Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1546636 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44809
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #11970 на: 20 Јануари 2026, 19:30:47 pm »
Имам моментално 2 огласи отворени од QV, двете зелени, двете со карбонски кров, карбонски седишта и Акрапович издув, едната од 2023 другата од 2025, не ме чепкајте на таа тема  ;D
До MY2020 скоро сигурен сум дека сите беа со карбонски кров, само можеше да се бираш дали ќе биде фарбан или гол (со доплата) карбон :)
Ја чекам да паднат цените па да земам една ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2223
« Одговори #11971 на: 20 Јануари 2026, 19:34:49 pm »
Имам моментално 2 огласи отворени од QV, двете зелени, двете со карбонски кров, карбонски седишта и Акрапович издув, едната од 2023 другата од 2025, не ме чепкајте на таа тема  ;D
До MY2020 скоро сигурен сум дека сите беа со карбонски кров, само можеше да се бираш дали ќе биде фарбан или гол (со доплата) карбон :)
Ја чекам да паднат цените па да земам една ;D

До MY20 да сите се, од MY20 наваму е челик ако е офарбан, се гледа и разликата во монтирањето. Ама па MY20 носи други бенефити како port injection, и нормално фејслифтнатиот ентериер што е бааѓи поубав. И средени тие електронските гремлини.

MY24 го носи и новиот диференцијал и матрикс светлата, ама и 2те се ретрофитнуваат.

Отсутен WastedCobe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 70
  • Alfa Romeo 159 TBi
« Одговори #11972 на: 21 Јануари 2026, 20:19:57 pm »
Зелената? Скопската? Стварно е прекрасна.

токму таа, морав да се свртам уште еднаш да се осигурам дали е на скопски таблици

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #11973 на: 27 Јануари 2026, 18:03:27 pm »
Ако некој сака да гледа Stelvio, која година и кој мотор е најлесен за одржување ?
Според моето разбирање, 2.0 бензинецот е наједноставен за одржување и нај-reliable дека нема дпф и еге проблеми. Стандардни потрошни делови за бензинци, како свекици... Нормално троши.
2.2 дизелот треба да е доста добар, но како и секој дизел си сака возење на отворено некој месец.

Од година, како да разбрав дека 2021 година е најдобра година за купување, почетните проблеми се закрпени, инфотејмент системот е упдејтуван...

Некој совет на што да се припази ?

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2223
« Одговори #11974 на: 27 Јануари 2026, 18:51:40 pm »
Ако некој сака да гледа Stelvio, која година и кој мотор е најлесен за одржување ?
Според моето разбирање, 2.0 бензинецот е наједноставен за одржување и нај-reliable дека нема дпф и еге проблеми. Стандардни потрошни делови за бензинци, како свекици... Нормално троши.
2.2 дизелот треба да е доста добар, но како и секој дизел си сака возење на отворено некој месец.

Од година, како да разбрав дека 2021 година е најдобра година за купување, почетните проблеми се закрпени, инфотејмент системот е упдејтуван...

Некој совет на што да се припази ?

2020+ е првиот фејслифт и најдобро е да е после таа година. Знам дека некои имаа премала батерија од фабрика па тоа им правеше електрични проблеми, се решава со поголема батерија но не знам дали фабрички е решено тоа. Исто мислам дека од 2020та бензинците добија OPF, но не прави исти проблеми како DPF и нема активна регенерација така да не е нешто за секирање.

Отсутен Djokica

• Редовен
  • Пораки: 1008
« Одговори #11975 на: 11 Февруари 2026, 12:52:53 pm »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7504
  • French diamond
« Одговори #11976 на: 17 Февруари 2026, 20:56:17 pm »

:-*

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44809
  • Il Moderatore
« Одговори #11977 на: денес во 18:58:17 »
Еве ги овие со „ладиве“..

И овој со кантава од пред 20 години:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.