Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253026 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13931
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1605 на: 15 Февруари 2023, 09:30:41 am »

На знакот пишува. Сабота до 15ч.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1606 на: 15 Февруари 2023, 09:36:04 am »
Му го е6авте филмот на чоекот, го најде багот шо не постои.   ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #1607 на: 15 Февруари 2023, 09:50:25 am »
Чоекот збореше за резидентен паркинг, не за овој што е за сите што ќе платат

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1608 на: 15 Февруари 2023, 10:18:42 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На знакот пишува. Сабота до 15ч.
Стара ти е сликата, не се више портокалови бандашите на Caddy-то!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1609 на: 15 Февруари 2023, 15:10:28 pm »
Чоекот збореше за резидентен паркинг, не за овој што е за сите што ќе платат

Точно, за резидентни паркинзи зборев (кои низ Дебар Маало се веќе 95% од површината на областа).

Технички тие треба да се патролирани и контролирани 24 часа со цел да се обезбеди непречен паркинг на резидентите, ама од ваму-таму муабет е дека тоа не се случува.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #1610 на: 15 Февруари 2023, 19:09:28 pm »
Пробаа да го решат проблемот со паркирање со зонското. Не им успеа. Пробуваат сега со резидентното паркирање - тоа до некаде ќе успее, ама реалноста е дека луѓе одат со коли таму каде што одат бидејќи мораат. А тоа не решава со резидентен паркинг.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1611 на: 15 Февруари 2023, 19:16:54 pm »
Не им успеа бидејки зонското е сВе само не зонско.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #1612 на: 15 Февруари 2023, 20:22:08 pm »
Пробаа да го решат проблемот со паркирање со зонското. Не им успеа. Пробуваат сега со резидентното паркирање - тоа до некаде ќе успее, ама реалноста е дека луѓе одат со коли таму каде што одат бидејќи мораат. А тоа не решава со резидентен паркинг.

Точно! Реално не може цело дебар маало да е резидент паркинг поготово кога има толку кафичи, кафани, фирми, и што уште не. Крајно ретардирана држава е ова.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #1613 на: 15 Февруари 2023, 20:36:02 pm »

Точно! Реално не може цело дебар маало да е резидент паркинг поготово кога има толку кафичи, кафани, фирми, и што уште не. Крајно ретардирана држава е ова.

Може, ама нека има барем 3 катни гаражи. Мене не ми пречи да паркирам кај општина на град Скопје или кај зоолошка градина. Ама некогаш и таму нема место. Реално фалат барем 2 асални гаражи со околу 1000-1500 паркинг места.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1614 на: 15 Февруари 2023, 21:01:20 pm »

У кафана со кола, а?
Двесташејсипет динара казна...

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #1615 на: 15 Февруари 2023, 21:45:01 pm »
Може, ама нека има барем 3 катни гаражи. Мене не ми пречи да паркирам кај општина на град Скопје или кај зоолошка градина. Ама некогаш и таму нема место. Реално фалат барем 2 асални гаражи со околу 1000-1500 паркинг места.

Дополнителна глупост е што паркингот кај Калдрма / Ван Гог е со ограничување од 2 саата. Глупо ограничување ако сака човек да седне во кафана.

А иначе и јас паркирам или на зонскиот паркинг кај Зоолошка, или ако успеам да убодам место пред Центар за Странски.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #1616 на: 01 Март 2023, 12:40:01 pm »
Decki vo petok imam obvrski na evropski univerzitet, bi se zadrzal otprilika saat. Kaj mi e najdobro da parkiram? Neznam na evropski ima parking? Ili nekoja preporaka vasa?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #1617 на: 01 Март 2023, 12:51:30 pm »
Decki vo petok imam obvrski na evropski univerzitet, bi se zadrzal otprilika saat. Kaj mi e najdobro da parkiram? Neznam na evropski ima parking? Ili nekoja preporaka vasa?
Кај е сега европски?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #1618 на: 01 Март 2023, 13:11:56 pm »
Кај е сега европски?
parkiraj pred pajak sluzbata odma do vrata kje mislat deka si kaj niv po vozilo. Upali trepkaci i brkaj si rabota niz Skopje :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #1619 на: 01 Март 2023, 14:00:51 pm »
Ако збориме за Европски што е до зградата на поранешна НИП Нова Македонија (сега МОН, ДИК), најдобро и најблиску до цветниот пазар (спроти влезот на зградата на НИП што ја спомнав), голем паркинг, околу 30-40 ден час, ако не е сменето на поскапо нешто
Претпоставката е мајката на сите заебувања