Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1290717 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5055 на: 30 Март 2014, 22:07:28 pm »

Alfa Romeo 4C US specs

New 4C is supposed to hit US market in June this year, but it’s not all great news. All Alfa Romeo fans in United States prepare to be somewhat disappointed. Newest Alfa masterpiece is going to be 100 kg heavier for the US market. In a car that’s all about lightweight this is going to have some impact, we can’t say for sure how much. The reason of this is pretty much ridiculous. Engineers had to add some supporting beams to the carbon fiber monocoque due to United States regulation. The real question is how comes that this is not a case in Europe even though European regulation are even more rigorous? After all of these modifications Alfa 4C is still going to weigh less than 1000kg, without any fluids added, but there is no question that US version is going to be less crispy than European one. 100kg more is going to affect everything from acceleration to stability and fuel consumption, but it is what it is, if you were planning on buying 4C in United States, you’re going to have to make peace with this.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5056 на: 30 Март 2014, 22:11:54 pm »
За да може да издржи подебел човек на возачко седиште.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5057 на: 30 Март 2014, 22:22:10 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #5058 на: 30 Март 2014, 23:43:19 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ваква имав порано играчка, ако ја најдам у читаво стање ќе ја сликам и ставам :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #5059 на: 01 Април 2014, 18:08:20 pm »
:D
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5060 на: 01 Април 2014, 18:30:00 pm »

Alfa Romeo 4C US specs

New 4C is supposed to hit US market in June this year, but it’s not all great news. All Alfa Romeo fans in United States prepare to be somewhat disappointed. Newest Alfa masterpiece is going to be 100 kg heavier for the US market. In a car that’s all about lightweight this is going to have some impact, we can’t say for sure how much. The reason of this is pretty much ridiculous. Engineers had to add some supporting beams to the carbon fiber monocoque due to United States regulation. The real question is how comes that this is not a case in Europe even though European regulation are even more rigorous? After all of these modifications Alfa 4C is still going to weigh less than 1000kg, without any fluids added, but there is no question that US version is going to be less crispy than European one. 100kg more is going to affect everything from acceleration to stability and fuel consumption, but it is what it is, if you were planning on buying 4C in United States, you’re going to have to make peace with this.

За да може да издржи свиња на возачко и совозачко седиште. За тоа алфа не им се криви. Нека си ги намалат сланините.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5061 на: 04 Април 2014, 10:38:13 am »
Каросерија - Седани! Мач тенк ју вери  ;D

Убаво количе.

Edit:

Неописливо, очајно и фали подобра централна конзола на Алфа ГТ!
Толку убава кола уназадена со таа централна конзола  :'(

Има ли нешто афтермаркет опција?

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-gt-alfa-gt-1-9-jtd-quadrifoglio-verde-qv-q2-remscheid/163816881.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=18&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&export=ALSO_EXPORT

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-gt-alfa-gt-1-9-jtdm-dpf-quadrifoglio-verde-q2-remscheid/182655887.html?lang=en&pageNumber=3&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=18&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&export=ALSO_EXPORT

Баш си е супер централната конзола барем за мене :D

Алфа Ромео 156 1.6 последна цена 1500 евра ! многу хитно, инфо кај мене или на телефонскиот број кај брат ми.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1649342

Дефинитивно си ги вреди парите.Е сеа 1.6 али не е толко лошо и тоа :)

Тука ќе ја продолжам дискусијата.

Alfa GT, па уште и QV, посебно не е ок и не ми се допаѓа вака:

Значи, се е топ но едно GT, посебно QV, заслужува поубава централна конзола која ќе е складна со хромираниот менувач и околу деталите околу него!

Исто така и не би се сложил ГТ да има ист ентериер со 156, 147 посебно од 1997 година и тоа во моделот QV од 2008 година. Посебно би го потенцирал местото кај десниот совозачки аирбег...

Се во ова ми нема смисла, кога во сите тие годишта постои ентериерот на 159  :-*
Нешто вака:

Не би сакал да прифатам дека ГТ е унапредено со Брера во тој поглед.
ГТ е многу убаво купе, и не би требало да се замени со  Брера додека се произведува.

Ова е мое мислење.
Можело и заслужило поубаво внатре. Не го кажувам прв пат ова  :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #5062 на: 04 Април 2014, 10:49:31 am »
Прво,Алфа Ромео ГТ нема во QV изведба,има Q2 ама таа ознака означува нешто сосем трето.
Второ,ентериерот е ист со 147,вклучувајќи ги и вратите. Со исклучок на делот околу мењачот.
Трето Брера и GT не се во иста класа воопшто за едната да ја замени другата.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5063 на: 04 Април 2014, 10:52:47 am »
Четврто - Алфа ГТ со ентериер од Алфа 159 ќе изгледа ФАН-ТАС-ТИЧНО  :)

Не?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #5064 на: 04 Април 2014, 11:05:00 am »
Мене лично не баш,искрено.
Ако ги погледнеме двете коли надворешно ќе видиме зошто. ГТ е дизајнирано со течни,флуидни,криви линии,без рабови.Додека кај 159 линиите се прави,отсечно со остри рабови,а единствени заоблени делови се фаровите и инструментите.
Се слагам дека можеле да му направат подобар ентериер,специјално за нејзе.
-J.Clarkson

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5065 на: 04 Април 2014, 11:11:48 am »
Мене лично не баш,искрено.
Ако ги погледнеме двете коли надворешно ќе видиме зошто. ГТ е дизајнирано со течни,флуидни,криви линии,без рабови.Додека кај 159 линиите се прави,отсечно со остри рабови,а единствени заоблени делови се фаровите и инструментите.
Се слагам дека можеле да му направат подобар ентериер,специјално за нејзе.
Токму тоа.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #5066 на: 04 Април 2014, 11:17:52 am »
Мене искрено дури ми е нејасна логиката за идентичен ентериер, особено кај „секојдневен“ хечбек и спортско ГТ купе. Сосема е различна филозофијата на двете возила за да имаат идентичен ентериер.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #5067 на: 04 Април 2014, 11:20:53 am »
Абе да, ама поевтино е да се направат со идентичен изглед на ентериерот, со некои симболични детали кои би ја одвоиле едната изведба од другата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #5068 на: 04 Април 2014, 11:32:31 am »
Ехее колку логики од денешнава автоиндустрија ме нервираат.
-J.Clarkson

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5069 на: 06 Април 2014, 10:25:38 am »
GТ произлегува директно од 147, логично е да дели многу работи од „донорот“. BMW не праи различни ентериери за 1  купе и за 1 хеч. Нешто слично е и ова. 147 е хечот, ГТ е купето.
А да, Мене одлично ми изгледа ентериерот на 147 и ГТ. поготовоо во Ti изведба (ко` првата слика).