Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902564 пати)

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158
Одг: Полирање на возила
« Одговори #810 на: 17 Август 2012, 00:02:59 am »
epa dame i ostanatite citroenceto sea e povtorno zastitenso tw original  so vosoceto se snajdov super go nanesov na vlazna krpa pa go premackav ciki dok eden del se susese dr del go mackav pa go prebrisav so kruzni dvizenja i sea svetka ko sto treba i sekako zastiteno si e :D 
А зошто на влажна крпа, така треба или.....?

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #811 на: 17 Август 2012, 11:35:30 am »
pa taka pisuva vo upatstvoto ja samo go sledev i rezultatot si dojde na mesto :D

Отсутен Dejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 158
« Одговори #812 на: 17 Август 2012, 18:40:01 pm »
pa taka pisuva vo upatstvoto ja samo go sledev i rezultatot si dojde na mesto :D
Фала за инфо

Отсутен deko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #813 на: 18 Август 2012, 21:04:24 pm »
sakam da ve prasam  te -en gledam davate dobri soveti za farbanje poliranje i taka nataka jas imam 4 golf srebrena na kolata imase tocki sitni bese pod javor parkirana skoro dve nedeli i jas zemav da ja izmijam posto tockite ne ispadnaa zemav so cungerce za sadovi da trlam i zaboraviv deka moze da ja izgrebam kolata posto so voda ne se gledase posle koga se isusi kako da ja igrebav i sega bi ve zamolil za sovet dali se vadi so poliranje grebanicite od cunger i kade da ja odnesam jas sum od skopje odnapred blagodaram na vasiot odgovor

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #814 на: 18 Август 2012, 23:41:00 pm »
Може фаровите и штопот на скутерот да ги исполирам со ова ??? 
http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/restavrator-za-farovi.html

Штопот е пластичен, за фарот незнам...
????

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #815 на: 19 Август 2012, 00:10:29 am »
Може фаровите и штопот на скутерот да ги исполирам со ова ??? 
http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/restavrator-za-farovi.html

Штопот е пластичен, за фарот незнам...

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #816 на: 19 Август 2012, 00:13:25 am »
Што со видеово ???

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #817 на: 19 Август 2012, 00:14:56 am »
sakam da ve prasam  te -en gledam davate dobri soveti za farbanje poliranje i taka nataka jas imam 4 golf srebrena na kolata imase tocki sitni bese pod javor parkirana skoro dve nedeli i jas zemav da ja izmijam posto tockite ne ispadnaa zemav so cungerce za sadovi da trlam i zaboraviv deka moze da ja izgrebam kolata posto so voda ne se gledase posle koga se isusi kako da ja igrebav i sega bi ve zamolil za sovet dali se vadi so poliranje grebanicite od cunger i kade da ja odnesam jas sum od skopje odnapred blagodaram na vasiot odgovor
aman be prijatele i ti li se za*ba kako mojot drugar :D zedol so sunger za sadovi od grapavata strana i strugal so voda li strugal :D na krajot koga se isushila kolata imalo shto da vidi :D:D:D izleguva samo so dobro poliranje,i so kvalitetni pasti

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #818 на: 19 Август 2012, 00:16:30 am »
Што со видеово ???
Pa neli prasuvashe pogore neshto ?? dali moze da se polira so takva pasta,eve ti video deka moze

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #819 на: 19 Август 2012, 00:17:27 am »
ама на аудиво фаровите се стакло, а на скутерот за фарот не сум сигурен, ама штопот сигурно е пластика... па дали може да се полира и фарот и штопот ???

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #820 на: 19 Август 2012, 00:22:52 am »
Stakloto ne zoltee samo plastikata,a ne veruvam deka na vespata farovite ti se staklo,poshto do sega ne sum videl niedna vespa so stakleni farovi,mozda ima ama ne sum siguren

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #821 на: 19 Август 2012, 00:25:57 am »
не се пожолтени, ама ставив фолија на фаровите и на штопот, ама кога ги вадев, заборавив и јас како deko со грубата страна на сунѓерот, фатив ги трзав, и сега имаат ситни гребнатинки...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #822 на: 19 Август 2012, 02:00:56 am »
не се пожолтени, ама ставив фолија на фаровите и на штопот, ама кога ги вадев, заборавив и јас како deko со грубата страна на сунѓерот, фатив ги трзав, и сега имаат ситни гребнатинки...

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5166.0.html

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #823 на: 19 Август 2012, 02:13:25 am »
Значи може да се полираат и.пластични фарови/штопови....

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #824 на: 19 Август 2012, 08:12:25 am »
sakam da ve prasam  te -en gledam davate dobri soveti za farbanje poliranje i taka nataka jas imam 4 golf srebrena na kolata imase tocki sitni bese pod javor parkirana skoro dve nedeli i jas zemav da ja izmijam posto tockite ne ispadnaa zemav so cungerce za sadovi da trlam i zaboraviv deka moze da ja izgrebam kolata posto so voda ne se gledase posle koga se isusi kako da ja igrebav i sega bi ve zamolil za sovet dali se vadi so poliranje grebanicite od cunger i kade da ja odnesam jas sum od skopje odnapred blagodaram na vasiot odgovor
nasiot clen dame ke go pobaras,masinsko poliranje moras da napravis,dame ke go odraboti toa profesionalno.