Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1337680 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #6960 на: 23 Јули 2015, 16:56:11 pm »
Не знам кој рекол тоа дека е побрза 4C, Ама со оглед на фактот дека про рејсинг драјвер го возел Кајманот, може комотно да се смета дека 4C е побрзо ауто. Инаку еве јас што реков во врска со перформансите.

Ако е за мерење перфроманси, немој да почнуваме, пошто Cayman S има исти перфроманси со бедна алфичка со речиси дупло помалку кубни сантиметри мотор и 50 коњи помалку (на Нирбургринг).
Ама не е се` во мерењето перформанси, туку често е битно кога купуваш кола од ентузијазам, какви емоции буди кај тебе возилото што сакаш да го поседуваш, а не дали ќе ти собере ќеса пипер повеќе во гепек.

Што се однесува до Cayman GT4, Не е наведено дали е подолгата или пократката верзија на стазата возено. Моја претпоставка е дека е пократката, но нема врска, не е Cayman S, така да не е во „игра“ на муабетов.
Исто така, вредно е да се спомене Цитирам: “a new all-time record for all cars with engines producing less than 250hp.”

Така да, подобро да ги гледате малку пообјективно работите, не е „баш“ дека не чинело управувањето на алфата, не е „баш“ дека Cayman S е подобар драјверс кар, туку треба секој да си одреди каков драјверс кар сака. 4C e за мене совршено „ефтино“ ферари. Со оглед на тјунерскиот потенцијал, може да испадне одлично возило за вистинско уживање. Кој сака фотељи паркинг сензори, нека си купи кајман, негов избор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #6961 на: 23 Јули 2015, 17:07:20 pm »
Изговори колку сакаш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6962 на: 23 Јули 2015, 17:09:50 pm »
Мене не ми требаат изговори за да изберам 4C. Тебе ти требаат за да избереш Cayman?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6963 на: 23 Јули 2015, 17:13:49 pm »
Не тврдам јас дека алфата е побрза кога имаат исто официјално време.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6964 на: 23 Јули 2015, 17:24:39 pm »
Никој не тврди дека е побрза Јас само реков дека може да се смета за побрзо ауто со оглед на разликите помеѓу про рејсинг драјвер и новинар. Ама тебе слабо ти се чита. Нема везе.  Уфрлањето на RS4 е тотално без поента. Прво ради цената: (Ab EUR 85.776,00 inkl. MwSt.). Понатаму нема што да се дискутира. Ајде да го фрлиме обичниот Cayman у игра? Кај е тој на нордшлајфе? Го нема! А тој е вистинскиот ценовен конкурент на 4C.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6965 на: 23 Јули 2015, 18:13:41 pm »
Уште изговори.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6966 на: 23 Јули 2015, 18:30:49 pm »
Цепки си :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6967 на: 23 Јули 2015, 18:45:16 pm »
Никој не тврди дека е побрза Јас само реков дека може да се смета за побрзо ауто со оглед на разликите помеѓу про рејсинг драјвер и новинар.

Не е побрза, ама побрза е.
      -Симо 2015

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #6968 на: 23 Јули 2015, 19:13:33 pm »
Побрза е од конкурентот GT-86, но и поскапа.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #6969 на: 23 Јули 2015, 19:17:17 pm »
Што се натегате толку не знам..

Сабајле едно Cayman-че кога го распука момакот, денот ми го направи. Немаше да ми смета и да беше 4c. ;D
Која банка да ја крадеме да му ебам...

(Edit):

« Последно менување: 23 Јули 2015, 19:34:05 pm Igor »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
« Одговори #6970 на: 23 Јули 2015, 19:42:31 pm »
8:04    Porsche Cayman S    Walter Röhrl    
8:16    Porsche Cayman S    Horst von Saurma    

12 секунди разлика

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #6971 на: 23 Јули 2015, 23:11:27 pm »
Taka de.

Koga Korveta e pobrza na staza od 918 togas do soferot e..iako soferot na Korvetata e inzener.
Koga Cayman e pobrz ili ima identicno vreme so 4C , togas do kolata e..iako soferot na Caymanot e e eden od najdobrite reli vozaci na site vreminja.

Because fuck logic. ;D
« Последно менување: 23 Јули 2015, 23:16:32 pm Stratro »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6972 на: 23 Јули 2015, 23:24:32 pm »
6:57    Porsche 918 Spyder
7:19.63    Chevrolet Corvette C6 ZR1 (2012)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6973 на: 24 Јули 2015, 07:16:30 am »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6974 на: 24 Јули 2015, 07:45:22 am »
Никој не тврди дека е побрза Јас само реков дека може да се смета за побрзо ауто со оглед на разликите помеѓу про рејсинг драјвер и новинар.

Не е побрза, ама побрза е.
      -Симо 2015

Ај вака, да ти нацртам: Имаш две поршеа на иста стаза. Двете постигнуваат исто време. Ама еднотонго возел Стиг, а другото Џејмс Меј. Кое порше е побрзо? Кое ќе постигне подобро време ако двете ги вози Стиг?