Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 65494 пати)

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
БМВ е во преговори со Тојота за купување мотори за новите модели

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
На Мини Куперот имаат Тојота мотори д4д. Сигурно не се слушнале дека не се погодени

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Туку така се гледало која е подобра а? Браво бе шефе.
Тогаш спореди колку пати повеќе е продадено рено и форд и други марки поедонечно повеќе од тојота па ќе правиме муабет.

Сакам да кажам ако толку се лоши нема толку да се купуваат нови а богами на продажба ке ги има многу

Па и не се купуваат. Како што гледам по улициве повеќе се продава Порше отколку Тојота.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Така е! нема веќе причини да се продолжи со дискусија.

Заклучок! Најголемиот производител на автомобили на светот колите си ги производува за своја душа не за продажба бидејки слабо се продаваат!!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Така нека ти биде, иако заклучокот ти е делумно погрешен.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
И Варбург е подобра кола. Отвори реклама5 или пазар3 и види колку тојоти има на продажба, после пиши Форд, Рено или било која од овие твоите во списокот па ке видиш која е подобра.  тојота д4д е мотор со век од 1 000 000 километри. имам другар со 1.4д4д 300 000 само уље и филтри менува ништо друго ни сијаличка нема сменето.

1. Ако тоа колку коли од некој бренд се на продажба ти е индикатор за тоа колку некои коли се добри или лоши, секоја чест на логиката. По твојата логика, пошто више скоро и да нема Фичовци на продажба, значи Фичо ти е најдобра кола у свет. Само напред.

2. Ако веќе споредуваш колку коли се продаваат половни, направи есап колку коли се продадени од некој специфичен бренд, па после тоа споредувај ја продажбата на половњаци. Во Македонија VW се продава 10:1 во однос на Тојота, можеби и повеќе.

3. Да одиме чекор понатаму - во Македонија во прошливе ~20-тина години официјално се увезени и продадени околу 130.000 нови возила (мислам, не ме држи за збор, ама тука е бројката некаде. Ја знаев точната и ја имам напишано некаде на форумов, ме мрзи да барам). Само во прошливе 4 години се увезени околу 130-150.000 половњаци - огромен процент од нив не се Тојоти. Јебига.

4. Според тебе, луѓето продаваат коли само ако им се расипат?

После сето ова, каква очекуваш бројката на половни Тојоти да биде на Пазар3 и Реклама5?

Нејсе, јас не реков дека се лоши. Реков дека не се добри. Просечни се. Досадни, неинвентивни, невозбудливи фрижидери, без ама баш ништо што ги издвојува и издигнува над конкуренцијата. Point A to Point B возила. Ок се. Просечни. Онака.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Само не ми е јасно зашо у ПП ми ја прати пораката.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Z's ja nema Jetata na lista vozila na webot ?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Само не ми е јасно зашо у ПП ми ја прати пораката.

ПП? Грешка ќе да си.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
Грешка извини

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
^ јас ти пуштив ПП, ама тотално неповрзано со оваа тема...

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
да да сега ти вратив

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Тоа е маана на Honda. Ќе купиш, ке ти здосади после 10 години а немаш зашто да ја мењаш

А може и после 10 месеци да ти досади, освен ако не е Vtec :D

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Тоа е маана на Honda. Ќе купиш, ке ти здосади после 10 години а немаш зашто да ја мењаш

А може и после 10 месеци да ти досади, освен ако не е Vtec :D

Не познавам некој да му здосадила после 10 месеци дури и да не е VTEC :)

Од тие што поседуваат, не од тие од страна :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда