Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 616233 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1710 на: 20 Март 2017, 12:58:41 pm »
Цитат
Univerzal auto is created at very beginning of 90th.
Врв, ни век после Исус се појавиле универзал ауто. ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3408
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1711 на: 21 Март 2017, 19:00:47 pm »

Citroen xantia 1995 sveti dolnata sijalica najlevo na slikata. Kako k bukvata sto ima. Znae nekoj za sto indikator e sijalicava?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1712 на: 21 Март 2017, 19:09:02 pm »

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1713 на: 21 Март 2017, 19:09:54 pm »
Џабе ова сите се во СУВ не поминува над нив
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4288
« Одговори #1714 на: 21 Март 2017, 19:26:54 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Citroen xantia 1995 sveti dolnata sijalica najlevo na slikata. Kako k bukvata sto ima. Znae nekoj za sto indikator e sijalicava?

Citroen Xsara Engine auto diagnostics. If it flashes while driving it indicates a fault within the fuel injection or ignition system. You need to use a diagnostic code reader/fault scanner such as the i970 Citroen iCarsoft kit as found in the Citroen code reader section
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #1715 на: 21 Март 2017, 19:46:26 pm »
добра монтажа, ќе лапнат проектче у трансформерс 12ти дел.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #1716 на: 23 Март 2017, 10:03:52 am »
Енглезите ќе си гризнат од г'зот затоа што французи им го земаа Vauxhall
http://avtoplus.mk/Statija/Zoshto-JLR-da-ne-go-kupi-Vauxhall-od-PSA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #1717 на: 23 Март 2017, 18:00:26 pm »
Енглезите ќе си гризнат од г'зот затоа што французи им го земаа Vauxhall
http://avtoplus.mk/Statija/Zoshto-JLR-da-ne-go-kupi-Vauxhall-od-PSA

Ах, да се само тоа автомобилските проблеми во post-Brexit Британија, на коњ се.

Една од причините зошто заживеа британската автомобилска индустрија се баш ЕУ законите и заштитата за ЕУ производство која ја наметнуваат. Односно - јапонските производители (Nissan, Toyota, Honda) испоотворија погони во Велика Британија, а тука се и дел од Германските (BMW со Mini и Rolls Royce, Volkswagen со Bentley). На јапанците им одговара Британија заради shipping lanes и намалени даноци во однос на Non-EU возила што би ги произведувале во своите матични фабрики, итн.

Чисто да напоменам - во моментов во UK се прават (наменети за европски пазар, нели) Honda Civic (& Type R), CR-V, Jazz, Toyota Auris & Avensis, Nissan Juke, Leaf, Note & Qashqai, сите модели на Mini, Rolls Royce и Bentley, итн, итн. И сите тие модели се подложни на дополнително оданочување доколку UK ги раскине сите договори со EU, односно не издефинира нови. BMW веќе најави дека ја разгледува опцијата да ја напушти UK со MINI. Неколку од производителите веќе значително ги зголемија цените во Велика Британија, а Toyota иако потврди инвестиција за опремување нова фабрика, сепак кажаа дека најверојатно ќе ја одложат одлуката за да видат што ќе се деси со преговорите.

Во моментов, 80% од возилата што се произведуваат во Велика Британија се извезуваат, и цените низ ЕУ пазарите би им се зголемиле за околу 10% доколку не останат истите услови. Тоа ќе влијае на продажба, а со тоа и на long term инвестиции, вработувања, итн. Со други зборови - драги мои Енглези - тражили сте, гледајте.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1718 на: 23 Март 2017, 18:15:32 pm »
Полека... И на европејците не им е сеедно. Британија е голем пазар за европски производи. Ќе има доста на ти го дај ми го, преговарања, тенчења и сл. Они имале трговски договори уште од '61, кога Британија станува дел од Европска Економска Заедница (која е формирана во 58), а и има примери на држави кои имаат трговски договори со Европска унија, а (сеуште) не се дел од Европската унија.
Така што, нема да биде баш колапс на Британија со нејзиниот излез, а богами и на заедничките интереси. Се дур постои интерес, ќе се најде и решение.
Поопасно за Британија е што Шкотска и Велс сакаат да останат во ЕУ :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1719 на: 23 Март 2017, 18:21:45 pm »
Апсолутно, има тука мал милион интереси, итн. Конкретно, зборам од аспект на автомобилската индустрија. Некаде читав позамашна анализа што се осврнуваше баш на овие работи, ќе пробам да ја најдам.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #1720 на: 25 Март 2017, 11:22:15 am »
Муабетов ми беше националната англиска гордост и вечното ривалство со французите.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1721 на: 25 Март 2017, 11:25:25 am »
С'ибала мајката националната англиска гордост кога JLR е со индиски газди. Поголема иронија одамна немало.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1722 на: 27 Март 2017, 17:54:45 pm »

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1723 на: 27 Март 2017, 19:11:10 pm »
Hmmm...

http://www.autoblog.com/2016/05/09/honda-patents-engine-different-cylinder-displacements/

Мене само уште не ми е јасен моментот со форсирање на бензинецот наместо на електрашот. Многу слабо зафаќа бранот на опаметување BMW i3, и Ампера стил на возилца. А моторот да биде само за дополна, чат-пат по потреба само. Особено од јапанскиве произвоѓачи на коли и моторцикли кои веќе имаат преспремни и препроверени 250, 600цц агрегати, кои даваат одлични перформанси, и феноменален звук дури. https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CBR600RR
100кс@12,500рпм, 60Nm@10,500rpm реден четвртак, кој е тука за кога ќе снемаш батерии да се упали во најоптимален режим да полни батерии на 3500rpm, или да ти даде директна сила без потреба од менувачка кутија на сами тркала како во Акорд или Регера. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1724 на: 27 Март 2017, 20:03:37 pm »
Тој 600цц/100кс@12.500/60нм@10.500 мотор е страшно неефикасен на 3500рпм. Ако сакаш нешто за пунење батерии, тогаш ти треба нешто што е ефикасно на 1600рпм. Нешто како пумпа за црпење вода од вардар... нешто вакво: http://engines.honda.com/models/model-detail/gx690

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.