Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 285252 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #810 на: 23 Јуни 2015, 12:13:01 pm »
Иронично е што собираат од ќошето пред влезот на паркингот кај Градска болница, но не и возилата на „чуварите“.

Тоа што не се користи, не значи дека смее да се паркира на нејзе. Пред некој ден во гужвите имаше случај, да нема каде да помине амбулантно возило поради тоа што „третата лента не се користи“.

Хинт: за ептен да се изолирате од било какво дирање од страна на „законот“ (шала, нема никој да ве чепка, безбедни сте таму, ама ипак), ставете си фрешнерче на ретровизор со „МВР“, „Полиција“, нешто црно-црвено (може и за AC Milan да е, ама нема везе, никој нема да примети), било каква форма на лав (слободно може знакче од Пежо) итн. Бидете креативни.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #811 на: 19 Јули 2015, 17:15:43 pm »
Не е низ нашите градови но мислам дека нема тема за паркинзи надвор од државава.

Летово сакам да одам на еден ден во Дубровник со колата па ме интересира дали има некаде бесплатен паркинг без разлика колку е оддалечен од центарот, сеа да не биди 10 км :) ?

Јавните гаражи се најчесто 20 куни за еден час што ми е скапо со оглед дека сакам да бидам цел ден таму. А најдобра варијанта како што гледав по интернетов е пристаништето каде паркингот чини 5 куни за еден час. Доколку не кажите некое бесплатно место ќе си паркирам таму.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #812 на: 24 Јули 2015, 12:43:51 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #813 на: 28 Јули 2015, 18:52:45 pm »
@Миле Џонтра повели линк од анкета на ПОЦ, чинам ти не беше задоволен од нив :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #814 на: 28 Јули 2015, 18:56:57 pm »
Јас ја пополнив:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #815 на: 10 Август 2015, 15:59:03 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #816 на: 10 Август 2015, 16:03:34 pm »
мајбахот со цол таблици, изглеа ќе го видиме за некој ден у МК ;D Тазе увоз :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #817 на: 12 Август 2015, 00:58:37 am »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #818 на: 12 Август 2015, 11:44:22 am »
Decki,
da ne znaete nekoj bezplaten parking okolu Capitol mall.

btw. znam deka e bezplaten vo mallot dva casa ali mene mi treba za poveke od 6 casa  ;D

Mi kazaa za toj sto e parking pozadi mallot nekade po bulevar AVNOJ ali ne znam kade e tocno.

Тука имаш бесплатен паркинг.
Go znam toj parking ali sekogas e poln.
Ke bide izgleda toj karsi MZT salata.
Денде денес не се нaплaкa пaркинг- кaј сaкaш пaркирaј вo oкoлинa нa Кaпитoл
Kako sto kaza Simo pred Kam e bezplaten parkingot.
Pa se snaogam nekako so mesto.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #819 на: 12 Август 2015, 23:22:34 pm »
Cisto da vi dadam informacija :
Se raboti za parkingot pozadi ministerstvo za ekonomija od vecerva e zatvoren za privatna upotreba od stanarite.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152842932141706.1073742611.295212381705&type=3
Nema vekje kjelepur parkiranje i odenje po kafani ili vo opstina centar na setanje i gosti..Konecno SLOBODNI PARKING MESTA bez da vrtime 1 saat kako kucinja za parking

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #820 на: 13 Август 2015, 03:17:39 am »
сега кога ке почнат КОПИТА да ви се паркираат пред столбовите, дабетер проблем ке имате... среќа пајак служба брзо реагира за такви пријави, али ти ке касниш кај што си тргнал во секој случај...

како и да е, имате решење...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #821 на: 13 Август 2015, 06:09:26 am »
Istiot moabet padna i na otvaranjeto vcera..Sto ako nekoj se parkira ali kazaa deka pajakot igra..
Uste vcera imase smeski.Doagja zena od opstina  centar i reagira kako nemala kade nejzinite 3 koli da gi parkira demek opstinata i ovozmozila edna kola gratis za drugite trebalo da si plati 200 den godisno od kola.
Ne napravi nas bezdusni demek nie sme i krivi i pocna kola po kola dasi gi vadi nadvor od parkingot.
1-peugeot 206
2-seat leon
3-seat altea
toa bese vozniot park na gospogjata koja nema da odvoi 200 denari godisno za vozilo i dasi se namesti kaj nea pred zgrada u opstina centar nego nas ne gusi..
I pocnaa eden po eden da idat i dasi gi vadat kolite.Za 2saata parkingot stana milina da go gledas pa kje vidime ponataka...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #822 на: 17 Август 2015, 16:16:21 pm »
http://off.net.mk/lokalno/makedonshtina/kako-se-oraspolozhuva-skopski-pajak

Не ми се верува дека за 3 Кока-Коли се шитна пајаков

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #823 на: 17 Август 2015, 16:23:37 pm »
Некое хартивче од вредност ќе да имало.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #824 на: 17 Август 2015, 16:31:30 pm »
Istiot moabet padna i na otvaranjeto vcera..Sto ako nekoj se parkira ali kazaa deka pajakot igra..
Uste vcera imase smeski.Doagja zena od opstina  centar i reagira kako nemala kade nejzinite 3 koli da gi parkira demek opstinata i ovozmozila edna kola gratis za drugite trebalo da si plati 200 den godisno od kola.
Ne napravi nas bezdusni demek nie sme i krivi i pocna kola po kola dasi gi vadi nadvor od parkingot.
1-peugeot 206
2-seat leon
3-seat altea
toa bese vozniot park na gospogjata koja nema da odvoi 200 denari godisno za vozilo i dasi se namesti kaj nea pred zgrada u opstina centar nego nas ne gusi..
I pocnaa eden po eden da idat i dasi gi vadat kolite.Za 2saata parkingot stana milina da go gledas pa kje vidime ponataka...
И три југовци нека има, за 200 денари годишно, срамота е да зафаќаш туѓо место, наместо да си се паркираш пред своја зграда. Ама, тешки опинци го разгазија скопјево, уште полошо ќе биде.