Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 59389 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1104
Бев во Мерцедес, љубезни, ми понудија тест за A-class, ја пробав. Не откупуваат toyota, меѓуредови кажано не дирек и така.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 235
Delux Auto Kumanovo 0/10.
Arogancija nevidena, odnos -1

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
Delux Auto Kumanovo 0/10.
Arogancija nevidena, odnos -1

Што подалеку од Делукс Куманово. Што подалеку.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 276
Нема врска со импортерот - импортерот на Тојота е супер.

Едноставно, Тојота е бренд кој (според мене барем) во моментов не нуди ништо интересно, односно ништо што е подобро од конкуренцијата.

- Ајгото не требало да излезе од дизајнерско студио. Ако избраниот дизајн е најдобар од понудените, ме интересира како изгледале другите.
- Јарисот е конзерва со превисока цена. Една од најлошите коли кои што сум ги возел. Зборот со кој го опишувам е "hateful".
- Аурисот е добар, ако можеш да го преџвакаш квази-Hyundai-i30 дизајнот. Јас не можам. Дополнително, Аурисот е кола со многу чудно поставена суспензија. Крута, ама љуљава. Една од ретките коли во кои ми се повраќало на возачко седиште. Сепак, ок кола е, само толку потресително ружна.
- Королата е комедија. Единствена кола што ја знам, што кога го затвараш багажникот мораш да го притиснеш точно на средина. Ако повлечеш некаде на страна (како што прават сите нормални луѓе), поклопецот се деформира и не може да се затвори. До толку е тенок лимот.
- Авенсисот е добра, но ружна кола. Со фејслифтот ја оправија малку ситуацијата, но не доволно. Како и да е, се очекува нов Авенсис наскоро, па сегашниот може да се земе за нормална цена. Ако можеш да издржиш да го гледаш секој ден. Или си слеп, ама па ако си слеп не би требало да возиш.
- Рав4.. Have you seen it?
- Land Cruiser-от е способно, но повторно, неверојатно ружно возило. Надминат од Range Rover во секој можен поглед, а не ти треба да испиеш литро виски пред да можеш да погледнеш во негова насока. А ако си пијан, не смееш да возиш, така да, џабе вискито.

Единствена интересна кола што ја нудат е GT 86. Ама тоа е повеќе Субару него Тојота.

Слободно купи Тојота. Она што ќе му го кажуваш на светот следните 5 години (додека ти трае гаранцијата) е дека единствената важна работа при изборот на возило ти била токму гаранцијата.

п.с. Немој да се лажеш и да си помислиш дека Тојоти не се расипуваат..

@zeroSignal da te vratam 10 godini niz vremeto...bi sakal ovoj Zero da se vrati nazad, kriticki i bez vlakna. Ne sega se ti e dobro, adekvatno, taman za modelot itn..

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
Убаво што си го нашол постот од пред 10 години чисто да се потсетиме колку Тојота имаат напреднато во однос на изгледот на нивните модели а и богами како возат

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
Тоа било пред 10 години, за коли кои биле стари повеќе од тие 10 години. И си стојам позади ставовите. Од тогашните модели на Toyota, ниту еден не ми се допаѓаше визуелно. Па ако се навратам, и од денешен аспект не ми се допаѓаат тогашните модели. И повторно, тоа се мои, субјективни ставови околу дизајнот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Toyota од 2019 навака имаат добри дизајни, до тогаш беа блантави blob like дизајн.

Јапонски Daewoo во дизајн.

Проблемот е исто што доста интересни модели имаат Тојота во Америка што ние ги немаме тука.

Пример Королата седан во Америка е далеку поубава од оваа кај нас што ја продаваат. Предницата ја има од хечот.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1921
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Toyota од 2019 навака имаат добри дизајни, до тогаш беа блантави blob like дизајн.

Јапонски Daewoo во дизајн.

Проблемот е исто што доста интересни модели имаат Тојота во Америка што ние ги немаме тука.

Пример Королата седан во Америка е далеку поубава од оваа кај нас што ја продаваат. Предницата ја има од хечот.
Корола кај нас е најужас и со пластики внатре

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1104
Затоа е и цената. Отиди во пример BMW, AUDI ќе сетиш разлика. VW e  само ко шо вика Карпатски, германско DAEWOO. Пре би Шкода, полуксузно изгледа.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3822
За мала маржа работат и кај нас импортериве :D Гомна да јаде Европа.

Хрватска, влезена во ЕУ и шенгем која што исто така има доста големи давачки за возила

Македонија, напредна членка на Нато и успешна кандидатка за влез во ЕУ.

BMW е земено како пример зошто само они имаат ценовници онлајн, али и со другиве возила е иста ситуација, особено од Германските прозиводители. Незнам имаат ли интернет увознициве, гледаат ли цениве како се движат, некој допир со реалноста дали имаат....
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
Ке си држат вакви цени дур имаш вакви давачки за половни возила. Данок на CO2, кој влегува во финалната пресметка за царина, за помалку од 3 месеци, качен од 650€  на 2100€. 13500€ царина за возило кое каталошки е проценето на 26500€.  Им се може на импортериве.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Сеа ко ќе се смени власта. Леле, леле! На 50% попуст ќе ги земаме. Никогаш Северна!

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 568
    • ibiz.mk
Сеа ко ќе се смени власта. Леле, леле! На 50% попуст ќе ги земаме. Никогаш Северна!

хахахаха,
од тојота јас би нешто вакво на 50% ако може
2024 Toyota Land Cruiser 70 Series

го сакам тој изглед, и само 70 Series :)

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
Не гледајте БМВ, новине модели колку грди се знаат дека по 1-2 ќе продаваат, мора високи маржи...

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **

Ти се смееш, ама 2011-2012 со другана власт беше милина за половни возила. Јас го земав Лансерот 3 години стар за 7к еур, нов беше 14.500 тогаш. Истата ситуација денес ќе ме чинеше 18.500.