Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1267614 пати)

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #10140 на: 31 Јануари 2019, 10:50:26 am »
Генерално, оној српскиот текст ги има издвоено само негативностите. Тестот на Car and Driver е далеку пореален.
https://www.caranddriver.com/reviews/a23145269/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-reliability-update/

WHAT WENT WRONG: At least a couple of things went wrong since our last update. And yet, nothing at all went wrong. That's because every time the Giulia Quadrifoglio has recently indicated something is wrong, there's nothing wrong. This behavior is, well, wrong. Let us explain. At 18,486 miles, our Giulia warned us that it was low on oil. But it wasn't. A dealership technician told us the sensor just needed to be recalibrated. And that non-problem problem has never recurred. But at 23,673 miles, our old nemesis, the "service electronic throttle control" message, lit up again. The car seemed to be fully operational but, given our previous experiences with that particular warning, we felt compelled to take it seriously. At the dealership, the light went away and the techs could find no errors. Another problem solved by not actually being a problem. If this were our personal car, we would be in a constant state of high anxiety. And that is a variety of excitement, just not the kind we crave out of a 505-hp sports sedan.

;D

ИталИанс! ;)

Побитниот дел.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43644
  • Il Moderatore
« Одговори #10141 на: 31 Јануари 2019, 10:51:03 am »
Поминува анксиозноста после 3-4 години :) Прашај ме мене ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10142 на: 31 Јануари 2019, 11:10:56 am »
Што било со тротл контролот прошлиот пат?

Инаку преку прокси ја читаш странава?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10143 на: 31 Јануари 2019, 11:22:51 am »
Што било со тротл контролот прошлиот пат?

Инаку преку прокси ја читаш странава?
Уште не знаат што било проблем :D
Да, преку прокси, хотспот шилд.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10144 на: 31 Јануари 2019, 11:36:20 am »
Мислев што се случило со колата што сега го сфатиле сериозно. Ќе ја побарам претходната статија.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10145 на: 31 Јануари 2019, 11:38:27 am »
Еднаш смениле пумпа за гориво и долго време не им се појавила грешката (мада у америчкиот сервис мислам дека не знаеле што праат и првиот пат :) )

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #10146 на: 31 Јануари 2019, 13:37:43 pm »
Едит: Редовно си пратам ценички за Џулија. Почнаа во Германија да паѓаат под 20 бона. Уште 6 месеца, и околу 10 ќе бидат. :D

ти дизели гледаш затоа ти паѓаат под 20К

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6438
« Одговори #10147 на: 31 Јануари 2019, 13:57:18 pm »
https://www.ss.com/msg/lv/transport/cars/alfa-romeo/giulia/lnkmo.html

2.2 дизел 180кс добра цена. Само задницава уште ме буни.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29593
    • CARclub.mk
« Одговори #10148 на: 31 Јануари 2019, 15:19:55 pm »
Едит: Редовно си пратам ценички за Џулија. Почнаа во Германија да паѓаат под 20 бона. Уште 6 месеца, и околу 10 ќе бидат. :D

ти дизели гледаш затоа ти паѓаат под 20К

Да де, пошто сакам да ја возам колата. ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #10149 на: 31 Јануари 2019, 15:38:05 pm »
https://www.ss.com/msg/lv/transport/cars/alfa-romeo/giulia/lnkmo.html

2.2 дизел 180кс добра цена. Само задницава уште ме буни.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10150 на: 31 Јануари 2019, 18:24:13 pm »
Мислам дека е време да прекине да се оценуваат мислења на овој начин. Каква врска има некој што вози?
А задницата, фина е за на Мазда :D

Инаку во врска со дизелот, откако ја возев Џулијата со дизелот и Стелвиото не можам да сфатам како било кој со здрав разум би купил ја купил без 280 коњскиот мотор. А дизелот и чудни звуци вади некако(150).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29593
    • CARclub.mk
« Одговори #10151 на: 31 Јануари 2019, 18:32:38 pm »
Ехеее, колата си плаче за барем 200 коња, 280 још боље.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #10152 на: 31 Јануари 2019, 18:44:39 pm »
Мислам дека е време да прекине да се оценуваат мислења на овој начин. Каква врска има некој што вози?

Инаку во врска со дизелот, откако ја возев Џулијата со дизелот и Стелвиото не можам да сфатам како било кој со здрав разум би купил ја купил без 280 коњскиот мотор. А дизелот и чудни звуци вади некако(150).

Ista cena se 150konja dizel i 280konja benzin ? Ako se ista cena, togas moze da drze tvojata izjava deka nikoj so zdrav razum ne bi kupil 150konja dizel.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10153 на: 31 Јануари 2019, 18:46:24 pm »
Ехеее, колата си плаче за барем 200 коња, 280 још боље.

А и немаше Стелвиото висока потрошувачка, Џулиата сигурно 1л помалце ќе е.

Ista cena se 150konja dizel i 280konja benzin ? Ako se ista cena, togas moze da drze tvojata izjava deka nikoj so zdrav razum ne bi kupil 150konja dizel.

Мислам дека иста цена е 180кс дизел со 200кс бензинецот во странство. Кај нас не ни нудат бензинци колку што гледам на нивната страна освен QV.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10154 на: 31 Јануари 2019, 18:46:32 pm »
280  се добива во Veloce (и Veloce Тi) варијанта што е добро, ама се добива само во Q4 варијанта, што не е добро. Се тјунира до 320hp што е добро.
200 доаѓа со заден погон  што е добро, се добива со другите победни опреми (ваљда може да се доплати за тракатанците од Veloce, ama ne i od Ti) што е лошо, но се тјунира до 320hp што е добро (односно слободно може да се брцне мапа од велоче, потполно исти се под хауба) :)

Голема дилема ми е и мене што ќе биде следно... 280 Veloce Ti некако највише... ама па не е „чист“ заден погон :(