Автор Тема: "Пивофест"  (Прочитано 48067 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
Одг: "Пивофест"
« Одговори #195 на: 13 Мај 2014, 19:03:32 pm »
Се согласувам Мартин, од збор до збор.

Не ми е јасно зашто на луѓе им пречи „Бивша Југословенска“, ако ментално не мрднале малку од малку у прошливе 20 и кусур години. Преку кур више и од Црвена Јабука, и Џибони, и Чолич, и Дугме, и „остала си увјек иста“ и пичке материне...

Еволуирај веќе еднаш ебати народот заостанат.

Да му преседне на чоек и пиво и све.

Што квалитетно има излезено во пост Ју периодот ?

Педери, рапери и курветини.

Пазарот секогаш бира квалитет, во последниве 20 години такво нешто нема..

Дали некој е педер или не, ама ич не влијае на квалитетот на музиката. Рап не е за секого, и можам да го разберам тоа и ако и јас слушам рап (меѓу другото). За курветините се слагаме, али тоа потекнува од едноставниот факт дека сексот продава, па ако не ја бива за пеење, ќе ја бива за марширање полу-гола по сцена.

Добра музика во прошливе 20 години има.. Али е ретка и удавена во жабокречината што е околу неа. Но тоа не значи дека треба да останеме затуцани и заглавени во времето.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #196 на: 13 Мај 2014, 19:14:26 pm »
Ебате репертоарот ако го нема Гиш...

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #197 на: 13 Мај 2014, 19:18:07 pm »
Владо Јаневски е цар! како сака нека пее или не пее, алал да му е на човекот. Томе знае најбоље уствари околу владо :P

Ја би само за Хладно пиво, али уопште не ми сметаат екс ју бендовиве шт доаѓаат секојдневно, си ги поштувам доста.

Абе и ние Македончиња, се знаеме наљбоље нели...Нека си дојде Кајмаковски, каков таков наш си е бе..така беше и за Тоше на времето, а сеа се лигавите по него, девојки бркавте со неговите песни..ама ајде.
У секој случај, секој ден ако треба ке идам на Црвена Јабука, Бело Дугме и сите тие отколку да ги слушам Скипи и Тајзе/и, Слатка, Сара Мејс и слични.

Тешко дека тој период ке сум тука инаку би одел :D

И класен, и те како влијае дали е педер или не! :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #198 на: 13 Мај 2014, 19:22:29 pm »
Немам јас со Владо искуство, Марко БМВ таа работа :)

едит: Оф леле сеа ми текна хахахах, имам и јас :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #199 на: 13 Мај 2014, 19:35:10 pm »
едино на Азра сум уживал на охридскиот пиво фест од овие ју рок бендови 2011 год, друг ју рок бенд не ми текнува што го поштувам ко нив

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #200 на: 13 Мај 2014, 19:47:16 pm »
Абе и ние Македончиња, се знаеме наљбоље нели...Нека си дојде Кајмаковски, каков таков наш си е бе..така беше и за Тоше на времето, а сеа се лигавите по него, девојки бркавте со неговите песни..ама ајде.

А што, ти педер си?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #201 на: 13 Мај 2014, 20:05:38 pm »
Дики, Кајмакоски не може, и не смее да излага на сцена и да пее кавер песни пред 10.000 народ. Ебате настапот ако е така. Ќе го разберев хајпот околу него ако имаше досега невидени пејачки способности и беше чудо на векот, ама едноставно не е. Тој беше најдобар од просечна група надежни пејачи и по нелоја случајност се погоди да е македонец. НЕ СМЕЕ да се споредува со Тоше, затоа што тоа беше светски пофален вокал, беше хуман колку сите македонци заедно, и иако приказната со Даниел им е слична (биле сиромашни нели), Тоше остана доследен на тоа.
Оваа сељачинава одма после изјавата "мајка ми позајми 200 евра да дојдам тука, а и ја нејќев да бидам на Х Фактор, другар ме пријави" се сликаше во диско со Ајфоун во рака и пура во уста. Продаваше некој имиџ на скромен, а уствари е далеку од тоа. Такви фаци никад нема да имаат респект кај мене, колку сакате нарекувајте ме "непатриот" (прошли пат кога ги изнесов овие факти така бев наречен).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #202 на: 13 Мај 2014, 20:13:01 pm »
Абе ајде. Типот е класика идиот. А јас сум патриот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Re: Одг: "Пивофест"
« Одговори #203 на: 13 Мај 2014, 20:47:08 pm »
Се согласувам Мартин, од збор до збор.

Не ми е јасно зашто на луѓе им пречи „Бивша Југословенска“, ако ментално не мрднале малку од малку у прошливе 20 и кусур години. Преку кур више и од Црвена Јабука, и Џибони, и Чолич, и Дугме, и „остала си увјек иста“ и пичке материне...

Еволуирај веќе еднаш ебати народот заостанат.

Да му преседне на чоек и пиво и све.

Што квалитетно има излезено во пост Ју периодот ?

Педери, рапери и курветини.

Пазарот секогаш бира квалитет, во последниве 20 години такво нешто нема..

Ни пазарот има врска со пазар, ни па може да се праи муабет за квалитет.

По чему па на секој можен настан и у секој кафич да свири истото срање од пред 100 години? Или пошто е "квалитет" у питање, затоа сите понови песни на екс-ју доајените звучат како тие поради кои станале sвезди?

Жими све, ми се повраќа веќе од таа екс-ју затуцаност.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #204 на: 13 Мај 2014, 20:59:32 pm »
едино на Азра сум уживал на охридскиот пиво фест од овие ју рок бендови 2011 год, друг ју рок бенд не ми текнува што го поштувам ко нив
Само што Азра без чоеко од нашите топли краишта не е Азра :)
На муабетот, ај една од моите омилени:

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #205 на: 13 Мај 2014, 21:10:23 pm »
@Falanga пу, пу скраја да е :D

@Martin Не, не беше никаква друга работа со Тоше..Многу полошо беше и е! И јас бев дете кога се појави Тоше, ама колку толку памтам.
Знаеш каков беше Тоше кога се појави? А каков пред да отиде на оној свет? Нема врска сиромашен останал достоен и слично. кур се тресе у ладна вода е тоа. Кога отиде, одма он беше најдобар споменици му се изградија, ангел го правеа и што се уште не. Јеботе, СРАМОТА е тоа е срамота.
И глупава е споредбата со ајфонот и пурата. Сакаш да ми кажеш ти на пример не искачаш некогаш и не се заебаваш онака о курташак со пура или со што и да е. Можда ајфонот е на другар. Или сега ако он бил да речеме нешто многу сиромашен нема право да постигне нешто у животот. Детето се избори како-така си победи си лапна кола и паричка и стана познат. Небитно. Наш си е и треба да си го цениме, се додека не си го цениме ке не ебат од страна. И како утре сакаме некој да не призне нас, кога ние самите си го негираме она што го имаме, без разлика какво е. Е сеа тоа дали била тоа група просечни или слично, мислам дека е крајно глупо да збориме. Пошто нели, ние Македончињата сме си експерти по потреба, кога играме кошарка сите знаеме се, кога играме ракомет исто, кога некој друг пее ние знаеме како треба...Не ми е јасно што е толку тешко да се испочитува некој кога е успешен, туку само наоѓаме нешто тоа да му го потцениме.
Можеме да зборуваме дали ни се свиѓа или не тоа е друг муабет, ама да се обидуваме да го потценуваме и самите себе успат е катастрофа.

Еве батали го Кајмак на страна со кого можеме ние да се пофалиме? Ѓоко д фиш? Каролна? Калиопа? Скипи и Тајзииии?

Тино, а што тебе ти пречи тоа? Има многу локали каде се пуштаат разни други стилови на музика. Никој не те тера да слушаш црвена јабука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #206 на: 13 Мај 2014, 21:16:35 pm »
И како утре сакаме некој да не призне нас, кога ние самите си го негираме она што го имаме, без разлика какво е.

Толку, откако го прочитав ова, не ми се дискутира веќе. И Фифи го имаме, наш си е, ај да го ценам и него ако не? :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #207 на: 13 Мај 2014, 21:22:19 pm »
Па Кајмаковски и не беше лош нити па беше трансџХХХХ или незнам што..Нема потреба од дигање многу фама околу него се слагам, ама нема потреба од потценување на она што го постигнал.

Фифи нити победи нити го рачунам како човек, пошто ни он незнае дали е машко, женско среден род куче или маче..
Кајмак бар беше нормален.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #208 на: 13 Мај 2014, 21:26:25 pm »
Без разлика каков е, нели? ;) Едноставно имам право на свое мислење, и моето мислење е дека тој не заслужил да биде „славен“, ако воопшто е, па не уште да биде повикан да забавува публика на еден од настаните со најдолга традиција во Македонија. Толку од мене.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #209 на: 13 Мај 2014, 21:30:31 pm »
Криво ти е изгледа што тебе не те викнале ако воопшто имаше за што да те викнат. Пљукачи има колку сакаш во државава, пробајте да направите нешто вие во животот самите како за промена.