на јутјуб).

Молим те немој на твои 20 и ситно години да ми расправаш за екс-ју бендови и музика. Ќе те викнам као домаќи гостин у неколку дена или периоди, па ќе видиш зашто ми пречи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #223 на: 14 Мај 2014, 00:04:18 am »
Оваа година треба да ги викнат
за Мартин да отиде на пивофест...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #224 на: 14 Мај 2014, 00:19:51 am »
Оваа година треба да ги викнат
[youtub3e]http://www.youtube.com/watch?v=LqWenJrKaq4[/youtube]
за Мартин да отиде на пивофест...

Оваа година Мартин можеби ќе оди во Прилеп затоа што колешки го викнале. А дали ќе стигне на Пивофест, е друго прашање.