Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 904029 пати)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3465 на: 26 Јануари 2017, 01:50:39 am »
Оваа процедура е вообичаена во Auto Car Care-Prilep кај полирање возила.Ова видео на прв поглед ако го гледа лаик и аматер ќе помисли дека е крајно професионално.Напротив,во постапката paint correction and protection се прескокнати најважните чекори.Како прво никогаш,ама никогаш не се почнува со фазата полирање пред да не се деконтаминира лакот,како со хемиска така и со физичка(глинирање) постапка.Посебно кај специфичен лак како ферари.Втора и крајно недопустлива грешка е што после полирање возилото не беше испрано од прашина што оставаат пастите при полирање и за шлаг на сето згора,пред да се восоцира не беше обезмастен лакот.Видеово е OUT.Моделот,салонот и просечна монтажа од повејќе видеа го прави на прв поглед гламурно.Инаку кај професионалци ова со исклучок на пропустите е нормална процедура која и не кошта многу пари.Обично полирање во три фази и заштита со восок,перење мотор?ништо сензационално,кога сега се нудат керамички заштити. ::)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3466 на: 26 Јануари 2017, 07:34:13 am »
Може (и веројатно) се прескокнати само на 10 минутното видео. Нема потреба туторијал да праат, доста е да се види како работат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3467 на: 26 Јануари 2017, 09:50:55 am »
Тука кратко видео ама правилна постапка и целосна,од ова може да се научи нешто  :-[.На погоре видеото му недостигаат уште 30 сек.  :) доколку се сака и се знае,се може и не треба денови или месеци,кога вложиле толку труд да монтираат видео каде што покажуваат луксуз или сензација на F40,можеле подобра монтажа а и да вметнат тоа што теба доколку го одработиле.Секој што го гледал ќе постапи неправилно ако оди по нивна процедура  ;D
« Последно менување: 26 Јануари 2017, 10:38:00 am Auto Car Care »

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
« Одговори #3468 на: 26 Јануари 2017, 10:19:35 am »
Може (и веројатно) се прескокнати само на 10 минутното видео. Нема потреба туторијал да праат, доста е да се види како работат.

Pa taka e vo pravo si.Inaku videoto treba da bide dolga od site rabotni denovi.Pozdrav

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3469 на: 30 Јануари 2017, 10:25:01 am »

Цел албум: http://imgur.com/a/Io443

Ем убаво количе, ем фино објаснето, ем интересна споредба на крај. :)

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
« Одговори #3470 на: 30 Јануари 2017, 11:26:37 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Zdravo.Ubavo se kazano i objasneto.No sega prasajgo kolku koshta tretmanot i kolku garancija davaat.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3471 на: 30 Јануари 2017, 16:19:06 pm »

no comment.Врв.Правилна процедура.И на крај уште еден доказ дека Menzerna е врв во detailing 3in1.Во Auto Car Care-Prilep ова е стандардна процедура при detailing exterior and protection.За вакво возило со истиот третман цената е 150€.Ги имаме сите овие производи но Soft fusso 99 e одличен восок кој го имаме и ние во понуда на заштити.Најблизок во квалитет со керамичка заштита е тој,а гледам и на хондава убаво и легнал :).
« Последно менување: 30 Јануари 2017, 16:32:03 pm Auto Car Care »

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3472 на: 30 Јануари 2017, 16:44:42 pm »
Dare so cena e toj fusso wax edno kutice ;D?

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3473 на: 30 Јануари 2017, 17:03:32 pm »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3474 на: 30 Јануари 2017, 17:08:39 pm »
знам дека е забрането,ама ај да пробам :) .Не сакам да го транслатирам.Ова е копирано од мојот фб профил и верувајте дека е жива вистина.
Detailing isn't rocket science, many detailers can polish; but only a few have sufficient talent to polish like Rembrandt can paint.I never teach my pupils. I only attempt to provide the conditions in which they can learn.Detailing isn't rocket science, but any aspects that aren't intuitively obvious need to be researched and thoroughly thought out. There is no `one correct way' to apply a product; the way detailing products are customized, are what each individual finds give them their desired results, which may or may not be in accordance with the manufacturer’s recommendations.
photo sharing
« Последно менување: 31 Јануари 2017, 09:18:00 am Auto Car Care »

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #3475 на: 30 Јануари 2017, 17:13:13 pm »
Дечки купив Sonax Car Polish и микрофибер крпа исто од Sonax. Дали треба да докупувам уште нешто ? Сакам да го поминам крилото од колата, малце да светне.
Ако можете да ми објасните на кратко како да ја користам кремава, да не вртам цел тон страници наназад. Тенкс.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3476 на: 30 Јануари 2017, 17:16:12 pm »
Dare so cena e toj fusso wax edno kutice ;D?
https://forea-ocd.hr/Soft99/soft99-fusso-coat-dark-wax од таму го зимам.
Okulu 2000ki ;D
So cena e tuka negde so collinite insulator wax 845 ;D

Отсутен naser

• Јуниор
  • **
« Одговори #3477 на: 30 Јануари 2017, 17:53:41 pm »
Дечки купив Sonax Car Polish и микрофибер крпа исто од Sonax. Дали треба да докупувам уште нешто ? Сакам да го поминам крилото од колата, малце да светне.
Ако можете да ми објасните на кратко како да ја користам кремава, да не вртам цел тон страници наназад. Тенкс.

Zdravo.@ Valtzki-Ti treba i aplikator dasi kupis.Pa potoa ke ti treba so vaj proizvod koj e naj baran  naj potrosen i kvaliteten product

Non stop keti sveti kolata i keja stiti od se

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3478 на: 30 Јануари 2017, 18:04:38 pm »
no comment.Врв.Правилна процедура.И на крај уште еден доказ дека Menzerna е врв во detailing 3in1.Во Auto Car Care-Prilep ова е стандардна процедура при detailing exterior and protection.За вакво возило со истиот третман цената е 150€.Ги имаме сите овие производи но Soft fusso 99 e одличен восок кој го имаме и ние во понуда на заштити.Најблизок во квалитет со керамичка заштита е тој,а гледам и на хондава убаво и легнал :).

Што знам.. ја баш како што разбрав, најнезадоволен типов е од Манцерната на тестов, мада и он си кажува дека треба со резерва да се земат резултатите:

Of note is Menzerna faring by far the worst against CarPro Eraser, and on the opposite side of the spectrum, CarPro Essence shrugging it off like it's water (likely due to the SiO2). Take this test with a big grain of salt, though.

Од друга страна го фали катингот и финишингот, но за брза работа, како AllInOne продукт му е неподобен:
Menzerna did a fantastic job with both the cutting and the finishing (second only to HD Speed), and as you can see, without a significant amount of filler. It was fairly difficult to buff off from the panel, however, which lost it some points in my book. Some quick detailer ONR helped dislodge it, but when an AIO product is meant to save time, it's not fun to have to do.
« Последно менување: 30 Јануари 2017, 18:10:07 pm Simo - Carrier159 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3479 на: 31 Јануари 2017, 08:28:12 am »

Што знам.. ја баш како што разбрав, најнезадоволен типов е од Манцерната на тестов, мада и он си кажува дека треба со резерва да се земат резултатите:

Of note is Menzerna faring by far the worst against CarPro Eraser, and on the opposite side of the spectrum, CarPro Essence shrugging it off like it's water (likely due to the SiO2). Take this test with a big grain of salt, though.

Од друга страна го фали катингот и финишингот, но за брза работа, како AllInOne продукт му е неподобен:
Menzerna did a fantastic job with both the cutting and the finishing (second only to HD Speed), and as you can see, without a significant amount of filler. It was fairly difficult to buff off from the panel, however, which lost it some points in my book. Some quick detailer ONR helped dislodge it, but when an AIO product is meant to save time, it's not fun to have to do.
за третата слика ми беше зборот,после преброшување со обезмастувач мензерната нема свирлови а се работи за брза паста,што викаме за една рака.Јас требаше поточно да објаснам.Малку ми е контадикторен.Всушност и не ми е јасно што сака да докаже на тестот.BFWD се вика за EU пазар и е силант,а кај нив се вика BFTP,мензерната е полир паста,HD е исто полир паста.Требало да направи тест или на полир пасти 3in1 или на силанти.Да речеме Soft fusso99 што веќе ставил на цела кола против BFWD(BFTP) првиот на тестот.Тоа е веќе меродавен тест.Инаку мензерната со голо око се гледа третата слика после пребришување дека има најголем сјај и тргнува свирлови и холограми. Тој се мачел само со пребришувањето на пастата,тоа е негативната страна,а не крајниот резултат,неубаво си разбрал,а и квалитетните восоци тешко се пребришуваат,пак не квалитетен AIO(all in one) производ со квалитетен финиш. Пак си останувам на мислење дека не разбирам што му значи тестов а за рецензијата свака му дала :)
« Последно менување: 31 Јануари 2017, 08:41:33 am Auto Car Care »