Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 248601 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1680 на: 25 Април 2023, 23:04:57 pm »
Противтенковска мина би завршила работа.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7785
  • Плинаш!!!
« Одговори #1681 на: 26 Април 2023, 06:01:31 am »
Немавте рампа кај вас на улица @Dodo ?

Nope, јавен простор е. Во принцип чим е јавен, кој сака може да се паркира, и тоа е во ред, ама ваквите говеда што блокираат и се пентарат по тротоари и зелени површини треба да се кастрираат.
Vidi so opstina Karpos, kaj nas kaj pedagoska dozvolija da se stavat rampi iako zemjisteto ne e nashe

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Паркингот кај источна трибина е бесплатен, и има еден големичок кај западна трибина со тараби ограден, и тој беше гага.

Тој кај Сетек/Нептун е ПОЦ, како и тој во уличката кај хотелите/зградите.
Не ми текнало да отидам натаму, обично секогаш терам право по улицата и барам паркинг према луна парк.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #1682 на: 26 Април 2023, 09:28:46 am »
Пред пар месеци еден другар паркираше во Карпош за да не плати зонско во Центар, па парите кои ги заштеди за неплаќање зонско (па и повеќе од тоа, најверојатно) ги даде на такси за да ака натаму нааму. Да не праиме муабет за изгубеното време.

Се надевам дека после инцидентов не ти е повеќе другар, бидејки ради таквите како него, се паркираат кај мене пред/позади/околу зграда, па ја морам да вртам 3 круга и да се паркирам у карпош два на крај пошто не сум шупак да блокирам коли, влезови да се паркирам на зелена површина, пристап за точаци/инвалиди и слично.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Дали некогаш си пробал да се јавиш во полиција за овие што имаат паркиарно овде? Ме интересира дали има реакција или слабо. Јас никогаш се немам јавено но треба да се проба.

Кај мене има еден ропак и една ропачка со мерцедеси, често паркираат така што го блокираат влезот на паркингот. Единствено може да влези/излези некоја повисока кола или СУВ. Кога тие се така паркирани морам да барам друг паркинг иако има празни места на паркингот од зградава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54952
  • Махер

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
« Одговори #1684 на: 26 Април 2023, 10:28:45 am »
Пред пар месеци еден другар паркираше во Карпош за да не плати зонско во Центар, па парите кои ги заштеди за неплаќање зонско (па и повеќе од тоа, најверојатно) ги даде на такси за да ака натаму нааму. Да не праиме муабет за изгубеното време.

Се надевам дека после инцидентов не ти е повеќе другар, бидејки ради таквите како него, се паркираат кај мене пред/позади/околу зграда, па ја морам да вртам 3 круга и да се паркирам у карпош два на крај пошто не сум шупак да блокирам коли, влезови да се паркирам на зелена површина, пристап за точаци/инвалиди и слично.

Дали некогаш си пробал да се јавиш во полиција за овие што имаат паркиарно овде? Ме интересира дали има реакција или слабо. Јас никогаш се немам јавено но треба да се проба.

Кај мене има еден ропак и една ропачка со мерцедеси, често паркираат така што го блокираат влезот на паркингот. Единствено може да влези/излези некоја повисока кола или СУВ. Кога тие се така паркирани морам да барам друг паркинг иако има празни места на паркингот од зградава.

Секако неможе да влезе пајак таму, ако дојде полиција може само да му се наљутат. Еднаш имавме ситуација пијана будала да оштетува коли на паркинг, да крши ретровизори и им требаше саат време да дојдат а полициската станица е на 300 метри. Кога дојдоа го собраа, го однеса во станица, отидовме и ние оштетените во станица, кога излеговме од таму, он беше искочен пред нас. Шта речи...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7785
  • Плинаш!!!
« Одговори #1685 на: 26 Април 2023, 11:46:32 am »
Полиција не помага за погрешно паркирани возила. Неколку пати се имам јавувано и ме препраќале во пајак да се јавам, а од пајак бар до сеа никогаш не дошле на повик.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1686 на: 26 Април 2023, 11:53:12 am »
Значи и кај вас се функционира добро

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #1687 на: 26 Април 2023, 11:56:37 am »
Значи ни нема спас од овие што окупираат тротоари, пешачки патеки, влезови на паркинг... А многу е педерски сами да земиме да "воспоставиме ред" со тишење гуми, гребаници и сл. глупости. Не е наша работа тоа.

Па добро тогаш, за што е полицијава? Да застани на автопат каде што има знак 80 и да штанца казни. Друго послабо.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1688 на: 26 Април 2023, 12:20:39 pm »
Полицијата у Кавадарци сега одма да ја затворат, ништо нема да фали ниту да се смени.

Воопшто не реагираат на ништо, само шерифски наредби си следат.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #1689 на: 26 Април 2023, 13:12:53 pm »
Ako vikas pajak da krene kola pred vlez treba sam da si go platis pajakot. Mora da viknes policija pa oni da viknat pajak e togas pajakot go plakja toj sto mue krenata kolata.
Kaj nas lani eden od kocani ostavi kola na sam vlez od parking ni vlez ni izlez normalno karposh za da ne plakja zonsko u centar. Viknavme dzandar dojde vikna pajak go sobraa. Ete go kocancanecot posle 3 saata ide vika kuka mu ja nema kolata. Mu vikame decko blokiras vlez na parking....on epa vamo zonsko li da platam. Epa jeb.se odi sega plakjaj si pajak vol eden.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #1690 на: 26 Април 2023, 13:37:48 pm »

Nope, јавен простор е. Во принцип чим е јавен, кој сака може да се паркира, и тоа е во ред, ама ваквите говеда што блокираат и се пентарат по тротоари и зелени површини треба да се кастрираат.
Vidi so opstina Karpos, kaj nas kaj pedagoska dozvolija da se stavat rampi iako zemjisteto ne e nashe

Интересно...

Интересно...
Пред некој ден, кај сестра ми во комшии, кај руските згради карши Алумина на Гагарин, една од кулите си ставиле рампа, прашајте си во општина што е како е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да. Добија дозвола од општина заради кафичот и заради престижните станари од Гран Престиж на кои не му се дава пари за подземен паркинг.
Исто и ние добивме дозвола за ставање на рампа на иста таква зграда и иста површина. Школово не уби од родителиве.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #1691 на: 18 Септември 2023, 12:52:22 pm »
Дечки, знае ли некој како е ситуација за паркирање со странски таблици?

Си функционира уште нормално плаќање со телефон или? Мора некои профили да се отвараат, апликации да се симињаат и слично, или може само со СМС?
« Последно менување: 18 Септември 2023, 13:30:03 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
« Одговори #1692 на: 18 Септември 2023, 13:02:17 pm »
Може само со СМС, нема никаква фрка.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2784
« Одговори #1693 на: 18 Септември 2023, 14:55:56 pm »
Дечки, знае ли некој како е ситуација за паркирање со странски таблици?

Си функционира уште нормално плаќање со телефон или? Мора некои профили да се отвараат, апликации да се симињаат и слично, или може само со СМС?

POC имаат нивна апликација веќе некое време а Градски од пред некој ден. Ја би идел со апликациите, е сега не знам како иде со верификација на таблици кога ќе ги внесеш во апликацијата, а-у, ама за МК работат супер, плус немаш трошок од екстра СМС-и за старт и стоп. Е треба да креираш профил, али ок е, не е њоњ.

Отсутен stanzli

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #1694 на: 19 Септември 2023, 15:59:18 pm »
Треба да се влечкам со кола до Скопје за некој 8-9 саати, кај има саглам паркинг во центар (нормално да се плати, и да ја најдам колата таму кај шо сум ја остаил) ? Пример Рамстор, Веро дозволено е толку време да стои ?