Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 321849 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #780 на: 05 Мај 2015, 13:33:54 pm »
Можно е да е паркиран од вечерта, а знаејќи како паркираат таму откако ќе почнат родендените во игротеката, ништо чудно само да пополнил место каде што имало ;)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #781 на: 06 Мај 2015, 12:51:59 pm »
    Me interesira kako e na parkinzite sirum zemjava.Konkretno prasanje dali ima slobodni minuti na bilo koj parking.Znaci bilo da e tranzit ili pak vleguvas i za kratko vreme se premisluvas i izleguvas od parkingot.

Imav raspravija i zabrana za tranzit na eden (samo na eden a na drugite ne ) parking vo Bitola pa toa e pricinata koja me navede za prasanjeto.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #782 на: 06 Мај 2015, 12:54:07 pm »
Има 15минути транзит во центар на Скопје кај дом на градежници. За други не ми текнува сега.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #783 на: 06 Мај 2015, 13:24:56 pm »
    Me interesira kako e na parkinzite sirum zemjava.Konkretno prasanje dali ima slobodni minuti na bilo koj parking.Znaci bilo da e tranzit ili pak vleguvas i za kratko vreme se premisluvas i izleguvas od parkingot.

Imav raspravija i zabrana za tranzit na eden (samo na eden a na drugite ne ) parking vo Bitola pa toa e pricinata koja me navede za prasanjeto.

На тој пред Јавор за 5 минути ми наплатија и ми рекоја дека од самиот влез се наплаќа, а пак пред Домот имам влегвано и излегвано во рок од 15 минути без да платам, а вработената кај Јавор ми кажа дека само пред Домот биле бесплатни првите 15 минути.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #784 на: 06 Мај 2015, 16:24:16 pm »
Има 15минути транзит во центар на Скопје кај дом на градежници. За други не ми текнува сега.

Тие 15 минути ќе ги потроши во барање празно место. :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #785 на: 06 Мај 2015, 16:31:37 pm »

На тој пред Јавор за 5 минути ми наплатија и ми рекоја дека од самиот влез се наплаќа, а пак пред Домот имам влегвано и излегвано во рок од 15 минути без да платам, а вработената кај Јавор ми кажа дека само пред Домот биле бесплатни првите 15 минути.
Битола на сите паркинзи имаш 15 минути бесплатни(за кај Јавор незнам),ама знам порано дур работев дистрибуција(тогаш немаше врска Стентонот со паркинзите) и тогаш го плаќав 50 денари за 2-3 минути шо ке оставев роба во Шик...Е сега некогаш бркав работа за 2-3 минути некогаш за 1 саат ама стално си плаќав.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #786 на: 02 Јуни 2015, 02:22:55 am »
Нема друг начин.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #787 на: 10 Јуни 2015, 10:37:59 am »
Едно прашвање, тој паркингот зад/до сообранието што е, пишува максимално задржување до 2 часа, и се наплаќа до 14 часот во сабота.
Дали тоа значи дека после овој термин иако е бесплатно дозволено е повторно не повеќе од 2 часа или колку сакаш?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #788 на: 10 Јуни 2015, 11:55:12 am »
Ми се чини дека во периодот кога не се наплака, колку сакаш. Имам оставано таму кола во периодите на неплакање, не сум имал проблеми.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #789 на: 10 Јуни 2015, 13:35:37 pm »
Сега има летна шема на паркинзите, незнам дали е сабота до 14.00 или до подоцна.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #790 на: 10 Јуни 2015, 14:06:14 pm »
Абре аман, и такво нешто има? Ги менуваат таблите или на постоечките пишува ама не сум заприметил?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #791 на: 10 Јуни 2015, 14:23:38 pm »
Абре аман, и такво нешто има? Ги менуваат таблите или на постоечките пишува ама не сум заприметил?

Секоја година е така, има летна и зимска паркинг сезона.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #792 на: 13 Јуни 2015, 14:32:14 pm »
Decki,
da ne znaete nekoj bezplaten parking okolu Capitol mall.

btw. znam deka e bezplaten vo mallot dva casa ali mene mi treba za poveke od 6 casa  ;D

Mi kazaa za toj sto e parking pozadi mallot nekade po bulevar AVNOJ ali ne znam kade e tocno.

Присутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #793 на: 13 Јуни 2015, 14:33:07 pm »
Кај Кам маркет позади. Односно над. Кога излегуваш од Капитол од позади на рампа тој шо е десно одма тука.  Ама ретко се наоѓа место, зависи кое време.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #794 на: 13 Јуни 2015, 14:46:21 pm »
А замисли, за 6 саата паркинг би платил меѓу 180 и 240 денари..