Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 903199 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Полирање на возила
« Одговори #690 на: 15 Јули 2012, 20:43:11 pm »
Само со крпа го нанесуваш на скутерот или ??? Башка скутерот од десно има неколку точки од боја (такткоми кај што фарбал) и тоа  може со полир пастава да се извади ??? Иначе Добар е полирот ???

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #691 на: 15 Јули 2012, 21:58:05 pm »
Да само со крпа, ти пишува упатство ќе си видиш, може ќе треба и малку ситна шмиргла на точките од боја, ако е мрсна боја, а ако е некој поликолор би требало да излезе само со пастата ;)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #692 на: 15 Јули 2012, 22:01:40 pm »
а нешто за полирање фарови/штопови има на странава ??? Имав фолија и ја одлепив...Ама трзав со грубата страна на сунѓерчето и сега има ситни линии...

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #693 на: 15 Јули 2012, 23:07:13 pm »
еве баш денеска се отвори тема за таа работа http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5166.msg254542.html#msg254542

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #694 на: 17 Јули 2012, 23:19:36 pm »
so taa polirka samo mozes da naneses crveno kapace na 3m inaku 3m pastite se za profeionalna upotreba i so eden vid pasta nemozes da zavrsis rabota(tvojata polirka se vika ekscentar)a za 3m se koristi polira na koja se podesuvaat obratite i za sekoja pasta se stavaat razlicni sungeri
samiot si kontradiktoren,ili si go zgresil nenamerno sungerot,na sid na fb imas slika kade poliras so 3M glaze i rotaciona polirka,ama uste pocudno e sto za 3M glaze imas staveno portokalov sunger koj e namenet za sredno i grubo poliranje,za glaze-ot na 3M ti treba najfin sunger,a toa e crniot ili siniot na 3M,i crvenoto kapace ne se koristi kakp pasta za poliranje,tuku kako pasta za jeweling na lakot,sigurno znaes sto e toa,ve naucile na seminar.I te molam nemoj da mi prajkas PP ,ako imas nesto protiv mojata rabota spodeli go toa so ostanative clenovi na forumov,i objasni ili demantiraj me ,a uste podobro e da ako jas gresam nekade vo sovetite da me popravis,a ne da izlezes odvreme na vreme so kontradiktoren sovet ili so reklama deka konecno i vo MK ima poliranje bez hologrami samo so edna edinstvena polirka koja se vika Rupes,a vo sprotivno ti smeta mojata Ingco koja si ja videl na slika,dodeka taa polirka ima ispolirano,t.e. napraveno cut na stotici lakovi,a rekovme deka nevozmozno e sekoj lak da go ispoliras samo so rotaciona,potrebno e i dual action polirka ili samo orbitalna,do koga vejke so ovie zaviduvanja,ako dozvoli klasniot ke gi pustam i glupostite sto mi gi prati na PP,dokazi se tuka na forumov,jas ne znam da tuniram i da lakiram,ama zatoa znam da napravam detailing na avtomobil,na taa tema se diskutira tuka,bidi aktiven ,kako sto gledam pomno pratis na temive i fb,zapoznaen si so mojata rabota,ama ne znam sto te trogna tolku od mojava rabota,moja rabota e dali ke kapam jas po forumi i ke se druzam so forumasive,i ne znam sto ti smeta moeto clenstvo tuka,zaednicava mislam deka ima korist od mene,a sigurno i od tebe dokolku tvoeto znaenje zapocnes da go prenesuvas tuka,odkolku da se zanimavas so toa koj kolku kape po forumi,dokazi na forumov deka si najgolem profesionalec,jas nikade nemam spomnato deka sum najdobar vo MK pa da se trognis ti od toa,samo se druzam i go spodeluvam seto moe znaenje i iskustvo,i ne sum sebicen vo toa,jas i ti sme na km. razdaleceni,ako gledas nekakva konkurencija ,togas blagodaram na komplimentot  :),se izvinuvam na ostanatite clenovi,da ne go pretvorame forumov vo  :-X :-X :-X ,forumov se dvizi vo odlicna nasoka,sekogas se povejke i povejke se iznenaduvam od prakticiranjeto na moite soveti koi gi praktikuvaat clenovite za odrzuvanje na svoite vozila,ama sekogas ke se izdvoi po nekoj sto  :-X :-X :-X ,od toa sto jas mozam da vidam na tvojot fb profil,velam deka odlicna rabota si rabotis,objektivno moe mislenje,eden preofesionalec vo svojata rabota treba da bide objektiven i koga dava komentar za ostanatite.
« Последно менување: 17 Јули 2012, 23:30:42 pm TE-EN »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #695 на: 18 Јули 2012, 12:18:49 pm »
Дечки,  може да ми препорачате добар брз восок за после перење...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #696 на: 18 Јули 2012, 13:17:39 pm »
Bas vcera go zemav, mozam da ti kazam deka e odlicen za cenata od 300 den, go imas vo euro still ( http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-za-brzo-poliranje.html )
;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #697 на: 18 Јули 2012, 13:32:10 pm »
Фала Роки, ми се скручи више со она восокон за полирање...

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #698 на: 18 Јули 2012, 13:33:59 pm »
Voa ti e mirna rabota prskas i prebrisuvas so mikrofiber krpa, mozes i direktno na sonce, mozes i na plasticnite delovi, jas staviv i vnatre na maskata, i na vratite i tie svetnaa, i ne pobeluvaat kako so obicen vosok ;D ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #699 на: 18 Јули 2012, 13:36:34 pm »
Па тоа приметив во пералнана Авто Вуле, доплатив за восоче 50 денара, шприцна два три пути, пак ја помина со вода, ја пребриша и изгледаше ко два саата да си ја полирал. Па кој кур ќе трљам на соцево кога може пиво да пијам во сенка и да ја гледам ;D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #700 на: 18 Јули 2012, 13:38:30 pm »
Da ama voa e uste poubavo otkako ke ja isusi, da ja isprska i da ja prebrise na suvo. Togas tek da vidis kakov sjaj dobiva ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #701 на: 18 Јули 2012, 13:40:47 pm »
Bas vcera go zemav, mozam da ti kazam deka e odlicen za cenata od 300 den, go imas vo euro still ( http://www.euro-stil.com.mk/proizvodi/sredstva-polituri-sprej-samponi-restavratori-korektori/polir-za-brzo-poliranje.html )
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) ;D ;D ;D

ај и ја да прашам за ова, пошто к2-то(иначе презадоволен од начинот на употреба и од ефектот) ми е при крај и би сакал нешто друго да пробам, чисто за промена па може и повеќе ќеиф ќе ми направи.
ова желкава после перење на водено ли се нанесува????
треба ли да се плакне пред бришење или директ се брише???

едит: малку ме претрка роци..........поентата ми е при перење во перална, на крај при бришење да се прави, ова такво е или има некое друго??

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #702 на: 18 Јули 2012, 14:05:56 pm »
Slusaj sea vaka, za sekoj proizvod e razlicna postapkata. Vo peralnite najcesto koristat vosok koj se koristi za na mokra povrsina, otkako ke ja ispere kolata ja naprskuva i potoa ja prebrisuva za da ne mu bide dupla rabotata, pa da mora da ja prebrsiuva dva pati. I najcesto koristat vosok od k2 oti toj se koristi za na mokra povrsina
,
dodeka site drugi vosoci (turtle wax, sonax , arexons ) se koristat otkako kolata ke se ispere i ke se isusi se prskaat na SUVA povrsina i se prebrisuvaat so mikrofiber krpa.
Konkretno za ovoj proizvod

se koristi na suva povrsina, ne na vodena, megutoa vo avto peralnite im e polesno na vodena da naspricaat i da pominat so edno brisenje na kolata. ;D ;D ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #703 на: 18 Јули 2012, 14:11:53 pm »
фала за инфото,

не е до пералната, овие кај што идам користат воулис,  ја си го купив и им ја прскам пред бришење и ја довршуваат/пребришуваат.
а постои ли некој друг поарен од к2-то, со таква намена на мокро, дали желка, дали сонакс или сл.?

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #704 на: 18 Јули 2012, 14:21:05 pm »
Mislam deka imase nesto na fraber proizvodite, megutoa za nivnite prozivodi ne sum zapoznaen, za toa ke treba da go prasas te-en, ali kolku sto znam na turtle wax i na sonax prozivodite se prebrisuvaat na suva povrsina, ne na vodena ;D