Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 206053 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3845
Одг: Фарбање
« Одговори #450 на: 09 Јануари 2018, 00:29:33 am »
Фала Калимеро за препораката, обавезно ќе те барам ако се решам за таму. Не ми се носи во Велес заради тоа што премногу долго завлекуваат мајсторите. Да не знаеш како се Олимпија Моторс со времето кое им е потребно за поправка.
Инаку еве слики од дешавката и од колата. Ништо озбилно но ме нервира многу и неможам така да ја возиме.

П.С. Инаку во глобала најголем кривец за сообраќајкава е кафеноно Ц-Макс Фордче, заради кое што дечкот шо го возел даевуто немал преглед и не го видел брат ми дека доаѓа со леонот, ама тоа е тоа...

П.П.С. Предно десно крило нефарбано во Порше Македонија е 11.500 Денари.
« Последно менување: 09 Јануари 2018, 09:25:32 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #451 на: 09 Јануари 2018, 09:00:28 am »
Ја удрена ја возам 3м чекам мајстор, претходниот газда 2год така ја возеше па се тешам со тоа.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #452 на: 09 Јануари 2018, 09:37:01 am »
@Sase_91 можда најдобро е да ја однесеш во Порше.
Прво, ќе ти стават оригинал крило
Второ, нема да искршат рандом држачи зошто некој првпат земал да прави Леон
Трето, ќе си влезе во сервисна историја на колата, а не утре да те убедуваат дека е тумбана на Велешко и извлекувана со хеликоптер
Четврто, не знам како работат лимарија, ама сигурно имаат најсовремена опрема за истата
Петто, нема да те маткаат за осигурувањето

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #453 на: 09 Јануари 2018, 09:57:59 am »
Со време незнам како се Олимпија моторс ама тоа и не зависи само од нив, ако треба да се нарача ново крило, они го нарачуваат од Порше па кога ќе го добијат го прават.
Во мојот случај ми дадоа цена и ми вика ако можеш да го земеш поефтино делот од Тојота земи го и донеси ни го, нас по таа и таа цена ни го даваат ... коректни се во тој поглед.

Не се ефтини ама се ептен профи, многу коли им праќаат од кај мене од работа и кога ќе им се каже стварно знаат да се заложат да биде како што треба.
Порше Македонија не се лоши ама има и подобри. (премногу работа имаат па не се многу замараат)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #454 на: 09 Јануари 2018, 11:05:45 am »
Одлична цена за крилото ...

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #455 на: 09 Јануари 2018, 13:16:22 pm »
Бев денеска до Скопје, поправката ќе се изврши во Порше Македонија, највеќе заради тоа што пиша Марјан, оргинални делови, запис во книшка, задржување на гаранција на корозија и веројатно искуство со таков модел на возило.
На мое изненадување испаднаа доста коректни и брзи. Колата ќе ја оставам во Понеделник(15.01) и ќе ја земам следниот понеделник(22.01). Леонот ќе биде доведен во состојба како пред ударот а сите трошоци кои ќе бидат повисоки од записникот (а ќе бидат оти 10 000 пишале) или ако има штети што не се гледаато од типот на подкрило, држач некој или било што ако испадне кога ќе го извадат крилот ќе бидат санирано а за трошоците ќе се договорат Порше со Сава Табак и јас нема да треба да враќам записници, па да се молам за реални цени или што и да е си Сава Осигурување (Осигурителната компанија на кривецот). Сепак најважно мене ми е што колата до 22.01.2018 ќе биде готова.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #456 на: 15 Јануари 2018, 23:22:02 pm »
Постои ли некој спреј или било што за заштита од корозија?
Конкретно сакам да исчистам еден "држач" кој е веќе корозиран(изложен на надворешни услови) па потоа да го исфарбам/шприцам со спреј,секако и штрафови ако најдам нови сакам да ги заштитам,ако не постоечките да ги истругам и заштитам.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #457 на: 16 Јануари 2018, 12:26:06 pm »
Постои ли некој спреј или било што за заштита од корозија?
Конкретно сакам да исчистам еден "држач" кој е веќе корозиран(изложен на надворешни услови) па потоа да го исфарбам/шприцам со спреј,секако и штрафови ако најдам нови сакам да ги заштитам,ако не постоечките да ги истругам и заштитам.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk
Некој?

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #458 на: 16 Јануари 2018, 12:29:28 pm »
Јас користам антирос. Чистам р'ѓата, мачкам антирос, чистам со вода, па чистам со разрегивач, па основа, па боја и лак на крај.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #459 на: 16 Јануари 2018, 17:26:28 pm »
Јас користам антирос. Чистам р'ѓата, мачкам антирос, чистам со вода, па чистам со разрегивач, па основа, па боја и лак на крај.
Фала Tesla,под основа мислеш на филер така?
Дали го има во спреј филерот и лакот?

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #460 на: 16 Јануари 2018, 18:15:42 pm »
antiros->razredzivac->washprimer->sprickit(mislam deka moze i nemora)->boja->lak

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #461 на: 20 Јануари 2018, 20:55:06 pm »
Леонката е средена. За бојата незнам да кажам дали се разликува или не, ама сигурно мора да има некоја разлика. Сепак фабрика е фабрика. Сите зазори се исти и се е како што треба наместено. Оставена во Понеделник, земена во Петок. Супер брзо. Еве слики од денеска, вчера касно ја земав па не беше добро за сликање.

Тоа е тоа. Задоволен сум. Бандажот што беше изгребан, од осигурителната куќа на кривецот не го ставиле во записник така да не е направен. Проценителот 3 дена го барав на телефон додека колата беше таму но неможев да го добијам за да се пожалам за записникот.
Ќе го направам на мој трошок кога ќе го ставам летниот сет.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #462 на: 20 Јануари 2018, 21:02:25 pm »
Extra doslo, kolku rece kes plati, kolku odobrile za saniranoto  ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #463 на: 20 Јануари 2018, 22:28:19 pm »
Nisto ne plativ, ja ostaviv kolata so zapisnikot i si ja zemav. Verojatno ke mi stasa faktura odposle, ama celosnata suma ke mi bide vratena, taka mi rekoa od porse.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #464 на: 20 Јануари 2018, 22:34:08 pm »
Одлично сработено.