Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1425977 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #3660 на: 20 Март 2013, 12:55:27 pm »
Оваа

Или можеби:

Оваа...

Шо знам, некако другине ми немаат кожа. Не е лош Алфатекс-от, ама некако кожа ми е по алфаистична :) Овие имаат и ксенон фарови ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #3661 на: 20 Март 2013, 13:54:10 pm »
Ако планира утре да ја продава ич нека не ја зима. Многу им паѓаат цените. Ако е за ќеиф и и има голем мерак нека ја зима. За некоја година мицката може и повеќе да вреди во пари :)

Имаше една од Радишани 2.4 џтдм. Ја даваше 9.500 а ќе ја спушти уште. На оглас му е пуштена 10.500. И сам кажа дека тоа не е воопшто реална цена. Ако ја најдам ќе пишам.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3662 на: 20 Март 2013, 14:05:37 pm »
Размисли си убаво пред да се решиш што да правиш. И јас бев на истата дилема пред 1 година.
Треба да дадеш ново возило, кое нема да ти го цени никој, не кое секој прво што ќе му падне на памет е дека е тркано, лупнато и со враќана километража. Ќе докажеш дека кој и да е не е во право и после ќе треба да го убедиш истиот зошто за истата сума да не земе Пасат дизел
Пари нема да му земеш, а некој ќе се слади на одлична кола за беспари.

Од друга страна ќе земеш кола (ваљда од увоз), со којзнае какво минато, над 150ККм сигурно, на која тек ќе почне да се појавуваат проблеми и замор на материјали. Немора да е така, еден куп одлични увезени возила има на форумов, па и возила со висока километража, споредбата ја давам помеѓу Лансерот и Х-возилото.

За колку пати во годината ти е потребен караван?
Каде и колку ја возиш колата?

До буква се согласувам,моето мислење никогаш ама баш никогаш кола од увоз веќе!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3663 на: 20 Март 2013, 14:25:45 pm »
И јас комплетно се согласувам со горенаведеното, само што ете, гледам малце унапред. Во наредниве 2 години, сигурно (ај не сигурно, ама многу веројатно) не би ми требал караванот. Меѓутоа за после тоа, мислам дека би ми се нашол... А до тогаш, Лансерот уште повеќе би изгубил на вредност, а малтене невозможно би било да размислувам за нова кола.

Сценарио: јас, невестата, омладина (можда и х2, којзнае) и куче. Сакаме да идеме негде по одмор, викенд а у... Јас - чек, невеста - чек, омладина - чек, куче - фак, нема место. Ќе ги замолам оние што планираат да ми држат „животни“ лекции за кучето и што да правам со него, да си ги задржат за себе. Кучето ми е веќе дел од семејството.

Да се разбереме, ни под разно не би го „дал“ туку-така Лансерот. Ќе треба да биде навистина добра понудата, за да се решам да се откажам од него.

Фреквенцијата на возење на колата и потребата за караван (многу веројатно дека) би се зголемила, ако се земе предвид поекономичниот мотор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3664 на: 20 Март 2013, 15:11:37 pm »
Ама што ќе ти кучето бе па и ти....

;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3665 на: 20 Март 2013, 15:20:32 pm »
И јас комплетно се согласувам со горенаведеното, само што ете, гледам малце унапред. Во наредниве 2 години, сигурно (ај не сигурно, ама многу веројатно) не би ми требал караванот. Меѓутоа за после тоа, мислам дека би ми се нашол... А до тогаш, Лансерот уште повеќе би изгубил на вредност, а малтене невозможно би било да размислувам за нова кола.

Сценарио: јас, невестата, омладина (можда и х2, којзнае) и куче. Сакаме да идеме негде по одмор, викенд а у... Јас - чек, невеста - чек, омладина - чек, куче - фак, нема место. Ќе ги замолам оние што планираат да ми држат „животни“ лекции за кучето и што да правам со него, да си ги задржат за себе. Кучето ми е веќе дел од семејството.

Да се разбереме, ни под разно не би го „дал“ туку-така Лансерот. Ќе треба да биде навистина добра понудата, за да се решам да се откажам од него.

Фреквенцијата на возење на колата и потребата за караван (многу веројатно дека) би се зголемила, ако се земе предвид поекономичниот мотор.

Јас само можам да ти кажам дека вредноста на возилото опаѓа помалку прогресивно со времето.

ова не го земај здраво за готово, едноставно сакав да ти до доловам моментот. Најголемата загуба е на почетокот од сопственоста.

Што се однесува до кучето, јас тотално те разбирам и те поддржувам. Преземените обврски во животот треба да си ги сфатиме најсериозно и кон нив да се однесуваме како разумно човечко битие. Ако некогаш колнам во животот тоа е кога ќе сретнам расно куче/маче (без разлика на возраст) на улица целото запуштено, бидејќи едноставно газдата/е сфатиле дека неможат да се грижат за него и најлесно е да го однесат некаде и остават. Искрено им посакувам тоа да им се случи на нивна кожа за да сфатат што направиле. Затоа секогаш велам, пред да се земе миленик, убаво да се размисли и доколку некој реши да земе, него да го сака повеќе од самиот себе.

Благодарам за вниманието
 ;D  ;D  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3666 на: 20 Март 2013, 19:48:30 pm »
Веле братанац Алфа е живот. Немоеш на нејзе да гледаш ко на секоја друга кола. Дава ама и бара. Мој совет, доколку не си многу по давањето, е да земеш проверена технологија за да  не доживее твоето Алфиче да биде место/предмет за едукација на мајстори.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #3667 на: 21 Март 2013, 15:39:53 pm »
На брзање видов кај Косковци има некоја 159-ка Sportback, да не ја продаваат да поминеш да ја ѕирнеш што е како е ???

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3668 на: 21 Март 2013, 15:51:12 pm »
Ја продаваат, пред некој ден ја стави џуниор на оглас.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3669 на: 21 Март 2013, 16:08:09 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3671 на: 21 Март 2013, 16:36:39 pm »
Алфа не е за Фамилиарен човек, повеќет од тие што го имаат им останале од татковци или ги купиле додека биле Ергени! ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #3672 на: 24 Март 2013, 13:46:31 pm »

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #3673 на: 25 Март 2013, 17:54:26 pm »
Алфа не е за Фамилиарен човек, повеќет од тие што го имаат им останале од татковци или ги купиле додека биле Ергени! ;D
Ako,mnogu nise ubavi :)

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
« Одговори #3674 на: 26 Март 2013, 01:54:39 am »