Филмови правени по стрипови си бараат симнување на одредени очекувања. Нешто како филмови за зомби и за пирати, се додека не се чека ремек дело од сценарио и се прифатат некои работи здраво за готово - можат да бидат прилично забавни. Другото после е работа на вкус, мене најзабавна ми беше екранизацијата на др. Стрејнџ а од друга страна не ги поднесувам капетан ’мурика (и баграта привезоци окулу него). Џандарите на галаксијата се кул, ама ги ставам малку под др. Стрејнџ. Супермен е очаен. Спајдермен е лош, посебно како екранизација на иначе добар стрип. Ајронмен е поднослив. Тор е ОК (во филмовите кога Локи е добро сработен). Црната Пантера ми е благо ретардирано онанирање за црнци... Сигурно пропуштив нешто, ама ништо важно штом не ми текнува од прва.
Во врска со сериите што се фалеа овде, разочаран сум од подоста предлози. Лутер има лошо и банално заглупувачко сценарио, на слепо со спуштање прст меѓу избор од 100тина филмови можат да одберат 10-ци крими трилери од Б-класа од кои некои сигурно постари од 20 години, ама кои за Лутер се ремек дела на кинематографијата. Јес да Лутер е серија, ама како и да е. Неколку епизоди одгледав пред да се откажам со гадење, после рандом фрлав некој поглед (додека жена ми да ја одгледа серијата). Ме нервираат мрзливи сценарија, каде 10 годишно дете може да поправи елементи кои смрдат уште од авион. Но очигледно дека општите очекувања се ниски, и проаѓа ова. Јас сум спремен да спуштам очекувања за екранизации на стрипови и за зомбија/пирати, но не и за таму некој Лутер. Рандом потпросечна книга од непознат автор е 10-пати поинтересна од такви серии.
Од другото, Мед Мен не можев ни првата епизода да ја догледам. Не е за мене тематиката, попрво ќе гледам видеа за плетење. Друго, таа Жицата (The Wire) е банална како фалус. Досадно дефецирање од пропаганда, културен марксизам, и жалопојки за „угнетените малцинства“ на кои се некој друг им е крив зошто имаат најголема стапка на криминал и жителство по затвори. Имаше уште пар серии, толку бледи да веќе не се ни сеќавам како се викаа и за што сакав да ги испљукам...