Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1424672 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #3645 на: 18 Март 2013, 23:19:19 pm »
Битно елки нема Рики, со софтверски проблеми не се замара, само хардвер :D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3646 на: 19 Март 2013, 09:57:42 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Му здосади изгледа да менува само уље и филтри на Лансерот па сеа сака нешто што бара повеќе ангажман.

Луд :)

БТВ, не беше поентава сеа тука да се пребаци ругање на Алфа, и дали биле елки или лампиони или што ти ја знам, туку стварно ме интересираше некој од поупатениве Алфисти да ми каже реално и објективно, што е, како е со 159ка на старо. Проверив на Декра, за километражи меѓу 100-150000 км и има неутрална оцена, односно ни препорачливо, ни непрепорачливо.

Ме интересира дали кај 159ката е сеуште „валиден“ муабетот за расипливоста на Алфа, или е забележан некаков позначителен напредок.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3647 на: 19 Март 2013, 09:59:41 am »
Веле, шо си ти у хороскоп ОПТИМИСТА ?

Од Алфиста објективност и од змија пичка, исто ти е! ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3648 на: 19 Март 2013, 10:01:32 am »
Знам, али да си пробам среќата :D

Огромни надежи полагам у Симо, а он ме праќа на форум "alfaowner"... Страв ме фаќа да не поставам најобично прашање па да навлечaм некој убер-хејт на мене :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3649 на: 19 Март 2013, 11:37:21 am »
Пошто си заинтересиран за дизел,мислам дека треба да ги гледаш 1.9. Разликата со 2.4 е само еден цилиндар плус,меѓутоа малце поскап за одржување. Ако не ти е проблем малце поскапото одржување не ни гледај 1.9. :)
За 1.9 можеш и со Маршер да промуабетиш,верувам дека доста Опели со овој мотор му поминале низ рака.

По тоа што јас го имам читано и по форми и по списанија,колата не е ништо порасиплива од другите во класата. Дизни,ДПФ,катализатор,на тоа би внимавал. Проблеми со турбини досега искрено не сум начекал.

А слободно прашај си дополнително,многу полесно е за одговарање.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3650 на: 19 Март 2013, 11:58:51 am »
Јас само би го предупредил како еден од поскапите делови во моторот доколку не е во исправна состојба, тоа е двомасниот замаец, чини 350 евра па нагоре, + сет ламела 150-170 евра.

Сега мислам дека слични цени се и за VAG, па нека ме корегира некој.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3651 на: 19 Март 2013, 12:09:58 pm »
Комплет каиши, затегачи, ролери, водна пумпа се 150 - 200е.

Ламела е троа поскапа, ама не се менува на 30 000км.
А за подвозје, исто пари е како и било која кола од конкуренцијата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #3652 на: 20 Март 2013, 10:29:36 am »
Not a valid youtube URL

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #3653 на: 20 Март 2013, 11:44:52 am »
Извинете што ќе ве разочарам,ама Веле не планира да зима алфа.Бега од нејзе ко Куоре од курвета..;D ;D ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3654 на: 20 Март 2013, 12:06:49 pm »
Не е (комплетно) точно! Еве у моментов имам отворено 6 табови со 159ки на старо. Проблемот е што ниедна не е тука т.е. 3 се у Словенија и 3 у Бугарија. Страв ме фаќа за било која од нив, а особено за овие трите у Бугарија...

Словенија:

1. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7077189&show=1

2. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5848093&show=1

3. Третата ја секнав, пошо немаше слики :)

Бугарија:

1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11363268600303416&f1=details&slink=2fxx62

2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11362669295838138&f1=details&slink=2fxx62

3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11357296312659337&f1=details&slink=2fxx62

Ајде совети, мислења, све живо и диво, зашто да би идел на било која од овие, а не на нешто тука присутно и германско :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #3655 на: 20 Март 2013, 12:21:36 pm »
Јас кога би зимал би идел на втората во Словенија. Ми изгледа нај средена, а и плацот кој што ја продава ми е доста озбилен и сериозен, за разлика од Бугариве кој ми се синоним за превара :) Исто така како што гледам одоздоле во описот, даваат гаранција една година на колата. Не дека ќе ти значи нешто во Македонија, но влева доверба дека детално прегладана и сервисирана е чим се спремни да дадат гаранција.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #3656 на: 20 Март 2013, 12:23:05 pm »
Јас би одел на конкретна понуда и состојба на возилото.
Ако некоја од алфите се мнооогу подобри во состојба од некое ауди или пасат, тогаш go for it.

Нешто слично како што земав јас, барај добра состојба.
Сите ти се одлични возила,без разлика дали  е ауди, фау ве, шкода или алфа, нема да згрешиш во изборот.

А и скокни до бугарија, барем на прошетка не мора да купуваш ништо. Да видиш како изгледа се тоа од блиску.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3657 на: 20 Март 2013, 12:23:45 pm »
Ни една :( Не, искрено... ни една од овие не ме бендиса :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3658 на: 20 Март 2013, 12:34:44 pm »
Јас би одел на конкретна понуда и состојба на возилото.
Ако некоја од алфите се мнооогу подобри во состојба од некое ауди или пасат, тогаш go for it.

Нешто слично како што земав јас, барај добра состојба.
Сите ти се одлични возила,без разлика дали  е ауди, фау ве, шкода или алфа, нема да згрешиш во изборот.

А и скокни до бугарија, барем на прошетка не мора да купуваш ништо. Да видиш како изгледа се тоа од блиску.

Проблемот е што, да биде во ваква состојба, ќе повлече многу пари за да ја купам, и плус уште многу пари за да можам да ја донесам, регистрирам итн итн...

Верувам дека на тој начин би се пробила финансиската бариера која ја имам зацртано (10000 евра), за која би можел од тука да купам еве конкретно еден Пасат што ми го мати умот...

Ни една :( Не, искрено... ни една од овие не ме бендиса :(

Аман бе? :(

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3659 на: 20 Март 2013, 12:52:22 pm »
Размисли си убаво пред да се решиш што да правиш. И јас бев на истата дилема пред 1 година.
Треба да дадеш ново возило, кое нема да ти го цени никој, не кое секој прво што ќе му падне на памет е дека е тркано, лупнато и со враќана километража. Ќе докажеш дека кој и да е не е во право и после ќе треба да го убедиш истиот зошто за истата сума да не земе Пасат дизел
Пари нема да му земеш, а некој ќе се слади на одлична кола за беспари.

Од друга страна ќе земеш кола (ваљда од увоз), со којзнае какво минато, над 150ККм сигурно, на која тек ќе почне да се појавуваат проблеми и замор на материјали. Немора да е така, еден куп одлични увезени возила има на форумов, па и возила со висока километража, споредбата ја давам помеѓу Лансерот и Х-возилото.

За колку пати во годината ти е потребен караван?
Каде и колку ја возиш колата?