Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Што е тоа официјално време на нирбургринг? Ако се лажеме дека е небитно, ок... Алфа ниту учествува во „трката за секунди“ на Нирбургринг, со фабрички тим или возач ниту има намера тоа да го прави. Си седнал некој новинар, извозел исто време ко` 60 коњи појак Кајман со керамички дискови и фабрички профи возач.... види ти тоа...
Никој не тврди дека е побрза Јас само реков дека може да се смета за побрзо ауто со оглед на разликите помеѓу про рејсинг драјвер и новинар. Ама тебе слабо ти се чита. Нема везе. Уфрлањето на RS4 е тотално без поента. Прво ради цената: (Ab EUR 85.776,00 inkl. MwSt.). Понатаму нема што да се дискутира.
Не знам кој рекол тоа дека е побрза 4C, Ама со оглед на фактот дека про рејсинг драјвер го возел Кајманот, може комотно да се смета дека 4C е побрзо ауто. Инаку еве јас што реков во врска со перформансите. Цитат: Simo - Carrier159 на 17 Јули 2015, 00:57:23 am Ако е за мерење перфроманси, немој да почнуваме, пошто Cayman S има исти перфроманси со бедна алфичка со речиси дупло помалку кубни сантиметри мотор и 50 коњи помалку (на Нирбургринг).Ама не е се` во мерењето перформанси, туку често е битно кога купуваш кола од ентузијазам, какви емоции буди кај тебе возилото што сакаш да го поседуваш, а не дали ќе ти собере ќеса пипер повеќе во гепек. Што се однесува до Cayman GT4, Не е наведено дали е подолгата или пократката верзија на стазата возено. Моја претпоставка е дека е пократката, но нема врска, не е Cayman S, така да не е во „игра“ на муабетов.Исто така, вредно е да се спомене Цитирам: “a new all-time record for all cars with engines producing less than 250hp.”Така да, подобро да ги гледате малку пообјективно работите, не е „баш“ дека не чинело управувањето на алфата, не е „баш“ дека Cayman S е подобар драјверс кар, туку треба секој да си одреди каков драјверс кар сака. 4C e за мене совршено „ефтино“ ферари. Со оглед на тјунерскиот потенцијал, може да испадне одлично возило за вистинско уживање. Кој сака фотељи паркинг сензори, нека си купи кајман, негов избор.
Ако е за мерење перфроманси, немој да почнуваме, пошто Cayman S има исти перфроманси со бедна алфичка со речиси дупло помалку кубни сантиметри мотор и 50 коњи помалку (на Нирбургринг).Ама не е се` во мерењето перформанси, туку често е битно кога купуваш кола од ентузијазам, какви емоции буди кај тебе возилото што сакаш да го поседуваш, а не дали ќе ти собере ќеса пипер повеќе во гепек.
Никој не тврди дека е побрза Јас само реков дека може да се смета за побрзо ауто со оглед на разликите помеѓу про рејсинг драјвер и новинар. Ама тебе слабо ти се чита. Нема везе. Уфрлањето на RS4 е тотално без поента. Прво ради цената: (Ab EUR 85.776,00 inkl. MwSt.). Понатаму нема што да се дискутира. Ајде да го фрлиме обичниот Cayman у игра? Кај е тој на нордшлајфе? Го нема! А тој е вистинскиот ценовен конкурент на 4C.
Edit2: Кога не знаеме кој круг е извозен (пократкиот или подолгиот), како може да кажеме кој е побрз и кое време е „официјално“?
New 4C is supposed to hit US market in June this year, but it’s not all great news. All Alfa Romeo fans in United States prepare to be somewhat disappointed. Newest Alfa masterpiece is going to be 100 kg heavier for the US market..
Јас мислев порасна до сеа...
Дали знаеме што се модификациите?
Скоро сите тестираат на иста стаза, 20 600м...Некои тестираат со се стартот, 20 832м.
Цитат: FilipM на 24 Јули 2015, 15:09:58 pmСкоро сите тестираат на иста стаза, 20 600м...Некои тестираат со се стартот, 20 832м.Во тој случај, Cayman S со профи драјвер и карбонски кочници е исто брза како 4C со новинар позади волан. Кажано уште пред недела дена во овој пост: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,858.msg799795.html#msg799795