^^
Ќе ја пробам и јас The 100. Добри оценки има, постапокалиптичен сетинг и се тоа, само единствен потенцијален проблем што го гледам „од прва“ е дека изгледа е наменета за тинејџери (young adults). Што може да биде проблем, ако претеруваат со секојдневни тинејџерски моменти (љубофни збунки, бунтовништво, итн). 
Точно, се гледа дека има моменти (љубофни збунки, бунтовништво, LGBT ствари
итн) ама последниве неколку години се што излезе од серии, се се снима како по "рецепт" се гледа на рејтинг и гледаност.
Фала на ривју.... Ја почнав синоќа, стигнав до 4-та епизода, ветувачка е, иако малку споро се дешава се, да речеме поспоро одишто другите серијали, ама како што рече, ветувачка е, има добри ама стварно добри актерки, и добра приказна за сега...
@Van , до 4-та епизода, не се деси пердашење ниедно...

ама да, засега личи на тинејџ серијал, иако не е пренагласено... Да потсетам дека на пример, colony се сведува приказна за семејство... Исто како и revolution, а поприлично истата тематика ја има и во fear the walking dead, додека во the walking dead како и z-nation, тематиката е "спас на човештвото"... Досега со the 100, мислам дека се наоѓа точно помеѓу овие две тематики, семејство и спас на човештвото... Ако грешам нека ме поправи
@Dj_oko... Како и да е, серијалов ми привлече внимание...
А и да препорачате нешто друго во овој стил не е лошо... Данке унапред...