Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 902770 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #720 на: 19 Јули 2012, 18:48:53 pm »
Da,tvrdokorno damki 100% gi vadi clay bar,ima sega vo Eurostil,ima i samo glina i komplet so lubrikant,tie damki ke treba da go simnes so clay bar(glina),i ke ti trae dolgo ako se pridrzuvas do upatstvoto.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #721 на: 19 Јули 2012, 19:42:22 pm »
Ќе земам обавезно глиничка :) здравје, септември планирам еден комплетен третман за пред зима, и тогаш ќе одам со глина :) се мислев да користам водна брусна хартија со гранулација од 2000, или повеќе, да симнам тенок слој од лакот и после добро полирање, само страв ми е да не отидам до бојата па после да треба лакирање ;D што мислиш ТЕ-ЕН како е подобро ?

Не се големи дамки, ситни точки, се осеќаат поминување на врвовите од прстите, како ситни мозолчиња ;D немам флеки или оксидација на лакот :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #722 на: 19 Јули 2012, 20:32:08 pm »
Slusaj sea vaka, za sekoj proizvod e razlicna postapkata. Vo peralnite najcesto koristat vosok koj se koristi za na mokra povrsina, otkako ke ja ispere kolata ja naprskuva i potoa ja prebrisuva za da ne mu bide dupla rabotata, pa da mora da ja prebrsiuva dva pati. I najcesto koristat vosok od k2 oti toj se koristi za na mokra povrsina
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..),
dodeka site drugi vosoci (turtle wax, sonax , arexons ) se koristat otkako kolata ke se ispere i ke se isusi se prskaat na SUVA povrsina i se prebrisuvaat so mikrofiber krpa.
Konkretno za ovoj proizvod
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
se koristi na suva povrsina, ne na vodena, megutoa vo avto peralnite im e polesno na vodena da naspricaat i da pominat so edno brisenje na kolata. ;D ;D ;D

Денес земав К2 од тинекс. Прво бев до Хубо немаше од тоа Тртлот, а и во Тинекс немаше - ама па го најдов ова К2. :)

Утре ќе се мие и ќе се средува за на одмор. :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #723 на: 20 Јули 2012, 20:53:04 pm »
Мрзо ја светна ли колата? Клај слики море или пиши го бивет ли ? :)))
>>>>><<<<<

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #724 на: 20 Јули 2012, 21:15:38 pm »
Таа дека обично не е светната...  ::)

Абе ја измив и ставив такво. Штознам колкава разлика има. Ваљда има. Ама пројдена ми е со карнауба од Сонакс пред месец дена. И така ми свети колата, овие незнам дали додаваат нешто. Мене ми е за полесно да се тргаат лајнца и инсекти.

Од друга страна пластиките се обновија со ова, така да сигурно делува. Само корне многу - рацеве уште ми смрдат и после 8 саати и 5 миења.

Како што и пишува ода е супер за измеѓу со тврд восок. Да не се мачиш. Ем пластиките ги црнее, а тој тврдиот ги белее. :) Ова после секое миење а тврд два пати годишно. :)

Препорачувам да се проба. Сигурно на постара кола ефектот е далеку поголем и од тврд восок и од ова. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #725 на: 20 Јули 2012, 21:19:07 pm »
Колку кошта К2 ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #726 на: 20 Јули 2012, 21:19:50 pm »
Накај 300 мислам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #727 на: 20 Јули 2012, 21:22:54 pm »
Живо џабе, само многу прашина у градов, почињам да губам воља...

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #728 на: 20 Јули 2012, 22:05:17 pm »
море накај 270 !

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #729 на: 20 Јули 2012, 23:04:34 pm »
Што е работава со полото на Deni... Го има некој видено во живо ??? Ни слики клал ни ништо...  :D Дај 1 слика да го опулиме :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #730 на: 20 Јули 2012, 23:19:59 pm »

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #731 на: 20 Јули 2012, 23:29:52 pm »
Еј сега све видовме..

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #732 на: 21 Јули 2012, 00:24:21 am »
сликава ветува многу, хахахах :)))

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #733 на: 21 Јули 2012, 23:17:32 pm »
дечки,свака част на стручноста и знаењето и препораките,ја следам редовно оваа тема и таа за автокозметика,но понекогаш од деталноста и многуте средства кои ги препорачувате,се наоѓам збунет како обичен непознавач околу полирањето и негата на бојата на автомобилите.можеби и други членови го делат моето мислење,може не,ама затоа ја ќе си прашам.значи,ја носам колата на перење без четки,средството што го ставаат се нанесува со пумпа некоја,ама не е пена(мање више битно мислам дека е ова),ја измиваат со вода,ја бришат со крпи и после тоа што да ставам на така избришана кола?прочитав некој спреј препорачувавте,се нанесува со влажна крпа па после се брише со микрофибер?тоа ли е тоа што ми треба да биде едноставно,а сепак колата да биде до некоја мера правилно третирана?и дали има везе колку е стара бојата на колата?

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #734 на: 22 Јули 2012, 21:53:31 pm »
За кога најрано можам да си закажам термин кај TE-EN за комплет третман, полирање на се живо и диво :) :) :)
(бандажи, фарови, и останатиот дел од колата)
дај термин ТЕ-ЕН, ке доаѓам од скопје за прилеп специјално за тој третман на колата!