Автор Тема: Хемиско чистење  (Прочитано 295944 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43646
  • Il Moderatore
Одг: Хемиско чистење
« Одговори #645 на: 09 Октомври 2014, 17:03:05 pm »
друг пат не пуштам слики  :D :D
Така де :) Наместо „браво дете шо стори“, тука „лелее колку е гнасен овој свет“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #646 на: 09 Октомври 2014, 17:03:17 pm »
Порано службените иако беа стари, беа секогаш чисти, полни со вода за бришачи, мирисаа на чисто, усисани, полн резервоар... И после си отиде тој човек и дојде нов на негово место за колите. Никогаш немаше вода за брисачи, често немиени, внатре еднаш во месецот, бензин „на ти картичка, сам стави си“, зимските во лето се возеа...

Сега веќе незнам како е ситуација таму, може и да немаат службени коли веќе како тргнаа.

Еден човек ја направи разликата на 10 коли. Приватна фирма.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #647 на: 09 Октомври 2014, 17:12:16 pm »
друг пат не пуштам слики  :D :D
Така де :) Наместо „браво дете шо стори“, тука „лелее колку е гнасен овој свет“ :D
ostaj toa ke se ispokaraat   ;D ;D ;D

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #648 на: 09 Октомври 2014, 17:16:24 pm »
Не зезај, дете како ќе го научиш - така ќе се понаша во кола. Плус, Зеро ти кажа - се случува, ама ќе исчистам мајку му, ќе ја однесам некој да ја исчисти..

А врз мене ако исповрати, што - не треба да се пресоблечам, или чувај Боже - да се избањам?

Точно. Апсолутно си во право.
Дете ке научиш, оди научи бебе :)

Никој не рече да не се пресоблечеш или да се избањаш.
Зошто ги превртувате муабетите од крајност во крајност???

На секое капнување, повраќање, прљање ке трчаш на хемиско? Жити све....
Ке пребришеш со марамица, крпа и ке продолжиш понатака да живееш, а не да му ја извадиш душата на детето.

Све мајкуму знаете, согледајте ги реално работите.

И да не реплицирам понатаму ме мрзи искрено...А и гледам дека нема ефект.
Само сум 100% убеден дека во денот седнувате на 100% погнасни места, се фаќате за погнасни работи од вашиот волан и не ке*ате како фоки...

Доволно е да ви набројам три работи на кој има милијарда опасни бактерии а ги фаќате нонстоп. Па не какате и не мудрувате..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #649 на: 09 Октомври 2014, 17:18:08 pm »
Бр.1 пари.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #650 на: 10 Октомври 2014, 00:38:49 am »
Ajde da vidime dali ima potreba da se ide ponatamu so temata.

1/2 puta godisno u hemisko, zavisi kako go odrzuvas kolata.

Ako e problemot kaj parite za da se nosi 1/2 puta godisno u hemisko, togas zemi nekoi proizvodi sto ti se potrebni i mesecno ednas pomini gi site mesta ke bide polesno od kolku da se prae hemisko no ke gubite 3/4 casa mescno da go pominete dobro celosno enterierot.

Nemam pari za hemisko, ne znam, ne sakam da drzam microfiber u raka i da cistim, togas bidi eden od niv sto dobija mnogu dobri zborovi.

Mislam nema mesto da se dodade nesto tuka, sekogas ima opcia, sekoj ispaga u edna od ovie 3 kategori.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #651 на: 24 Октомври 2014, 19:11:24 pm »
ne mi se veruva pak ukrale sliki od kaj mene i gi stavile kako reklama  hahahahahah

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #652 на: 24 Октомври 2014, 20:17:24 pm »
Јас не се сложив со тебе дека службените коли се максимално запуштени.

Ама еве, нека е и така - две прашања до Дарко и ТЕ-ЕН:

1. Колку од колите што ви ги носат на хемиско се службени, колку се приватни возила? Процентуално.
2. Дали сте забележале разлика во чистотата меѓу приватните и службените возила?

Јас па некако мислам дека службени возила не се носат на хемиско.. Можеби грешам.
mal procent ,ednas avto skola so 5 vozila i edna taxi firma so nekolku vozila,nekolku firmi so dve tri vozila i tolku,se na se 25 koli :( ,a vo kakva sostojba se koga ke gi donesat samite gledate na slikite sto gi objavuvame.Realno imam videno pozabataleni koli od zeni i devojki odkolku od firmi,veruvajte ,sram mi e da gi objavam,ke si ja izgrdam stranata :) .Moe mislenje e da barem kolku tolku sekoj moze i ima finansiska moznost,stom vozi kola i ja registrira,ednas nedelno moze i da ja odnese vo avtoperalna.,dilema i kompromis nema okolu toa prasanje,aj da ne moze da si dozvoli detailing,razbiram,luxuz e donekade,ama da ne moze ednas nedelno vo avtoperalna,toa e neprifatlivo i nema opravdanie.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
« Одговори #653 на: 24 Октомври 2014, 20:21:46 pm »
Благодарам.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #654 на: 24 Октомври 2014, 23:05:21 pm »
Врвот.

Од фб се сликиве.. Car Wash Perfect..

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Одг: Re: Хемиско чистење
« Одговори #655 на: 24 Октомври 2014, 23:08:33 pm »
Врв!  Добро бе, овој како да влегол и почнал да се расфрла со поликолор,  вреќа гипс,  лепак за плочки, кантиче фуг маса све!  :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
« Одговори #656 на: 25 Октомври 2014, 11:15:47 am »
Овие закочиле нагло со кофа боја на седиште или нешто така.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер
« Одговори #657 на: 25 Октомври 2014, 11:35:51 am »
Дај бе слики од после чистење!!!

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #658 на: 25 Октомври 2014, 11:55:10 am »
Поликолор е..

Еве слики од после чистењето.. ама ваљда не е дочистено :D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #659 на: 27 Октомври 2014, 14:11:12 pm »
 Trebalo na vakov tretman da se odnese https://www.youtube.com/watch?v=JdQs92JZaC4#t=193