Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1613336 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #570 на: 18 Октомври 2011, 09:15:14 am »
Imase isto taka vo Aerodrom edna ista vakva samo zolta mislam bese http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQto4ekFBhbD66rhjd82mgrNGHe3edfKGBuk0Tmb__fhbAKReXh epten imav merak da ja kupam samo gi nemav godinite za zal :(

Иста ваква имаше и во Козле, сопственот беше Владо... соптвеник на еден од хотелите во капиштец...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #571 на: 19 Октомври 2011, 14:34:50 pm »
Денес се возев, и малку повозив Алфа 145 како на Мартинчо со 1.6 мотор.

Позитивни впечатоци малку, единствено нешто што ми се допаѓа е како изгледа однадвор, ентериерот некако е распореден да има повеќе простор ама воопшто не ми се допаѓа, седењето високо и имав чиство како да се возам во џипче :D итн...

Потрошувачката на гориво голема, едноставно гледаш како сказалката паѓа надолу. :)

Ја повозив чисто заради чуството кое Мартин го објаснуваше, сакав да го осетам тоа, но не осетив ништо посебно.

Поздрав Алфисти, ама мене алфа 145 не ми остави убав впечаток :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #572 на: 19 Октомври 2011, 15:16:57 pm »

Поздрав :) Како е моторот и динамиката на шасија во споредба со астра од 1994 година? :)

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #573 на: 19 Октомври 2011, 15:27:15 pm »

Поздрав :) Како е моторот и динамиката на шасија во споредба со астра од 1994 година? :)

Oooh Yeaah, bas me interesira odgovorot, kako e vo sporedba???
Kolku sto znam toa e boxter motor so 120 konja, daj rakunce sporedi ja potrosnjata so 120 konja od drugite konkurenti od toa vreme...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #574 на: 19 Октомври 2011, 15:31:58 pm »
Искрено во фамилијата имам Астра 1.6 од 94 година и често ја возам.

Според мене, Астрата е многу подобра од Алфата, ама сепак тоа е мое мислење.

Има многу фактори кои влијаат на пример состојбата на возилото , сепак се работи за возило старо 15 тина години.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #575 на: 19 Октомври 2011, 16:19:05 pm »
Fight-fight!!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #576 на: 19 Октомври 2011, 16:34:46 pm »
Ракун, реални да бидеме, во Македонија ретко кој може и знае да чува Алфа Ромео. Сите ја возат како Астра, Голф или нешто уште поусрано. Впечатокот ти е тој, не знам што да ти речам, изгледа длабоко си забегал во темниот свет на германците.
Низ град, не можеш да го осетиш тоа што ти го зборам. Тоа количе со 1.6 мотор треба да се однесе на некој шумски отворен тесен пат, и да го возиш над 3000 rpm. Ќе сакаш да ја купиш, верувај ми.
Во врска со Астрата, не знам со која совест кажуваш дека е подобра. Дури и низ град, колата е очајна. Очајна е во ентериерот, очајна е во изгледот, очајна е во просторот за седење, очајна е за возење...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #577 на: 19 Октомври 2011, 16:50:34 pm »
Мартинчо, што направи денес на полагање бе?
Батка ти збориш за Астра Г. Била очајна? Беше бестселер во Европа, се произведуваше факинг 12 години зошто била очајна?
Колата е неприкосновен best buy. Не зборувам за споредба со Алфа, зборувам општо. Прекрасно изгледа, прекрасен ентериер (освен досадната жолта боја на инструмент таблата кога свети), прекрасно возење, едни од најдобрите бензинци некогаш направени. Не забегуј и ти сеа. Астра е Астра. ОСобено Астра Г

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #578 на: 19 Октомври 2011, 16:54:13 pm »

Зборам за ова. Астра Г е сосема друга приказна. Споредувавме коли од тоа годиште како што пишува погоре. Ова ако е достојно на 145 во барем една од сите категории (освен потрошувачка), па и потрошувачката со мотор од 120 коња, ја продавам Алфата и купувам онакво со основна опрема, да ми се смее цел град.

Да одговорам на прашањето, положив со нуља негативни, али додека влегов в кола као мобилен на вибрации се тресев :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #579 на: 19 Октомври 2011, 18:50:33 pm »

Позитивни впечатоци малку, единствено нешто што ми се допаѓа е како изгледа однадвор, ентериерот некако е распореден да има повеќе простор ама воопшто не ми се допаѓа, седењето високо и имав чиство како да се возам во џипче :D итн...

Потрошувачката на гориво голема, едноставно гледаш како сказалката паѓа надолу. :)

Ја повозив чисто заради чуството кое Мартин го објаснуваше, сакав да го осетам тоа, но не осетив ништо посебно.

Mnogu realno i epten blisku do vistinata! :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #580 на: 19 Октомври 2011, 19:17:58 pm »

Не е до распоредот, Астрата е превише тесна па ти се чинело ко у класа погоре да си влегол. Една од најголемите мани на Астра е неискористеност на просторот и димензиите. Чудно но сите серии го имаат истиот проблем. Како пример споредете ги новата Астра и Голф 6, визуелно, па и на папир Астрата е поголема, кога ќе седнеш се осеќаш ко сардина.

За среќа имам пробано 145 ка така да твојава изјава ја сваќам површно и у стилу ме повозеа малце дај сега да серам на форум.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #581 на: 19 Октомври 2011, 19:36:49 pm »
Хмммм...
Мартинче.

Алфа 145

vs.

Астра Ф

Ентериерот на Алфата воопшто не ми се допаѓа, посебно не отворите за парното на вратите, фиоката која е прениско, немањето на простор на маската да остајш нешто шо се вика тетратка А5 формат, па мораш да ја бркаш низ кола или да ја фрлиш на задните седишта. Чуството за седењето го кажав - слично како да седиш во џипче...

Во изгледот не би се сложил со тебе дека Астра Ф изгледа очајно, сакаш да кажиш дека Астра Ф ГСИ  изгледа очајно ???

За просторот за седење кажав дека Алфа се избориле да добијат повеќе, ама се тоа глупо ми изгледа.

И Мартин едно прашање до тебе: Си возел некогаш Астра Ф со 1.6 мотор ?

За среќа имам пробано 145 ка така да твојава изјава ја сваќам површно и у стилу ме повозеа малце дај сега да серам на форум.

Види негде дали сум серел во темава !
Сега веќе ко пробав нештото кажвам мое мислење, а моето сопствено мислење не би го нарекол серење !

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #582 на: 19 Октомври 2011, 19:49:51 pm »
@Rakunce,

Ako sakas sporedbata da ti bide regularna sporedi astra 2.0 so 145 1.6...
I da, respekt za tvoeto mislenje, no sepak e samo mislenje  ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #583 на: 19 Октомври 2011, 20:00:31 pm »
Ако идеш по таа логика, и твоето мислење е само мислење. А дали споредил Астра 2.0 со 145 1.6 или сасвим друго, нема везе. Дизајнот на ентериерот е ист во секоја Астра и секоја 145ка.

Човекот си кажа негово субјективно мислење и субјективна споредба. Вие му се нафрливте ко да ви опцул нешто женско у фамилија.
« Последно менување: 19 Октомври 2011, 20:20:02 pm zeroSignal »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #584 на: 19 Октомври 2011, 20:17:47 pm »
Хмммм...
Мартинче.

Ентериерот на Алфата воопшто не ми се допаѓа, посебно не отворите за парното на вратите, фиоката која е прениско, немањето на простор на маската да остајш нешто шо се вика тетратка А5 формат, па мораш да ја бркаш низ кола или да ја фрлиш на задните седишта. Чуството за седењето го кажав - слично како да седиш во џипче...

Во изгледот не би се сложил со тебе дека Астра Ф изгледа очајно, сакаш да кажиш дека Астра Ф ГСИ  изгледа очајно ???

За просторот за седење кажав дека Алфа се избориле да добијат повеќе, ама се тоа глупо ми изгледа.

И Мартин едно прашање до тебе: Си возел некогаш Астра Ф со 1.6 мотор ?

Сакаш да кажеш дека 1.6 од Опел има повише сила и обртен момент од 1.6 боксерот? Да не збориме за звук...

Ајде Алфисти, на кој од нас/вас досега му затребало да стави тетратка или нешто со таква големина НА маската? Во Астра тие се ставени таксистите да ги чуваат пепељарите на гумен подметач...

On your GSI, I raise you a QV. Која изгледа подобро сеа? Ајде ти се молам, Астра со unibraw (прогуглај да видиш шо е :D) ќе ми споредуваш во изглед со 145/146...