Значи да се разбереме, фабричката боја на симнат лак не ми го праи тој проблем само на "новиот" слој црниот што е шприцан врз неа, е сеа црната е шприцана директно врз кремот фабричката и тоа на лак директно без претходно шмирглање или припремање и држеше коска, сеа шо на шмиргла падна одма ко со гума да се избриша е друга прикаска, али без да се пипне беше бетон, бем ли га ваљда нема да напраи проблемевентално црната да ја симнам скроз до крем па да пребришам тогаш со антисил или разреџивач и да удрам шприцкит, иначео овој проблем го приметив на челниот лим пошто и него ќе го поминам у боја исто ко внатре подхауба го симнав лакот пошто тој нели е фарбан црвен перла и лак од горе печен у комора, го симнав лакот ај да поминам една крпа да исчистам нели навлажнета со разреџивач малку тргнав како тргнав после 15 сантима почна да глави да поминам ај си викам со сува нели да избришам мокрото од површина запна како по жива гума да ја влечам крпата поминвам со рука грубо онак ко да не било шмирглано и тамо сеа земав наквасив тој дел со разреџивач да набубри да омекне и со шпакла тенка за кит го вадев, малтене ко со демол процедура.
Друго, сакам да го фарбам кошот некоја темна златна нијанса па ако има некој идеа да предложи код или име на боја секој совет би бил добредојден превртев скоро све можно од златни темни нијанси, идеата ми е нешто у стил Mugen gold(ако постои такво нешо, пошо коа гуглам ми дава некоја таква темна златна нијанса, ама у компјутер у продавница не може да се најде така), нешто ко ова