Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902775 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Полирање на возила
« Одговори #1020 на: 26 Ноември 2012, 18:48:55 pm »
Eve kako izgleda beadingot na kolata posle poliranje i vosociranje:

Edit: Slikano e tek posle 12 saati posle dozdot, bidejki vecerta bese temnica, i tek utredenta e slikano ;D ;D ;D ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1021 на: 26 Ноември 2012, 21:14:15 pm »

Симо, ти остана нешто од ова... средствово... ?

Како што кажа Cuore, црно е Рики, ќе ти ја ушљака колата, уште повеќе ќе се познава! сум пробал и на алфата, се познава ептен, а кај тебе крш ќе биде. Види во Еуростил дали има црвен оваков. Тоа „карминот“ е најбитен, пастава мањевише, било која ќе заврши работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1022 на: 26 Ноември 2012, 21:16:21 pm »
Симо, да пробаме кај мене? Ама и кај мене ќе се познае маме му га спалим. Ни црно иде ни плаво, многу лоша боја.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1023 на: 26 Ноември 2012, 21:17:12 pm »
Твојата е темна члинк, може и ќе успее, а имаш и ти „проблем“ ваков?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1024 на: 26 Ноември 2012, 21:18:06 pm »
Па не ваков, ама има некои гребаници, да се проба дали ќе фати, па ја ќе си купам после и све ќе средам.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #1025 на: 26 Ноември 2012, 21:54:34 pm »
Желчето е закон!!!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1026 на: 27 Ноември 2012, 01:35:41 am »
Па не ваков, ама има некои гребаници, да се проба дали ќе фати, па ја ќе си купам после и све ќе средам.

Нема гајле, кога сакаш ќе пробаме. Мислам дека имам уште од тоа „карминчето“. Тоа е како восок тврд, како свеќа..

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1027 на: 30 Ноември 2012, 23:36:49 pm »
ДАМЕ тука ли си  ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1028 на: 01 Декември 2012, 14:31:47 pm »
I Dame i Te-en, nekako zataija, slabo slabo debatiraat nesto :D :D :D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #1029 на: 01 Декември 2012, 16:50:38 pm »
Ма мене ми треба Даме требасе  да почнеме да го полираме кабриото

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1030 на: 01 Декември 2012, 20:51:04 pm »
ајде повели што сакаш да дебатираме?дека супер е исполирана количкава и дека е одличен beading-ot,супер си ја средил,со среќа зимава да ја презимиш :)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
« Одговори #1031 на: 01 Декември 2012, 21:14:47 pm »
Прашање до Теен и Даме :)

Бојата на 128ката почна да ми матира, па после миење и бришење се познаваат траѓи од крпи ..

Кој е најдобар начин да се заштити, политура некоја, нешто некој совет сепак иди зима ?
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #1032 на: 02 Декември 2012, 01:12:13 am »
Прашање до Теен и Даме :)

Бојата на 128ката почна да ми матира, па после миење и бришење се познаваат траѓи од крпи ..

Кој е најдобар начин да се заштити, политура некоја, нешто некој совет сепак иди зима ?
wax and save your paint :)

Отсутен RedScorpio

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #1033 на: 02 Декември 2012, 14:39:57 pm »
zdravo, dali moze da pokrie sekakov vid na grebnatinki,tocko od insekti i slicno.
Mi treba celosno poliranje za alfa romeo 156 kolku ke me cini? pozdrav.
Alfa Kiddie

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #1034 на: 02 Декември 2012, 17:47:05 pm »
ајде повели што сакаш да дебатираме?дека супер е исполирана количкава и дека е одличен beading-ot,супер си ја средил,со среќа зимава да ја презимиш :)
More da ti kazam pravo slabo nekako site vosoci mi drzat, od 2-3 perenja mi pagaat. I toa posledniov bese sonax wax 1+ odozgora turtle nano speed wax i baska kolata bese perena samo so voda, oti bese cista i nemase kal, tuku samo onaka od prasina i pak eve go na 3 perenja (povtoruvam samo so voda ) se izgubi skroz. Stvarno ne mi e jasno, a prethodno kolata bese ispolirana, i da reces deka ne e pravilno nanesen nema sansi bidejki deckovo so go nanesuvase raboti so toa veke 10god, si ja znae rabotata. A i jas pred nekoe vreme imav nanesuvano turtle wax hard shell wax i toj slabo mi traese, pomalku od 1 mesec. I inaci koga ja peram kolata ja peram isklucivo so renco sampon so vosok , sjaj nikogas nema staveno i stv ne mi e jasno oti tolku malku traat? A na site im pisuva zastita 12 meseci :o, jas ne ocekuvam da traat tolku, ama barem 1/4 od toa da traat. Nisto vaa nedela ke kupam i ke probam ili nano lack zastita od sonax ili polymer zastita ( gi kazuvaat kako najdobri i najdolgotrajni ) isto od Sonax ;D ;D ;D