Aj vaka i jas da prasam nesto, a voedno i da ja razmrdam temava
Sakam da go farbam skuterot, e sea prethodno bese fabrickata boja so se nalepnici komplet
pa oti bese izgreban na nekolku mesta go odnesov na majstor i mi go prefarba crvena akrilna boja
arno, ama nekako ne sum zadovolen ( do sto e problemot dali do bojata oti bese na "Body", dali do majstorot oti tolku si ja znaese rabotata...ne e ni vazno ), a bidejki sum tersene za tie raboti i sakam se da mi bide tip-top sakam da go prefarbam druga boja ( seuste nemam odluceno kakva )
E sega me interesiraat nekolku raboti:
1-Dali mozam jas sam da ja spremam povrsinata za spricanje ( so sto da ja izvadam crvenava boja ) ?
2-Dali ke imam povtorno potreba od nanesuvanje na plastik prajmer i filer na motorot ( oti do sega crvenata boja ne mi se lupese nigde )ili ke mozam direktno da teram so nova boja?
3-Bidejki sakam sam da go spricam ( a nemam kompresor za spricanje ), dali ke mozam da zavrsam rabota so akrilen sprej vo boja (polnat niz poveke prodavnici niz Mk ) , i kolku spreja otprilika bi mi trebale da zavrsam rabota?
4-Dali vrz bojata, otkako ke se isusi, moze da se nanese zastiten lak od sprej kako toj sto go nanesuvaat (gledam vo temata sreduvanje na bandazi ) vrz bandazite za da ne se lupat?
5- Dokolku seto ova moze da se izvede, nekoj sto se razbira ( ama stvarno sto se razbira, ne bi sakal da gi navredam ostanatite, ama na primer kako: Onak, Dark MK1 GTI, Rakun4e i ostanatite sto se razbiraat ) da mi objasni kako odi procesot na priprema i farbanje poleka detalno po red
Na primer:
1-se vadi bojata so toa i toa...
2-otkako ke se izvadi bojata se stava toa i toa....
3-Otkako ke se stavi toa i toa se struga so smirgla broj taa i taa
4-i taka natamu
6- Dokolku ne biva nisto od seto ova, da si go odnesam na majstor, pred da odam na odmor, i da si go zemam farban kompletiran otkakako ke se vratam.....ajt so zdravje neka ni e cestit praznikot i za mnogu godini