Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1799731 пати)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #8700 на: 08 Јануари 2016, 02:01:42 am »
Баш ради и форматот прашав. Ќе идам и ја во кино затоа што не ми се чека добар торент.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
« Одговори #8701 на: 08 Јануари 2016, 11:17:34 am »
Е сеа работата е што има на понуда. Викаат немало ништо. Многу помалце од Америчкиот Недвлигз.

Ако 3гб е саат, да се користи 6 часа на ден (да врти - нели, целата поента на телевизор), 30 дена во месецот тоа се 540 гига. Значи си телекомските пакети со покриен зошто имаш 600гб.

Дека е скапо, е скапо, ама ете ако си поделиш со уште еден-двајца ќе дојде таман.

Многу лесно можиш да лажираш IP адреса. Од кај сакаш во светот.
Исто така можиш со истата фора да си гледаш Нетфликс без пари.

Правиш акаунт и имаш 1 месец без пари. Гледаш 1 месец.
После тоа си правиш нов акаунт и пак гледаш 1 месец со друга IP.
Итн.....

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #8703 на: 08 Јануари 2016, 23:52:41 pm »
Акаунтот на нетфликс не е врзан со ИП туку со мејл и кредитна картичка.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #8704 на: 09 Јануари 2016, 11:51:22 am »
За вчера си важеше :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #8705 на: 09 Јануари 2016, 12:19:09 pm »
Можеби не е на право место али ајде да ве прашам вас по упатените.
Моментално на Македонски Телеком плаќам околу 2600 - 2700 денари месечно за Макс ТВ со плус спортски пакет, неограничен интернет, фиксен и 2 мобилни телефонски броеви со неограничени разговори кон сите мрежи. (таков е пакетот).

1.Од интернетот сум презадоволен. Веќе 5 години сум немал никаков прекин, пад на мрежа, намалување на брзина.

2.МаксТв прогпрамите ми се онака ..под просек...сега отворија нови филмски канали , на кои најчесто има филмови кои увелико сум ги симнал и изгледал ( некои и по 2 пати.)
Од ХД канали нема скоро ништо што е штета бидејќи телевизорот нормално си поддржува многу побава слика, плус квалитетни музички канала ( класика и џез) исто така - нема.

3.Фиксен ко фиксен, го користиш само ако ти заѕвони некој..

4.Двата телефонски броја со неограничени разговори кон сите мрежи си се ок...збориш со кого сакаш, колку сакаш.

Бидејки воопшто не сум во тек со актелниве понуди (Blizoo, Total TV, Boom TV и др.), може ли некој да ми каже дали има и кој би бил поисплатлив пакет од конкуренцијава на Телеком?

Приоритетно е:
1.Брз неограничен интернет.
2.Солидна понуда на квалитетни ХД канали (филм, музика, спорт).
3.Мобилен број е пожелен со неограничени повици е пожелен , но не и пресуден.
4.Фиксен телефон не е потребен.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8706 на: 09 Јануари 2016, 12:22:56 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На Џонтра му зборам 6 години да го гледа филмот..

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #8707 на: 09 Јануари 2016, 12:31:58 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На Џонтра му зборам 6 години да го гледа филмот..

Можда нема да го разбере,  бидејќи не е по милетова логика напишан и снимен ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #8708 на: 09 Јануари 2016, 12:43:12 pm »
Можеби не е на право место али ајде да ве прашам вас по упатените.
Моментално на Македонски Телеком плаќам околу 2600 - 2700 денари месечно за Макс ТВ со плус спортски пакет, неограничен интернет, фиксен и 2 мобилни телефонски броеви со неограничени разговори кон сите мрежи. (таков е пакетот).

1.Од интернетот сум презадоволен. Веќе 5 години сум немал никаков прекин, пад на мрежа, намалување на брзина.

2.МаксТв прогпрамите ми се онака ..под просек...сега отворија нови филмски канали , на кои најчесто има филмови кои увелико сум ги симнал и изгледал ( некои и по 2 пати.)
Од ХД канали нема скоро ништо што е штета бидејќи телевизорот нормално си поддржува многу побава слика, плус квалитетни музички канала ( класика и џез) исто така - нема.

4.Двата телефонски броја со неограничени разговори кон сите мрежи си се ок...збориш со кого сакаш, колку сакаш.

Бидејки воопшто не сум во тек со актелниве понуди (Blizoo, Total TV, Boom TV и др.), може ли некој да ми каже дали има и кој би бил поисплатлив пакет од конкуренцијава на Телеком?

Приоритетно е:
1.Брз неограничен интернет.
2.Солидна понуда на квалитетни ХД канали (филм, музика, спорт).
3.Мобилен број е пожелен со неограничени повици е пожелен , но не и пресуден.
4.Фиксен телефон не е потребен.

Малце касниш, ама ваљда има. Јас сум на фемили пакет каде имаш:
1. Оптика
2. телефони мобилни
3. фиксни 2
4. 3 макс со штознам таму

Телевизија имам и телекабел плус за во дневните.

Е сеа. Од порано што сме плаќале рецимо 2700 за 3макс, 2 теелфона и оптика, падна на рецимо 1700. Така нешто беше грубо кога ставивме. Знам дека чиста 1000рка имавме заштеда. Плус службено го убацивме офис 360 или така нешто се викаше. И таму добиваш 3 службени телефони мобилни, еден фиксен, нет без оптика. И таму се на се се фати 1000рка поефтино отколку да ги плаќаш посебно. Значи 2000 динари од нигде никаде џглап месечно во џеб. И Note4 for good measure. Сеа ги испоукинаа све тоа тарифите (КОИ БЕА ЈАСНО ОБЈАСНЕТИ И ОБРАЗЛОЖЕНИ ЗА НОРМАЛЕН НАРОД ДА ГИ РАЗБЕРЕ) и ги заменија со Магента. Е сеа јас не сум земал да утепам 10 дена да студирам што нуди магента, и да вртам по телефони да барам образложение што-и-како. Aко е нешто како претходниве треба да имаш бенефит. Најлошо објаснет пакет на планетавав земја. Ако си на посебни тарифи сигурно ќе имаш бенефит. Ама 10 дена спреми си по 12часа да протолкуваш што сакал да каже писателот. Одмор земи најубаво, испринтај се што има, исклучи телефони и све и оди во некоја викендица сам со листовите.

Кликај со претпазливос': http://www.telekom.mk/magenta1-postpejd.nspx

П.С. А може и да е срање.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3084
« Одговори #8709 на: 09 Јануари 2016, 12:52:35 pm »
...

1. Телеком оптика за интернет
2. Мобилен ваљда исто од телеком (разгледај ги сите понуди)
3А. Сателитска со шеринг - околу 400 евра за старт (антена, окце, кабел, мотор, дримбокс и шеринг) и после секоја наредна година шеринг по 80 евра/година.

3Б. IPTV исто со шеринг, зависно од пакетот има од 120 евра на година па нагоре (претплата), албански Tring пакет со доста филмски канали (со англиско аудио), скоро сите пинкови канали (на кои даваат добри филмови со српски превод), РТС1, РТС2, Прва српска, ХТВ сите, други балкански канали такоџе пар англиски канали, мноогу итаљански ХД и неХД канали (итаљанско аудио), и германски канали. Кај IPTV-во нема мењање на аудио јазици и преводи како кај сателитска.

Со ова ти треба само јак нет и дримбокс, али сликата не е стакло како на сателитска пошто ова е фактички стриминг. Доброто кај ова е што можеш да си ја носиш телевизијата каде и да идеш каде што ќе има асален нет (понекад закочува IPTV али ништо страшно).

На топикот:

Урлам од смеење, spin off од Only Fools and Horses - Бојси и жена му стануваат фармери. 10/10
« Последно менување: 09 Јануари 2016, 13:00:09 pm smole »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8710 на: 09 Јануари 2016, 14:16:58 pm »

Дени..
Попрво магистратура ќе спремам него пакетиве да им ги сфатам.
Му пишав на другар еден вработен во Телеком, да видам дали он сфаќа. ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #8711 на: 09 Јануари 2016, 17:06:05 pm »

Пред некој ден ѕвони фиксниот и се гледаме со женава, денцава им е нејасно што ѕвони така, ни требаше едно 15 секунди да укопчаме дека сме имале фиксен :D

Иначе оди Телеком, кажи што имаш и што ти треба и ќе ти направат понуда без да се замараш. Мене не ми се исплатеше, ама ти ако имаш 2 мобилни мислам дека ќе ти одговара. И мислам дека нема подобрапонуда да најдеш.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #8712 на: 09 Јануари 2016, 23:58:19 pm »
Јас тројца прашав у телеком, сите различно ми образложија ова Тангентава, ама мислам дека сам ја разбрав до негде. ;D
Веројатно и јас ќе турам Magenta-та од 2300 пошто ми делува како најисплатлива. Стварно порано што убави пакети имаа, да си искомбинираш како што ти треба, ова сега го шлапнале како им дошло и ајде лепи реклами и билборди како да е којзнае  какво откритие.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20146
« Одговори #8713 на: 10 Јануари 2016, 02:27:26 am »
Си бираш што сакаш, пред нова година имаше 20% попуст, не знам дали има уште. Можеш да си додадеш уште моб. броеви ако сакаш, и да си доплатиш за канали на ТВ. Тоа е.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8714 на: 10 Јануари 2016, 14:22:30 pm »
Се симињаaт:
In the heart of the Sea ( http://www.imdb.com/title/tt1390411)
The 33 (http://www.imdb.com/title/tt2006295/?ref_=fn_al_tt_1)
Concussion (http://www.imdb.com/title/tt3322364/?ref_=nv_sr_1)
007 Spectre

btw..Дали некој го гледал?