Не него забегавте со муабети од типот вака онака итн итн...
Секој си има свои приоритети и сваќања во животот.
Пример, јас сакам животни, но страшно не сакам кога би ми шетале дома, кога секаде каде што ке треба да легнам има влакна од нив, било да се мачки или кучиња.
Но ги почитувам луѓето кои сакаат да живеат со нивните миленици, и покрај тоа што не го оправдувам истото.
Така да исто е и со колите. Некому колата служи од точка А до точка Б, без да размислува дали е валкана, не е и во каква состојба е, а некој станува болен со неа.
Ете на пример велештрумф си има кутре, истото нема кондури, истото не е кељаво итн итн, па кога ке го седне во кола, остава влакна, знае да извалка и така натака. Но секогаш седиштата му биле заштитени колку што може највеќе. Јас никогаш не сум видел кучето да го внесе во кола со кал на шепите или да го седне на седишта без да има нешто послано на нив, дури, ЗНАЧИ дури си носи и тањирче за пиење вода.
НО некој ништо не прави од тоа, така да се е тоа индивидуално и различно.
И во едниот и во другиот случај колата се прља, овака или онака...
Него ајде да ги оставиме животните настрана...
Да земеме друг пример...
Од секојдневието...
Колку што забележав во муабетот најжустро се истакнаа сите што се неженети или без деца...
АЈде да видиме во нивните бисерно чисти коли, ако детето им се исповрати што ке направат? Ке бидат свињи на кои колата им мириса на јавен тоалет полн со повраќаници? Во тој случај да го исфрлат бебето од кола, жената исто така пошто не се погрижила детето да не поврати??? Ма дајте...
Се во свое време, па ке правиме муабети...
Само здравје...
И се намо*ам на кутијата лим, која мене треба да ми служи, на мене она да ми биде роб, а не јас на неа.
Одржување нормална хигиена и состојба на возило е едно, тресење над неа друго, а муабетот без никаков епилог кој го направивте неколку страници претходно трето и сосема небитно и неоправдано.
Единствено некој кој ке го подржам у целата прикаска е велештрумф, кој реално ги објасни и согледа работите.
Останатите нека размислат што кажале, нека се преиспитаат, како своите изјави така и своите постапки.
Убав ден