Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1290729 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #5085 на: 06 Април 2014, 20:52:07 pm »
Ел пациентос. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #5086 на: 07 Април 2014, 00:14:22 am »
Уај пациентос ? :D
No turbo, no fun :)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #5087 на: 07 Април 2014, 00:17:04 am »
Бикос сте болни по алфа. :)

Ништо страшно, тоа е една од оние убавите болештини.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #5088 на: 07 Април 2014, 00:45:08 am »
Уште да си ја средам мојата, ќе бидам пресреќен :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #5089 на: 07 Април 2014, 20:43:18 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #5090 на: 07 Април 2014, 20:45:41 pm »
Ајде, ајде. Да видиме како џвака асфалт...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #5091 на: 07 Април 2014, 21:30:53 pm »
Што има под хауба?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #5092 на: 07 Април 2014, 21:36:38 pm »
Вчера сабајле пит стоп стратегијата за долевање гориво ми беше планирана за бензинската на МП во Чаир, застанувам гледам пумпашот познат ( алфиста мора да ги знае сите пумпаши ;D) ми почиње муабет у стилу најбоља 155 ка во Скопје ( а и пошироко )  бидејќи резервоарот е поприлично голем, 64 литра, почиња муабет. Еххх што имав една Џулиа 67 годиште 4 диска, две брегасти 1750 кубика, типов суза у око му навира.. Ја од култура, еххх таа Џулиа мора да е од Italian Job. Типов одговара потврдно, почна да ми раскажува за неа како за член од семејството, продужи да глорифицира некое старо мајсториште од Скопје како му штелувал палење и вентили со чаша вода ставена на главата на моторот ( не го запамтив името на мајсторот).  Потоа Џулиата отиде кај Чонгур а овој неколку години покасно му ја поклонил на газдата на Алмако Банка. У меѓувреме ме праша кај ја одржавам, бидејќи поприлично долго ја имам му одговорив дека сите познати мајстори за Алфи ја рчнале а најтезе мајстор ми е Жаре Алфиста.. Ми одговори "Хммм сум чул за него" . Идам да си земам сметка и да купам цигари, и у тој момент ми текнува дека се работи за белата Џулиа која беше декор на бензинската на МП на Веро Тафталиџе.. Излагама и му викам, имаше една Џулиа на бензинската кај Веро, и пумпашов, па ја сум тој, за таа Алфа ти зборувам. Лелееее, ко ме удри една емоција, му викам Џони, па ја и ти зборевме пред 14 години на истава тема со таа разлика што твоето ремек дело беше паркирано на пумпата и намерно точев само на таа бензинска за да ја гледам. У меѓувреме му спомнав дека на мојата Алфа прв сопственик е исто така вработен во МП( со име ) на што одговори, еххх он се пензионира, пред да ја купи Алфата му дигнаа бемве во Бугарија.... муабетот немаше крај... Продужив накај работа и си викам колку брзо проаѓа времево. Кој сака Алфа нека ја купи и нека ужива во нејзиното величанство секој ебан момент, затоа што се што следи после нејзе е само обично ауто за од овде до онде....

Имав слична случка на собирот пред Веро пред месец дена, ми пријде еден таксист и ми кажуваше за Алфата на татко му, како бил израснат во неа (не ми кажа што модел), па сеа такси вози Алфа 156...и ниту една друга кола не сакал да вози во животот :)

Извинете за дуплипост

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5093 на: 07 Април 2014, 21:38:58 pm »

garrett gt35

Megasquirt 2 ECU.
bosch 1200cc injectori
fuel rail nov.
3mm dihtung na glava radi kompresija.
colombo barianni race bregasti
bosch 320lph pumpa za gorivo
forged klipovi i klipnjaci (uste biram proizvoditel, ke bidat neso pogolemi - okolu 2100ccm)
izduvna grana ima vishe na slikite isto se gleda
nova ususisna grana. (treba da se napravi)
intercoolerot e spremen treba da se zavari samo. najgolem sto go sobirase u kola e napraven.
skroz novi slikinoski cvera i ostali potrosni materijali, 3m lageri i sl.
izduv ima gotov vishe i montiran, 73mm inox od grana do kraj (samo zaden lonec ima)
glavata i blokot se istite od delta integrale (t.e integraleto gi ima od alfa), dovolno kazano mislam.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #5094 на: 07 Април 2014, 21:46:40 pm »
На здравје !!!

Нешо во план поголеми дискови, потврда баланштангла, ПУ делови за подвозје ...има? Колку кс се очекува?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5095 на: 07 Април 2014, 21:55:08 pm »
Слободно кажи уште, не е доволно. :) :) :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #5096 на: 07 Април 2014, 21:58:11 pm »
Копирано е од темата која постои на форумов за Алфата. Незнам јас за да кажам. :) :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5097 на: 08 Април 2014, 11:18:32 am »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #5098 на: 08 Април 2014, 11:19:56 am »
Екстравагантно парче намештај...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5099 на: 08 Април 2014, 12:22:25 pm »
Копирано е од темата која постои на форумов за Алфата. Незнам јас за да кажам. :) :)

Воедно и темата заради која се зачленив тука. Плановите од тогаш се сменети можеби 2-3 пати, ама едно знам: 155-ката би требало да го има вториот секвенцијален менувач во road legal возило во Македонија. :)
Првата што го има - е исто Алфа. :)