Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 477581 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1245 на: 11 Јуни 2015, 10:11:31 am »
Колку гумата ќе има влијание на крајната брзина зависи само од тоа колку ќе се деформира. АКО гумата на оптоварената кола е така напумпана да се деформира ИСТО како помалку напумпаната гума на празната кола ТОГАШ крајната брзина ќе биде иста.

Нејсе, забегавме малце.

Поентата ми беше дека можеби крајната брзина е чисто каталошки, отприликански податок, кој може да не се совпаѓа прецизно со тоа што ќе се добие во реалноста. Слично на декларираната потрошувачка.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #1246 на: 11 Јуни 2015, 10:30:59 am »
Крајната брзина е брзина мерена во најлоши услови товарена до пропишаниот максимум. Затоа секоја кола по километража оди колку што е декларирана.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1247 на: 11 Јуни 2015, 19:46:14 pm »
отприликански податок

Сабја не те сече да си ибеш...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1248 на: 11 Јуни 2015, 19:53:42 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1249 на: 11 Јуни 2015, 20:18:17 pm »
отприликански податок

Сабја не те сече да си ибеш...

класа територија токсини рак природно путин банкари педери радикал ислам амин

:P

кажи секс, а?  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #1250 на: 11 Јуни 2015, 20:20:18 pm »
Крајната брзина е брзина мерена во најлоши услови товарена до пропишаниот максимум. Затоа секоја кола по километража оди колку што е декларирана.
Јас мислам дека крајната (како и сите технички податоци) се „бест еффорт“ на рамно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1251 на: 11 Јуни 2015, 22:53:35 pm »
И јас така мислам :)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1252 на: 11 Јуни 2015, 23:10:37 pm »

За кокошарникот 1.5 дци вика топ спид дека му е некаде 180, а јас експериментално во два наврати го имам кренато без особени проблеми до 190+, а на јутјуб кружат клипови со 200.
А на брзинометар или? Пошто кај мене кога иде 120 на брзинометар голфов уствари иде 114... 

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1253 на: 12 Јуни 2015, 20:01:13 pm »

За кокошарникот 1.5 дци вика топ спид дека му е некаде 180, а јас експериментално во два наврати го имам кренато без особени проблеми до 190+, а на јутјуб кружат клипови со 200.
А на брзинометар или? Пошто кај мене кога иде 120 на брзинометар голфов уствари иде 114...  

последниот пат (пред неколку години) на велес - градско гпсот кажа 190, саатот 190-и-нешто

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1254 на: 12 Јуни 2015, 21:10:32 pm »
Требаше ја кашкаи да си купам, тибам алфата тибам.....

;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1255 на: 12 Јуни 2015, 21:33:43 pm »
E, значи, многу си сензитивен на оваа имагинарна „кашкаи-алфа“ релација. Многу!

Твојата потсвест очигледно се бунтува за нешто.

Now, tell me about your childhood...

:P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1256 на: 12 Јуни 2015, 21:59:06 pm »
Фрустрации од детство, што да праам..

.Ги замишљам у Нисан кога ги пишувале техничките спецификации...
„ахамм.. колку да пишеме потрошња? 6Л. Ама троши  4.5 реално... Не бе, пиши 6, па ќе имаме задоволни муштерии - помалце троши од декларирано!“
„А за брзинава шо да пишеме? Пиши 175... Ама колега, 195 иде, како вака.... а бе пиши коа ти викам 175, нека има фазла....“

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1257 на: 12 Јуни 2015, 22:37:59 pm »
Не, вака било тоа: рекле „слушај, дај ќе им ги напраиме апла неточни онборд мерачот на потрошња, и плус тајно ќе вградиме синтетизатор на нафта, па кога ќе пуни резервоар до врв он мисли дека 65 литри стаил ама синтетизаторот ќе створи од ваздух уште 15 литри. Он нека си мисли дека потрошил 65 на 1000 градска бухахаха... и друго, во кровот ќе инсталираме гпс демодулатор/модулатор, да го дупи секоја могуча навигација, он вози 160 а таа му покажува 190. Згора на тоа, под хаубата ќе инсталираме транс-темпорална релативистичка матракука една, он ќе патува 15 минути од патарина до патарина но неговиот часовник ќе покаже помалку ахахаха“. Ама, некој искусен инженер се сетил „чекајте бе дечки, може Симо од карклуб.мк - го знаете, така? - ќе не провали и ќе прифати кладба за минимална потрошња низ град“ ама помладите остроумни колеги му рекле „пфффт не е проблем, нашите шпиуни во Алфа во сите алфи ќе турат таен извор на специјална дрога која потсвесно ќе ги спречува сопствениците да се кладат со нашите муштерии, немаш гајле...“

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #1258 на: 12 Јуни 2015, 22:57:31 pm »
Која е декларирана максимална брзина на Пасат Б5 1.9 ТДИ 110 кс?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1259 на: 13 Јуни 2015, 10:15:44 am »
Фрустрации од детство, што да праам..

.Ги замишљам у Нисан кога ги пишувале техничките спецификации...
„ахамм.. колку да пишеме потрошња? 6Л. Ама троши  4.5 реално... Не бе, пиши 6, па ќе имаме задоволни муштерии - помалце троши од декларирано!“
„А за брзинава шо да пишеме? Пиши 175... Ама колега, 195 иде, како вака.... а бе пиши коа ти викам 175, нека има фазла....“

Не, вака било тоа: рекле „слушај, дај ќе им ги напраиме апла неточни онборд мерачот на потрошња, и плус тајно ќе вградиме синтетизатор на нафта, па кога ќе пуни резервоар до врв он мисли дека 65 литри стаил ама синтетизаторот ќе створи од ваздух уште 15 литри. Он нека си мисли дека потрошил 65 на 1000 градска бухахаха... и друго, во кровот ќе инсталираме гпс демодулатор/модулатор, да го дупи секоја могуча навигација, он вози 160 а таа му покажува 190. Згора на тоа, под хаубата ќе инсталираме транс-темпорална релативистичка матракука една, он ќе патува 15 минути од патарина до патарина но неговиот часовник ќе покаже помалку ахахаха“. Ама, некој искусен инженер се сетил „чекајте бе дечки, може Симо од карклуб.мк - го знаете, така? - ќе не провали и ќе прифати кладба за минимална потрошња низ град“ ама помладите остроумни колеги му рекле „пфффт не е проблем, нашите шпиуни во Алфа во сите алфи ќе турат таен извор на специјална дрога која потсвесно ќе ги спречува сопствениците да се кладат со нашите муштерии, немаш гајле...“

Ако ова не е така, тогаш ти имаш „one hell of a qashkai!“.  Свака част!