Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 248823 пати)

Отсутен zoki_poki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1665 на: 25 Април 2023, 14:35:29 pm »
поликлиника Идадија или кафана Идадија ?  ::)

поликлиника Идадија или кафана Идадија ? 

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1666 на: 25 Април 2023, 16:25:09 pm »
Кафана Идадија.

А наједноставно ти е да паркираш кај стадион или на кружниот орце николов со ленинова па лево паркирај - тука би требало да е на градски паркинг сеуште.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 25 Април 2023, 16:31:10 pm Bravo »

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17449
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1667 на: 25 Април 2023, 18:43:35 pm »
Бесплатен паркинг во Центар имаш во новиот трговски на КАМ, карши Аутомакедонија. Се влага во истата уличка кај што се влага за таа катната гаража со Тинексот и Рагуза ресторанот за свадби - на крај на уличката идеш десно.

Сега за сега тоа е бесплатно, обично има место, ама немам поим дали спуштаат рампи навечер.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7794
  • Плинаш!!!
« Одговори #1668 на: 25 Април 2023, 18:56:03 pm »

Од пред некој ден се бесплатни паркинзите во моловите, уште не можам да најдам некое официјално известување, наводно одлука на град скопје било

Заборавам да пишам, ама паркинг си се плаќа најнормално во моловите кајшто се плаќа. Никаков закон никакви бакрачи за бесплатно паркирање.

Има ли негде гратис паркинг во центар, дебар маало, стадион ?

Во најголемата гужва ти бараш бесплатен паркинг. Али да, кај стадион, околу стадионот во тој делот што е непоследно околу стадионот не се плаќа.
Нели беше зонско околу и кај стадион/техномаркет? Не сум бил една година, па може се сменило нешто?

Фала за информацијата за моловите.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1669 на: 25 Април 2023, 18:58:01 pm »
Паркингот кај источна трибина е бесплатен, и има еден големичок кај западна трибина со тараби ограден, и тој беше гага.

Тој кај Сетек/Нептун е ПОЦ, како и тој во уличката кај хотелите/зградите.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #1670 на: 25 Април 2023, 19:31:22 pm »
Пред пар месеци еден другар паркираше во Карпош за да не плати зонско во Центар, па парите кои ги заштеди за неплаќање зонско (па и повеќе од тоа, најверојатно) ги даде на такси за да ака натаму нааму. Да не праиме муабет за изгубеното време.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #1671 на: 25 Април 2023, 19:55:29 pm »
Офтопик, поголем проблем во дебар маало е дивеењето на орките од чаир и сарај секоја вечер.

Не ми се верува колку све си е*а мајката. Едноклеточни организми у голф 4ки не изгазија цивилизациски.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
« Одговори #1672 на: 25 Април 2023, 20:07:37 pm »
Пред пар месеци еден другар паркираше во Карпош за да не плати зонско во Центар, па парите кои ги заштеди за неплаќање зонско (па и повеќе од тоа, најверојатно) ги даде на такси за да ака натаму нааму. Да не праиме муабет за изгубеното време.

Се надевам дека после инцидентов не ти е повеќе другар, бидејки ради таквите како него, се паркираат кај мене пред/позади/околу зграда, па ја морам да вртам 3 круга и да се паркирам у карпош два на крај пошто не сум шупак да блокирам коли, влезови да се паркирам на зелена површина, пристап за точаци/инвалиди и слично.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #1673 на: 25 Април 2023, 20:11:30 pm »

Се надевам дека после инцидентов не ти е повеќе другар, бидејки ради таквите како него, се паркираат кај мене пред/позади/околу зграда, па ја морам да вртам 3 круга и да се паркирам у карпош два на крај пошто не сум шупак да блокирам коли, влезови да се паркирам на зелена површина, пристап за точаци/инвалиди и слично.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ееете кај имало бесплатен пааркиииинг...  :-* :-* :-*

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #1674 на: 25 Април 2023, 20:18:34 pm »

Мислам дека паркираше во Карпош 3, на улицата кај Карев некаде.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1675 на: 25 Април 2023, 20:20:24 pm »
Немавте рампа кај вас на улица @Dodo ?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #1676 на: 25 Април 2023, 21:13:20 pm »

Nope, јавен простор е. Во принцип чим е јавен, кој сака може да се паркира, и тоа е во ред, ама ваквите говеда што блокираат и се пентарат по тротоари и зелени површини треба да се кастрираат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #1677 на: 25 Април 2023, 21:23:44 pm »

Nope, јавен простор е. Во принцип чим е јавен, кој сака може да се паркира, и тоа е во ред, ама ваквите говеда што блокираат и се пентарат по тротоари и зелени површини треба да се кастрираат.
Vidi so opstina Karpos, kaj nas kaj pedagoska dozvolija da se stavat rampi iako zemjisteto ne e nashe

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #1678 на: 25 Април 2023, 21:24:52 pm »

Vidi so opstina Karpos, kaj nas kaj pedagoska dozvolija da se stavat rampi iako zemjisteto ne e nashe

Интересно...

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1679 на: 25 Април 2023, 22:12:36 pm »

Интересно...
Пред некој ден, кај сестра ми во комшии, кај руските згради карши Алумина на Гагарин, една од кулите си ставиле рампа, прашајте си во општина што е како е

No turbo, no fun :)