Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1909904 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11325 на: 31 Јули 2018, 22:22:30 pm »

Не е лош, ама не е ни добар. Првата половина е океј. После тоа.. Кроз. Густо. Грање. ДиСи наместо да се обиде да направи саглам свои филмови, само го копира Марвел за и они да ќарат некое париче.

Still..
The Dark Knight trilogy....па 5 места....па се ова.

@DarthJe5us  имаш тука за ликот на Бетмен во BvS.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11326 на: 01 Август 2018, 02:34:17 am »
Бетмен ми се свиѓаше дека го направија мрачен и брутален. Многу голема грешка со БвС е тоа што не го направија ИСТ со цртанот во поглед на приказната.
Сега го изгледав Infinity War и би го оценил 6/10. Многу време изгубено на борби кои не се импресивни затоа што се CGI борби и тотално невозможни и поради тоа немаат никаква тежина за мене. Во многу голем дел од филмот приказната не се движеше напред затоа што се губи премногу време во борби и сцени да се прикаже CGI кое што иако е добро направено, нема никаква поента да го гледам ако не се движи приказната толку долго време. “Смешните“ моменти не беа смешни баш. 2 и пол саати филм за приказна што комотно ќе ја собере во 50 минути и ќе останело време и да се доврши скроз приказната. Ама мора да се штанцаат пари и со ова сме заглавени сега за сега, недовршен филм. Од Стрејнџ не видовме ништо во филмов иако го имаше најинтересниот Марвел филм баш он. Soundtrackот исто така безвезе во главно. Исто така многу е одбивно што е едитиран како епизода од серија.
« Последно менување: 01 Август 2018, 03:52:07 am DarthJe5us »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #11327 на: 01 Август 2018, 07:23:30 am »
Ја промашуваш поентата.

Толку карактери да сместиш во еден филм, е страшно тешко. Let alone тоа да личи на нешто. Самото склопување и зафат си заслужува 7/10.

Околу филмот - мора, ЗНАЧИ МОРА, да завлезете подлабоко во митологијата. А тоа се прави со седнување и гледање на сите 19 филмови, а богами и нешто екстра. На крај краева, треба да си фан на вакви филмови. Не ги сакав во почетокот, ама се навлеков подоцна.

CGI? Што требаше, Танос и Хулк да се буткаат на рака?

Лично, мислам дека толкав хајп и билдап доби Танос, малку незаслужено, ама во тој правец тргнаа. Има бар пет даааааалеку помоќни негативци во MCU.

Некои филмови, бар јас, ги гледам повеќе пати. Само така го гледам она што не сум можел да го видам од прва, а е многу битно. Како што реков - подлогата за овој филм МОРА да се има, за да ти се допадне. Инаку..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #11328 на: 01 Август 2018, 08:17:47 am »
јас ги гледам за да се смеам со пуканките во уста, а децава мои ги обожаваат
многу филмови сум прескокнал пошто морало да се гледа некој од Марвеловите по 17-ти пат

инаку на Стен Ли карактерот многу варира, не може да одлучи човекот што сака да биде ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11329 на: 01 Август 2018, 14:35:59 pm »
ај сега да ве прашам и за овој серијал:

за разлка од the 100 што има 4 сезони, Wayward Pines има само 2 сезони... мислење кој го гледал? @Van@Dj_oko или било кој друг нека каже рецензија некоја...
фала унапред!!
;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #11330 на: 01 Август 2018, 15:03:30 pm »
Ја промашуваш поентата.

Толку карактери да сместиш во еден филм, е страшно тешко. Let alone тоа да личи на нешто. Самото склопување и зафат си заслужува 7/10.

Околу филмот - мора, ЗНАЧИ МОРА, да завлезете подлабоко во митологијата. А тоа се прави со седнување и гледање на сите 19 филмови, а богами и нешто екстра. На крај краева, треба да си фан на вакви филмови. Не ги сакав во почетокот, ама се навлеков подоцна.

Лично, мислам дека толкав хајп и билдап доби Танос, малку незаслужено, ама во тој правец тргнаа. Има бар пет даааааалеку помоќни негативци во MCU.

Некои филмови, бар јас, ги гледам повеќе пати. Само така го гледам она што не сум можел да го видам од прва, а е многу битно. Како што реков - подлогата за овој филм МОРА да се има, за да ти се допадне. Инаку..

Поентата на филмот е да даде интересна приказна и забава. Ако сакаат и 1000 карактери нека стават нема да смени ништо затоа што се небитни кога ќе ги ставиш во 2 и пол саати филм. 1 саат и повеќе од филмов беше бескорисно тепање што нема никаква тежина. Цел филм и сите случки во филмов се без тежина, никој не е трајно умрен и ништо не е трајно сменето. Исто така не го пишав во претходниот пост ама измачување на ликови нема место во Марвел филм!!! Личеше на моменти како писателот многу liveleak да гледал и се возбудил и напишал филм. Буквално ништо не кажа филмот во 2 и пол саати. Дури и главниот момент на филмот собирањето на камењата не траеше повеќе од 5 минути низ целиот филм, А ТОА Е ГЛАВНОТО. А да седнам да изгледам 19 досадни филмови немам намера, после може ќе ми дојде желба да ги оправдувам филмовите дека се добри затоа што сум изгубил толку време на нив. Филмов подлога нема, ги пратил Локи и вонземјаните да ја уништат цела земја? Зошто кога сака пола од се да се убие? Ултрон исто така? Па дури и на крај вика "fine i'll do it myself". Никаква поента нема ликов со другите филмови.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #11331 на: 01 Август 2018, 15:15:02 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

за разлка од the 100 што има 4 сезони, Wayward Pines има само 2 сезони... мислење кој го гледал? @Van@Dj_oko или било кој друг нека каже рецензија некоја...
фала унапред!!
;)

Првата сезона е интересна, дури добра. Втората сезона ептен ја упропастија.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11332 на: 01 Август 2018, 16:25:54 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

фала унапред!!
;)

Првата сезона е интересна, дури добра. Втората сезона ептен ја упропастија.

да речеме стандардно доаѓа тоа за серијаливе... ако не е 2-ра, ондак 3-та сезона обавезно има затупување... ќе бев изненаден ако е поинаку...
ок.. фала на инфо... иде на watch list и овој серијал...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11333 на: 01 Август 2018, 20:26:23 pm »
Не сум ја гледал серијата, ама Мет Дилон во главна улога и Шамалан за директор (и покрај многуте негови утки) е серија што заслужува да и се даде шанса...
На прв поглед делува нешто како трилер/мистерија и можеби по малку во стилот на Стивен Кинг. Инаку сега видов дека правена по книга со релативно добри оценки, па ќе ја пробам прво книгата. Иако многу ревјуа велат дека серијата е подобра од книгата.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #11334 на: 01 Август 2018, 21:02:23 pm »
Ја промашуваш поентата.

Поентата на филмот е да даде интересна приказна и забава. Ако сакаат и 1000 карактери нека стават нема да смени ништо затоа што се небитни кога ќе ги ставиш во 2 и пол саати филм. 1 саат и повеќе од филмов беше бескорисно тепање што нема никаква тежина. Цел филм и сите случки во филмов се без тежина, никој не е трајно умрен и ништо не е трајно сменето. Исто така не го пишав во претходниот пост ама измачување на ликови нема место во Марвел филм!!! Личеше на моменти како писателот многу liveleak да гледал и се возбудил и напишал филм. Буквално ништо не кажа филмот во 2 и пол саати. Дури и главниот момент на филмот собирањето на камењата не траеше повеќе од 5 минути низ целиот филм, А ТОА Е ГЛАВНОТО. А да седнам да изгледам 19 досадни филмови немам намера, после може ќе ми дојде желба да ги оправдувам филмовите дека се добри затоа што сум изгубил толку време на нив. Филмов подлога нема, ги пратил Локи и вонземјаните да ја уништат цела земја? Зошто кога сака пола од се да се убие? Ултрон исто така? Па дури и на крај вика "fine i'll do it myself". Никаква поента нема ликов со другите филмови.

Штом дури сега го гледаш за прв пат, јасно е. Не си фан.

Јас се дигнав 340 километри во два правци, за да го гледам во кино, наредниот ден по премиерата.

Јас сум фан. Џабе се браздиш со твои ривјуа. Не си доволно навлезен во проблематиката, така да..

Ако не се лажам, ти беше колегата што бараше приказна и длабочина во Expendables, така?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #11335 на: 01 Август 2018, 21:04:54 pm »
Грешка си, а пошто си фан нема поента да се продолжи муабетов затоа што само изговори ќе бараш за филмот.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #11336 на: 01 Август 2018, 21:06:41 pm »
ОК.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #11337 на: 02 Август 2018, 13:25:08 pm »
Бетмен ми се свиѓаше дека го направија мрачен и брутален. Многу голема грешка со БвС е тоа што не го направија ИСТ со цртанот во поглед на приказната.
Сега го изгледав Infinity War и би го оценил 6/10. Многу време изгубено на борби кои не се импресивни затоа што се CGI борби и тотално невозможни и поради тоа немаат никаква тежина за мене. Во многу голем дел од филмот приказната не се движеше напред затоа што се губи премногу време во борби и сцени да се прикаже CGI кое што иако е добро направено, нема никаква поента да го гледам ако не се движи приказната толку долго време. “Смешните“ моменти не беа смешни баш. 2 и пол саати филм за приказна што комотно ќе ја собере во 50 минути и ќе останело време и да се доврши скроз приказната. Ама мора да се штанцаат пари и со ова сме заглавени сега за сега, недовршен филм. Од Стрејнџ не видовме ништо во филмов иако го имаше најинтересниот Марвел филм баш он. Soundtrackот исто така безвезе во главно. Исто така многу е одбивно што е едитиран како епизода од серија.
Така си е, колку сакаат нека го правдаат тврдокорните фанови. Јас не сум опседнат, ама забавни ми се претежно. После толку тепајнци, таман мислев дека ќе стани интересно, заврше филмот :)

Досаден дел, другиот ќе е интересен, така си работи Марвел :)

Цитат
This is a film made for children, not adults. Ninja-Turtles kind of movie. Stupid jokes, no plot...
« Последно менување: 02 Август 2018, 13:31:20 pm Ipkisija Meskosa »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11338 на: 03 Август 2018, 14:08:24 pm »
 Ги имате Deadpool 2 и Jurassic world 2 на замунда со солидна снимка и корејски превод.

...и Аvengers Infinity war...со 8,7 оцена на ИМДБ.

« Последно менување: 03 Август 2018, 14:14:10 pm Stratro »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #11339 на: 03 Август 2018, 14:32:37 pm »
Жално е да се упропасти Deadpool 2 со корејски превод.

Jurassic World 2 можда ќе го гледам... Некогаш.