Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902887 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #705 на: 18 Јули 2012, 17:23:36 pm »
Nanowax na Fra-ber za na mokro,se prodava vo 1l,pakovanje,moze i da se rastvora 50:50,na mokra kola se poprskuva so pumpica i se prebrisuva.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #706 на: 18 Јули 2012, 17:48:00 pm »
ТЕ-ЕН каде го има тој восок во МК ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #707 на: 18 Јули 2012, 18:39:58 pm »
ТЕ-ЕН, видов на Facebook имаш ставено слики од дитејлинг на некоја Е-класа. Каде можам да најдам од таа гумата за ентериер? Многу практична работа!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #708 на: 18 Јули 2012, 19:36:37 pm »
Те-Ен, дали може да се исполира гребаница од овој тип?:

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #709 на: 18 Јули 2012, 19:47:15 pm »
Mislam deka imase nesto na fraber proizvodite, megutoa za nivnite prozivodi ne sum zapoznaen, za toa ke treba da go prasas te-en, ali kolku sto znam na turtle wax i na sonax prozivodite se prebrisuvaat na suva povrsina, ne na vodena ;D

Да не бара и тоа трљање ко обичен восок ?

;D

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #710 на: 18 Јули 2012, 21:18:34 pm »
Odsprotiva na Solo Prom vo Skopje,predstavnistvotyo na Fra-ber.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #711 на: 18 Јули 2012, 21:20:32 pm »
Mislam deka imase nesto na fraber proizvodite, megutoa za nivnite prozivodi ne sum zapoznaen, za toa ke treba da go prasas te-en, ali kolku sto znam na turtle wax i na sonax prozivodite se prebrisuvaat na suva povrsina, ne na vodena ;D

;D
не,само пребришување,го зима и Dame,прашајте го и него,за на мокро е бр.1 восок,+ има нано технологоја,sheating и beading остава супер,подигнува на сјај,за брз восок после миење е одличен.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #712 на: 18 Јули 2012, 21:22:34 pm »
Те-Ен, дали може да се исполира гребаница од овој тип?:
од око вака, мислам дека може,2000 и 3000 воден,без голем притисок,полирање со груба и на крај фина паста,можеш и сам тоа.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #713 на: 18 Јули 2012, 21:28:32 pm »
ТЕ-ЕН, видов на Facebook имаш ставено слики од дитејлинг на некоја Е-класа. Каде можам да најдам од таа гумата за ентериер? Многу практична работа!
ehhhhhh da spomnese nekni ke ti dadev edno pakovanje,ili slusni se so Nume,da ne ima nesto visak,ako ne jas ke ti ispratam,toa e edno od procesot koj ne smee da se propusti vo detailing na eden enterier,se dezinficiraat delovite koi najmnogu se upotrebuvaat,kopcinja i svirka,prekidac za svetla...........voedno izvlekuva prasina od nedostapni mesta,jas go vikam meduza :) ,kontaktiraj go Nume,ako nema pisimi ke ti ispratam jas.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #714 на: 18 Јули 2012, 21:51:02 pm »

;D
не,само пребришување,го зима и Dame,прашајте го и него,за на мокро е бр.1 восок,+ има нано технологоја,sheating и beading остава супер,подигнува на сјај,за брз восок после миење е одличен.

чекај сега, кој е овој за на мокро бр.1 со сите салтанати???? не разбрав за кој збориш, за фрабер....желка.....сонакс? и кој поточно модел????

јави се даме !!!!

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #715 на: 18 Јули 2012, 22:53:08 pm »
Даме е на одмор,а најдобар за на мокро е сто пати кажав,Fra ber nanowax.Читај погоре ...

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #716 на: 19 Јули 2012, 09:24:17 am »

Odsprotiva na Solo Prom vo Skopje,predstavnistvotyo na Fra-ber.

ова со адреса се води према бутел гробишта............таму ли е???

имаш претстава што пари е тоа паковање од литар????     

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #717 на: 19 Јули 2012, 14:34:21 pm »
>>>>><<<<<

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #718 на: 19 Јули 2012, 18:20:10 pm »
Vtoriot link e cistac na lakot posle mienje pred vosociranje ili poliranje,klilni na linkot od mojot profil podolu,objasneto e na E200 albumot,a za da izvleces sjaj na siva ti treba Ice sintetickiot vosok,sigurno na nego si mislel,isti se pakovanjata.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #719 на: 19 Јули 2012, 18:38:27 pm »
Јас ја имам течната глина, имам на кровот, хаубата и на спојлерчето некои точки т.е. дамки, незнам од што се, со користење на течнатаглина се осеќа разлика на сјајот, ама не излегуваат тие флеки, ќе треба да купувам обична глина...

Моја препорака ти е, купи си TW ice шампонот, течната глина и восокот и ќе ти испадне екстра бојата, башка и така се користи течната глина, таа е после перење на колата, а пред восоцирање :)