Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1907929 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #345 на: 26 Септември 2011, 18:57:01 pm »
Пред некој ден на Канал 5 идеше Трансформерс 1.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #346 на: 26 Септември 2011, 19:42:12 pm »

Вчера го пуштив и за жал се успав, почетокот беше перфектен. Нова димензија на "Getaway driver" , вечер ќе го догледам.

Цитат: Top Gear
If you've been reading the breathless promotions for Drive, you may well be expecting another sub-Fast and Furious romp. Fear not. This is, in fact, the first film in what we hope is a new wave of rarified semi-arthouse petrosexual action cinema.

The nameless "Driver" (Ryan Gosling) is a Hollywood stunt man by day, but earns extra cash in LA's underworld as a getaway driver. His new neighbour, Irene (Carey Mulligan) - a beautiful married-to-a-mobster mother of one that he's got a thing for - starts getting hounded by thugs so "Driver" steps in.

See more pics from Drive

Shortly after, he finds himself with a price on his head. Cue 90 minutes of stuff and humans blowing up with satisfying regularity, right?

Not exactly. Yes, there are lots of car chases. Yes, many things blow up. And yes, it's brimming with wanton bloodletting. But director, Nicolas Winding Refn delivers the Hollywood stuff with the sort of eighties neon-dappled gloss that makes the whole thing look like a dramatisation of Grand Theft Auto: Vice City. In a good way.

The casting's just as pleasing - it's got that brink-of-caricature flavour that makes Vanishing Point and Bullitt so enduring. A betoothpicked Gosling broods around, occasionally stroking his jaw as if he himself can't quite believe how handsome he is, while Mulligan is doe-eyed vulnerability
incarnate.

Albert Brooks and Ron Perlman (him out of Hellboy) take care of gangster business with aplomb (look out for the fork/face interface), while Bryan Cranston (Malcolm in the Middle/Breaking Bad) plays Driver's gentle but hopeless manager. There's also a fleeting - and very welcome - glimpse of Christina Hendricks from Mad Men.

Driver's wheels have also been thoughtfully selected - Gosling pilots a hopped-up primer-grey 1973 Chevrolet Chevelle that requires constant fettling in his boss' garage, which is stuffed with classic American iron. Nice.

VERDICT

Ultra-violent, ultra-stylish, petrol-headed entertainment with enough arthouse flair to keep it interesting. Go watch it. But don't expect Fast & Furious 6. And don't take the kids. [=quote]

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #347 на: 29 Септември 2011, 20:26:17 pm »
Dva ooooodlicni filma.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #348 на: 29 Септември 2011, 20:33:09 pm »
Dva ooooodlicni filma.

Шо филмче е второво?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #349 на: 29 Септември 2011, 20:49:45 pm »
Кристијан Бејл го поштувам како глумец. Леле кога ќе ми текне само како изгледа во машинист...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #350 на: 29 Септември 2011, 21:16:29 pm »
Сталинград,2ра Светска војна :) Не е лошо...  :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #351 на: 01 Октомври 2011, 09:11:56 am »
Кристијан Бејл го поштувам како глумец. Леле кога ќе ми текне само како изгледа во машинист...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам колку неговото тело може да ги држи овие промени, од 55 кг, на 80 + за Бетмен, и после пак на 55 за улогата на Дики во The Fighter ...

Drive синоќа го гледав, и мора да си купам Мустанг хеххе ...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #352 на: 01 Октомври 2011, 09:20:38 am »
Transformers 3 е доста јако филмче. Незнам ни да одредам дали е добар или не, ама битно ЕКСТРЕМНО многу ми фалеше филмот! Ги обожавам трансформериве значи! И тоа кога ќе видиш 458 ТРАНСФОРМЕР, Камаро нели, СЛС со знакот МЕЧКА на груди!!! Јас си го рачунам како Series  и неможам и несакам да делам, во поглед бољи бил кецот или најбољи бил тројката. Значи Трансформерс како целина е проклето фантастично добар филм кој дефинитивно ми фали и сакам да го гледам и прегледувам. :) Девојката е конечно соодветна на улогата (проклето прекрасна), а не онаа безвезнана.
Страшно добро. Секако мора да се гледа во ХД, со добро озвучување и апсолутна концентрација.

Ми фалат идоли во животов, заради целата незаинтересираност на популацијата на сите можни полиња. Значи никој ништо не го интересира од креативност и инженерство, само рекла казала. Ми фали Арнолд, како идол. И сега положувам надежи во Џејсон Статхам, Хју Џекмен... Сега за сега добро е. Ама каде се Вилис, Сталоне, Ајронс, Спејси, Нортон, Стујард, Меккелен...  И филмовиве се тешка СИЏИАЈина и почнуваат да се неподношљиви за гледање.

Зашто ми ја нема опцијата ИЗМЕНИ?

Leo DiCaprio is the man to watch ....  Феноменален талент .... Човек кој може да ја стигне славата на сите што ги наброја ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #353 на: 01 Октомври 2011, 10:40:49 am »
Apsloutno se slozuvam za Leo. Sigurno i drugi falat.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #354 на: 01 Октомври 2011, 12:40:00 pm »
Apsloutno se slozuvam za Leo. Sigurno i drugi falat.

Leonardo Di Caprio e edinstven glumec koj imal ulogi vo grom filmovi a uste nema oskar:
- Shutter Island, Avijaticar, Inception, The Departed, Catch Me If you Can, Gangs of NY, The Man with the Iron Mask,Titanic ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #355 на: 01 Октомври 2011, 12:42:56 pm »
Најзаслужна улога за Оскар му беше во The Departed .... Ремек дело на Скорсези ...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #356 на: 01 Октомври 2011, 12:54:15 pm »
Едина грешка му беше титаник, но грешка кај хард кор фолмаџиите. Како и да е оличен глумец, феноменален.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #357 на: 01 Октомври 2011, 20:20:20 pm »
Еј и Плажа го заборави.
:D :D :D

Лео е цар.
А мене најдобар глумец во последниве 3-4 год ми е Hugh Jackman.
Сакам да го гледам Џекмен во Џемс Бонд. Мислам дека е идеален за таму...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #358 на: 01 Октомври 2011, 21:24:13 pm »
Спуштив целосна колекција на P90x +, плус nutrition guide по препорака на нашиот резидент билдер и крајно мускулно дефиниран член Stratro. Веќе ги завршив вежбите планирани за прв ден и едвај мрдам, што би значело дека е ефективно. Благодарам Стартро.
Сериозно мислам да скинам екстра масни наслаги и празнините да ги пополнам со мускул.

Кој е заинтересиран, повелете торент.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #359 на: 02 Октомври 2011, 00:36:25 am »
Спуштив целосна колекција на P90x +, плус nutrition guide по препорака на нашиот резидент билдер и крајно мускулно дефиниран член Stratro. Веќе ги завршив вежбите планирани за прв ден и едвај мрдам, што би значело дека е ефективно. Благодарам Стартро.
Сериозно мислам да скинам екстра масни наслаги и празнините да ги пополнам со мускул.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кој е заинтересиран, повелете торент.
Tака треба! Така!