Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 379350 пати)

Присутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 609
    • ibiz.mk
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2790 на: 03 Април 2025, 19:01:13 pm »
Исто и мене ме зафркнааа, барав да се врати или продавачот да сноси дел од сумата

Лудо е за 50тина евра, 2000 федекс и данок. Скоро дупла сума.

Иначе кај мене имаше опција стандард и +20-30 за федекс. Јас бев избрал стандард

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43971
  • Il Moderatore
« Одговори #2791 на: 03 Април 2025, 22:32:24 pm »
Не пишуваше ништо такво, Две различни пратки, на едниот ајтем што го купив имаше само „стандард“, на другиот ајтем покрај стандард имаше и „експрес“, јас секако и таму избрав стандард.  Никаде споменуење федекси медекси :( Ни на едната ни на дргуата пратка, едната од Латвија, другата од Италија. За таа од 30-тина евра,штоме кошта безмалку 100 евра, дури и озбилно се размислив да не ја подигнам, да му кажам на тој од федекс „задржи си ја“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #2792 на: 03 Април 2025, 23:00:19 pm »
Ја го изедов на времето со Hawkers очила за сонце, од Шпанија само со FedEx праќале кај нас. Поскапи излегоа трошоците кај нас од самите очила.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6582
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2793 на: 04 Април 2025, 07:19:32 am »
Не знаат како е да не си во ЕУ и не му менува федекс медекс, дури и мислат услуга ти прават, посигурно и побрзо ќе ти стигни.

Идење кај нас...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2460
« Одговори #2794 на: 04 Април 2025, 08:23:37 am »
Во однос на пратките од Аљи експрес, комшијата беше до пошта да ги праша зошто не му ги испорачуваат пратките за кои има инфо од Али дека се во Македонија уште од јануари/февруари месец. Му кажаа дека немаат поштар за во Аеродром и ако сака ќе го пуштеле во магацин сам да си ја најде пратката. Така и би, скоро час и половина барал, купишта пратки се влечат на земја ама си ги нашол пратките. Можам да замислам ако така пуштаат уште поголема лудница е сега, сигурно се е расфрлано.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #2795 на: 04 Април 2025, 12:07:50 pm »
Zlaten Temu
Do sega eve 10-tina pratki site za 12 do 14 dena stigaat kurir gi nosi do doma. Top rabota. Sitnurii gluposti za evtini bagatelni ceni. Cekam da se smiluvaat da kacat sumata nad 1290 denari pa da imame i pokrupni raboti.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2460
« Одговори #2796 на: 04 Април 2025, 12:41:28 pm »
Толку од Аљи, додека не сменат начин на достава, односно да оди со приватни курирски служби како Тему, не нарачувам веќе ништо. Немам време да одам да се акам во магацинот сам да си ги барам пратките, имам некои 7-8, највеќе ми е за детето, ме прашува цело време кога ќе стигнат нарачките
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2797 на: 04 Април 2025, 12:48:40 pm »
Ама за разлика од Алиекспрес, Тему е локално бакалче, скоро 0 различен избор има наспрема Али, многу дрангулии шо ми требаат ги нема уопште.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 293
  • Macedonia
« Одговори #2798 на: 04 Април 2025, 13:21:48 pm »
Толку од Аљи, додека не сменат начин на достава, односно да оди со приватни курирски служби како Тему, не нарачувам веќе ништо. Немам време да одам да се акам во магацинот сам да си ги барам пратките, имам некои 7-8, највеќе ми е за детето, ме прашува цело време кога ќе стигнат нарачките

Не држи пошта повеќе 100% од услугите и за Али. Дел се преку ЕЛС дел преку Македонски Пошти - како ќе ти се погоди.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #2799 на: 04 Април 2025, 13:48:49 pm »
Ама за разлика од Алиекспрес, Тему е локално бакалче, скоро 0 различен избор има наспрема Али, многу дрангулии шо ми требаат ги нема уопште.
tocno raboti sto gi ima na Ali gi nema na temu iako se vo ist cenoven rang pod 1290 den ama koj kje ceka 3 meseci.  Ali zatoa ima dosta interesni drebulii za evtini pari pogotovo za kola. Ambuentalno osvetluvanje 4 komada i toa dolzina 25sm boja da biras za 120 den,led T10 ubodni 10 komada za 100 den i toa canbus,stikercinja,krpcinja,kremi.... ziveo Temu i omladina Jugoslavije.