Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 905809 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1140 на: 18 Март 2013, 18:38:50 pm »
јас турив веќе тврд восок,али кај мене во гаража е 20+ степени :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1141 на: 18 Март 2013, 18:54:05 pm »
Кај тебе во гаража е рај!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1142 на: 18 Март 2013, 20:45:47 pm »
Dojde vreme da se polira i kabrioto kazuvajte sto da pravam koj da go polira !

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1143 на: 18 Март 2013, 20:51:27 pm »
Правец кај Даме! :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16758
  • Keep it 100
« Одговори #1144 на: 18 Март 2013, 20:52:14 pm »
Кај тебе во гаража е рај!

Кујзнае што сте правеле вие во гаражата на Смичка чим е рај за тебе ;D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1145 на: 18 Март 2013, 21:41:23 pm »
Нели температурите се сеуште ниски за тврд восок? И јас чекам да нанесам ТW + PTFE, ама спомнуваше ТЕ-ЕН дека треба температура од ~ 20 степени и тоа под сенка и плус некое време да се задржи таа температура за да восокот се врзи со бојата, а такви температури тешко, барем до крајот на овај месец.
Pocetokot na minatata Nedela imase tokmu takvi temperaturi ( barem vo Veles ) i toa nekolku dena. Uste nesto na vakvi temperaturi ne e opasno i da go naneses vosokot na sonce direktno (kako sto mozes da vidis od slikite kolata stoj na sonce celo vreme )i nema da ima nikakvi problemi, tuku i pobrzo ke se isusi i ke mozes da go izbrises. Na sonce ne se nanesuva direktno koga e mn jako sonceto letno vreme pod senka e 40stepeni, na sonce e 60+stepeni. Togas moze da ima problem ako go naneses direktno vosokot, a ne na 20 stepeni. Slobodno dokolku nacekas temperaturi kako minatata nedela, nanesi si vosok, i nemaj maka. Baska sea i poubavo se raboti ne e mn zesko ;D ;D ;D
pa jas licno ne se soglasuvam so tebe barem vo skopje vremeto ne bese tolku dobro a imam i edno drugo prasanje  zasto ja pominuvas kolata so TVRD VOSOK pa so high gloss                                 ps.ako zelkata ti e vo pakovanje kako na prvata slika nisto ne si napravil toa ne e orginal toa e kineska kopijaa i go pomina li prven so nekoj cistac na lak?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #1146 на: 18 Март 2013, 21:48:27 pm »
Prvo: Ne ne e vo takvo pakuvanje, i ne bi trebalo da e kinesko, bidejki e kupeno od Euro-Stil. Vtoro: Go pominuvam so tvrd vosok pa potoa so brz tecen vosok odozgore, zaradi toa sto Te-En, ima vo poveke navrati kazano deka taka mu se prodolzuva trajnosta na tvrdiot vosok, eden vid mu doaga kako vtor sloj vrz bojata. Treto: Prethodno ja ispraa kolata vo peralna so pre wash shampoo ( pa bi trebalo da padne prethodnata zastita ), a clay bar i glina nemam nikogas upotrebeno.Cetvrto: Bas koga ja vosocirav kolata, temperaturata bese na sonce poveke od 20+stepeni ;D ;D ;D ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1147 на: 18 Март 2013, 22:14:56 pm »
bese na sonce poveke od 20+stepeni ;D ;D ;D ;D

dobra temperatura ste imale u veles :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1148 на: 18 Март 2013, 22:30:24 pm »
Eve i prognozite za tie denovi kako bea: ;D ;D ;D ;D

Денес (10.03.2013) времето во Македонија ќе биде умерено облачно со долги сончеви периоди и топло. Кон крајот на денот во северозападните предели локално се можни слаби врнежи од дожд. Ќе дува слаб јужен ветер.

Температурата ќе се движи од 13 до 21 ; степен.

-Денес (11.03.2013) времето во Македонија ќе биде умерено облачно со повремени сончеви периоди, но и со услови за локални слаби врнежи од дожд, а попладне и услови за ретка појава на грмежи. Ќе дува слаб, а повремено умерен ветер од јужен правец.

Температурата ќе се движи од 14 до 22 степени.

-Денес (12.03.2013) времето во Македонија ќе биде умерено облачно со сончеви периоди, но и нестабилно. Околу пладне и попладне ќе има локален развој на нестабилна облачност, проследена со пороен дожд, грмежи и засилен ветер.

Температурата ќе се движи од 12 до 20 степени.

-Утре (13.03.2013) времето во Македонија ќе биде умерено облачно со сончеви периоди. Попладне се очекува позначитално зголемување на облачноста, а кон крајот на денот локални слаби врнежи од дожд. Ќе дува умерен југозападен ветер.

Температурата ќе се движи од 10 до 18 степени.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #1149 на: 19 Март 2013, 19:32:37 pm »
Prvo: Ne ne e vo takvo pakuvanje, i ne bi trebalo da e kinesko, bidejki e kupeno od Euro-Stil. Vtoro: Go pominuvam so tvrd vosok pa potoa so brz tecen vosok odozgore, zaradi toa sto Te-En, ima vo poveke navrati kazano deka taka mu se prodolzuva trajnosta na tvrdiot vosok, eden vid mu doaga kako vtor sloj vrz bojata. Treto: Prethodno ja ispraa kolata vo peralna so pre wash shampoo ( pa bi trebalo da padne prethodnata zastita ), a clay bar i glina nemam nikogas upotrebeno.Cetvrto: Bas koga ja vosocirav kolata, temperaturata bese na sonce poveke od 20+stepeni ;D ;D ;D ;D
da vo eurostil nikogas nemalo takvo pakovanje i ne e isto so toa sto go kazuvas ti nego e ORGINAL i proveri dali na ego dali pisuva deka e tvrd vosok a za vremeto moze kaj vas bilo dobro kaj nas ne bese bas zaoa i cekam da se opravi  za da si ja sream mojat nova kola hahahahhah

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #1150 на: 19 Март 2013, 19:33:47 pm »

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1151 на: 19 Март 2013, 19:34:33 pm »
Ако добро се сеќавам пред 3-4 дена видов такво пакување во Еуростил.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1152 на: 19 Март 2013, 19:40:03 pm »

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1153 на: 20 Март 2013, 20:12:45 pm »
Dojde vreme da se polira i kabrioto kazuvajte sto da pravam koj da go polira !
Правец кај Даме! :)

Pravec kaj dame dame pred 3 meseci dojde kaj mene mi rece ke ja pocneme kolata utre ke dojdam ke vidime kako ke bide ke ispolirame edno delce i uste nisto od toa posle toa go kontaktirav uste ednas dvapati no nisto  :-[  .... a eve veke doagja prolet ,treba da se mestat lajsni branici ..... kolata treba da pocne da se vozi niz gradov :/ no dame go nema
Pa baram pomos ,koj daja fati kolava da ja sredi kako sto treba? :/
Smrt mi e koga treba da se organiziram so nekoj majstor ,isto i za bandasite Fustic trebase da mi gi ofarba pred mesec dena uste nitrag ni nisto ke treba sam da si gi farbam :@

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1154 на: 20 Март 2013, 20:19:39 pm »