Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903360 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Полирање на возила
« Одговори #2790 на: 30 Септември 2014, 23:35:18 pm »
Kерамичка нано лак заштита, може некој да објасни како, кој производи?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #2791 на: 02 Октомври 2014, 08:46:31 am »
Kерамичка нано лак заштита, може некој да објасни како, кој производи?
moze vo Auto Car Care-Prilep tretman so najnovata keramika od Wolfs ,Bodyguard.

Отсутен longhorn

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #2792 на: 03 Октомври 2014, 10:22:08 am »
Ме радува сто кај нас се најде некој да ги увезе sholl комплетна програма . Пробав и имам одлични резултати со s3 и s30 плус а наскоро ке ја добијати и најновата паста несто xxl . Сакам да споделам искуства со некој сто ја работел.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2793 на: 03 Октомври 2014, 20:06:01 pm »
da veke pola godina max mayer se uvoznici na programata na scholl  cocepts koi se visoko kvalitetni polir pasti i oprema .Jas od taa programa imam koristeno poveke proizvodi megju koi bi gi izdvoil s3 gold toa e ova

i novata  s3gold no xxl edition .Moram da kazam deka e slicen proizvod kako fg400 [i dvata se so aluminium oxid] no se mnogu razlicni spored mene .

MI se dopagja :

-ubav miris pred se
-ima soliden  cut  koj vo xxl varijantata e dosta podobar
-dobar finish [za toj tip na pasti ]
- moze da se raboti i na sonce ili potopol lim ne se lepi na nego [ no ima pomal open time i poveke prasi koga rabotis vo takvi uslovi]

Ne mi se dopagja:

-pomal open time od fg 400
-poveke se trosi pasta [pomalku e ekonomicna ]
-neprakticna ambalaza poradi gustinata na pastata koga ke stavas na sungerot mora da se prsnes  narocito koga e pri kraj
-ne gi resava rds
-i mnogu poveke prasi od fg400 no pomalku od fc+.farecla,car system...
« Последно менување: 03 Октомври 2014, 20:22:48 pm dame »

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2794 на: 03 Октомври 2014, 22:25:03 pm »
Menzerna Polishing Compounds....... :o :o :o :o

Moram ova da go spodelam i so vas. 3 dena sum rabptil na ova, a covekot sakase da go lakira kolata posto ne veruvase deka moze da se sredi so poliranje, zacuden i mnogu blagodaren sto pomina so 1000 evra pomalku.

So pomos na TE-EN, MA-FRA MACEDONIA, CAR CLUB i mnogu zelba ova vece e realnost, TE-EN i MA-FRA MACEDONIA odamna mi kazale deka ke uspeam, tie znat kolku trud sum vlozil tuka.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2795 на: 03 Октомври 2014, 23:46:18 pm »
Мајкоо.. браво, секоја чест. :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2796 на: 04 Октомври 2014, 00:13:49 am »
Браво !!!

Не ми е јасно, сопственикот ја перел со челична четка или ...

ако не е тајна, колку го чинеше ова задоволство, ако си му заштедил 1000 евра?

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #2797 на: 04 Октомври 2014, 00:16:06 am »
Да си купам полирка и пасти, сам дали ке можам да постигнам вакво нешто. Инаку имам пробано да полирам еднаш кај еден другар. Некој да ми помогне пасти кои што како? Или подобро да не си играм

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #2798 на: 04 Октомври 2014, 00:16:53 am »
Подобро да не си играш. :)

Вреди да пробаш, секако, ама за нешто посериозно си постојат експерти.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2799 на: 04 Октомври 2014, 00:18:05 am »
Алал вера човече!!

Мислам дека и мојата кола ќе можеш да ја препородиш вака, пошто у мање-више иста состојба е лакот. TE-EN ми имаше кажано дека сигурно би биле два дена работа кај мене :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #2800 на: 04 Октомври 2014, 00:28:58 am »

Мојата кола е одржана не е уништена. Работата е што сам сакам да ја средувам. Јас имам перална за коли, мојата ја гланцам исклучиво во недела кога пералната не работи. Изнесувам Вапот и 3 саати ди ги персм колите си имам од Мафра све и свашта и си терам со мерак. Затоа прашувам инаку не е проблем за на професионслец. Ме сфакаш?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Re: Полирање на возила
« Одговори #2801 на: 04 Октомври 2014, 00:30:45 am »
Добар си момче секоја чест! Фрапантна разлика!!! :)

Кај мене не до волку али лакот е во прилично лоша состојба со многу рисеви. Малтене  секоја црна кола е таква, освен ако не излегла преед една недела од салон. јбг колку и да ја чуваш и од крпа страда маму и.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #2802 на: 04 Октомври 2014, 00:31:45 am »
Инаку имам другари авто лакери што полираат ама не е тоа тоа. Сакам кога ке ја видам да речам сам ја средив. Свака част мајсторе  :)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #2803 на: 04 Октомври 2014, 00:48:46 am »
Браво !!!

Не ми е јасно, сопственикот ја перел со челична четка или ...

ако не е тајна, колку го чинеше ова задоволство, ако си му заштедил 1000 евра?

Perena 5 godini vo automatik car wash.

Алал вера човече!!

Мислам дека и мојата кола ќе можеш да ја препородиш вака, пошто у мање-више иста состојба е лакот. TE-EN ми имаше кажано дека сигурно би биле два дена работа кај мене :)

Veruvam deka moze, sepak treba da se vidi, mene mi trebaa 3 za Fordot.

Мојата кола е одржана не е уништена. Работата е што сам сакам да ја средувам. Јас имам перална за коли, мојата ја гланцам исклучиво во недела кога пералната не работи. Изнесувам Вапот и 3 саати ди ги персм колите си имам од Мафра све и свашта и си терам со мерак. Затоа прашувам инаку не е проблем за на професионслец. Ме сфакаш?

Mozes no ti treba vreme, povise sum ucil za procesot na poliranje odkolku 15 godini u skolo, pa posle sum testiral mnogu, pa moi koli, na drugari, so polesni poliri pa do tuka. Povise e do teoria nego praktika, treba navistina da zanes na sto rabotis, ako ne znaes za lakot kako moze da rabotis na nego.

Добар си момче секоја чест! Фрапантна разлика!!! :)

Кај мене не до волку али лакот е во прилично лоша состојба со многу рисеви. Малтене  секоја црна кола е таква, освен ако не излегла преед една недела од салон. јбг колку и да ја чуваш и од крпа страда маму и.

TE-EN momentalno ima resenie za ovoj problem, keramic coating, za nekoe vreme ke imam i jas nekoe uste ne sum odlucil, GTechnic, Cquartz, 22ple  ovie se nekoi koi gi razgledam.

Инаку имам другари авто лакери што полираат ама не е тоа тоа. Сакам кога ке ја видам да речам сам ја средив. Свака част мајсторе  :)

Autolakeri i Autodetaileri imat ogromna razlika vo poliranje

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
« Одговори #2804 на: 04 Октомври 2014, 00:55:14 am »
Можеби не сме се разбрале. Јас сакам сам да ја средам бидејки сум си мераклија, затоа прашав за совет. Иначе не е зор :)